Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kamo za vikend: Od festivala fine hrane do srednjovjekovne zabave i potrage za blagom

Kamo za vikend: Od festivala fine hrane do srednjovjekovne zabave i potrage za blagom

Još jedan vikend je pred nama. Vrijeme bi trebalo biti lijepo pa svakako povedite obitelj negdje gdje će doživjeti nešto novo, dobro se zabaviti i fino najesti

VIDEO

Zanimljivih događanja po Hrvatskoj ima toliko da je teško izdvojiti nekoliko njih i odlučiti se na koji otići. Tu su festivali na kojima imate priliku kušati fine stvari, poput Asian Street Food Festivala u Zagrebu, Dana sira i vina u Valpovu i Craft Beer Festivala u Osijeku. Tu je likovna kolonija na otvorenom u Karlovcu, uprizorenje srednjovjekovnog života u Našicama, Festival plesa u Zagrebu ili obilazak tvrđave sv. Mihovila kod Šibenika brodom. Što god izabrali, nećete pogriješiti.

Donosimo vam 7 odličnih prijedloga:

Zabava za cijelu obitelj u Karlovcu

Dan u parku organiziran je u subotu od 9 do 13 sati i savršen za cijelu obitelj jer zabave će biti za sve, i male i velike. 

- Provedite nezaboravnu subotu u zelenom srcu grada Karlovca! Dođite 11. svibnja na Promenadu i uživajte u zabavnim igrama, glazbenim nastupima, likovnoj radionici i drugim zanimljivim sadržajima na otvorenom za velike i male. Zabavite se kroz različite rekreativne igre u parku kao što su obaranje čunjeva, badminton, hammock i kamping park za djecu, streličarstvo, košarka, povlačenje užeta, odbojka, igra bacanja ringova na postolje, igra minsko polje itd a - kažu u Turističkoj zajednici grada Karlovca.

Hercegovac Stipe živi svoj san, postao je viking i sada se zove Ragnar Kavurson: 'Uživam!'
Hercegovac Stipe živi svoj san, postao je viking i sada se zove Ragnar Kavurson: 'Uživam!'

- Sve to pratit će i prigodni glazbeni program u Glazbenom paviljonu te besplatna turistička tura za građanstvo i posjetitelje na temu parkova. Isti dan održat će se i ULAK-ova jednodnevna likovna kolonija na otvorenom te radionica za najmlađe i sve zainteresirane građane. Ovom aktivnošću obilježavamo Europski dan parkova s obzirom da Karlovac nosi epitet 'grad parkova' - dodaju.

Dan u parku

Provedite nezaboravnu subotu u zelenom srcu grada Karlovca! 💚 Dođite 11. svibnja na Promenadu i uživajte u zabavnim igrama, glazbenim nastupima, likovnoj radionici i drugim zanimljivim sadržajima na otvorenom za velike i male. Pripremili smo vam i besplatnu turističku turu koja će vas provesti predivnim karlovačkim parkovima. 🌳🌼 Želimo vam lijep proljetni provod u našem gradu! Saznajte više 👉 https://bit.ly/4b5GlHl #VisitKarlovac #IQMdestinationKarlovac #ProljećeuKarlovcu

Objavljuje Visit Karlovac u Srijeda, 8. svibnja 2024.

Likovna kolonija na otvorenom počinje u 9, a traje negdje do 16 sati. U slučaju lošeg vremena kolonija se odgađa. 

  • 9 do 9.30 Podjela materijala i priprema prostora za rad
  • 9.30 do 14.30 Slikanje u perivoju ili po njihovom izboru na lokacijama u starom dijelu grada
  • 14.30 do 15.30 Izložba nastalih radova ispred galerije ULAK, druženje sa umjetnicima i građanstvom
  • 16.00 Zatvaranje likovne kolonije

Kad ste već tamo posjetite i Nikola Tesla Experience Centar koji ovaj mjesec slavi svoj prvi rođendan.

- Do 12. svibnja vas očekuje otvorenje izložbe dokumenata i učila iz doba Tesle, audiovizualni performans 'Vuk i ptica', konferencija 'CEO Mama' i besplatne STEM radionice. Ne propustite zanimljive sadržaje koji donose spoj edukacije, kulture i zabave - kažu u TZ grada Karlovca.

Našička viteška priča

Ova zanimljiva manifestacija, u koju je uključena i potraga za templarskim blagom, traje 10. do 12. svibnja u Našicama te mjestu Martin nadomak grada. Posjetitelji će imati priliku iskusiti kako se živjelo u Srednjem vijeku, ali i kako se jelo. Bit će tu i vitezova na konjima, prikaz bitke, prezentacija života u to doba, zanimljivih igara za djecu... Tu je i koncert Ane Rucner koji možete poslušati u subotu.

Našice: Koncert Ane Rucner na manifestaciji "Našička viteška priča"

- Posjetitelje i ove godine pozivamo da dožive s nama povratak u prošlost koju priča jedina očuvana templarska crkva u Hrvatskoj. Kroz interaktivni prikaz povijesti koji poziva na sudjelovanje baš svakog posjetitelja manifestacija će ponudit jedinstveno iskustvo srednjovjekovlja, ali i osvijestiti sve okupljene o bogatstvu baštine našičkog kraja koji je poseban po kulturnoj ostavštini templara. Danas je crkva sv. Martina spomenik nulte kategorije pod zaštitom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske - rekli su organizatori, a prenio portal nasice.com.

Našice: Drugo izdanje manifestacije "Našička viteška priča"

Detaljan program po danima pronaći ćete OVDJE

Festival plesa, Zagreb

- TREPS festival plesa održat će se od 10. do 12. svibnja 2024. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Na 19. susretima plesnih grupa prikazane su 154 koreografije i to 38 koreografija u kategoriji balet, 27 u kategoriji urbani plesni stilovi, 42 u kategoriji suvremeni i modern, 46 u kategoriji show i jazz dance te 1 u kategoriji step - kaže organizator.

- Na festival pozvano je 8 baletnih koreografija (i tri revijalno), 10 urbanih, 9 suvremenih i modern te 7 show i jazz koreografija. Tijekom tri dana nastupit će plesne grupe iz Zagreba, Jastrebarskog, Varaždina, Samobora, Požege, Splita, Siska, Koprivnice, Zadra i Čakovca. TREPS susreti i festival svake godine postižu značajan uspjeh, a priznanje im odaje i više od sto prijavljenih plesnih grupa koje svake godine nanovo potvrđuju svoju ljubav prema plesnoj umjetnosti - dodaju.

Cijenu ulaznica i više detalja pronaći ćete OVDJE

Asian Street Food Festival, Zagreb

Traje do 12. svibnja na Strossmayerovom trgu, a osim fine azijske hrane, tamo imate priliku uživati i u dobroj muzici, opuštenoj atmosferi...

- Na Strossu možete isprobati više od 40 različitih azijskih specijaliteta, od sushija, tempure, bao bunsa, ramena, tune, kozica, pad thaia, tikka masale, gyoza, pokea, k-doga, burgera, curryija pa sve do slatkog dijela ponude koji uključuje mochi sladoled raznih okusa i mango sticky rice, a tu je i široka ponuda pića od bubble tea, kombuche, yuzu koktela pa sve do domaćih limunada - kaže organizator. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Svečano otvorenje Asian street food festivala 02:29

Craft Beer Festival, Osijek

- Craft Beer Festival idealan je događaj za sve ljubitelje piva. Ponuda tog hranjivog pića raznolika je, a ispunit će želje i najkritičnijih nepca. Prošećite se Sunčanom ulicom i probajte neka od stotinu vrsta craft piva iz Osijeka, Slavonije i Hrvatske, ali i iz cijelog svijeta. Istodobno možete poslušati i osobna iskustva domaćih i stranih malih pivara - kaže organizator.

Osijek: Brojni ljubitelji piva posjetili Craft beer festival

- Festival se sastoji i od glazbenog dijela pa vas navečer očekuju koncerti i DJ-evi. Ovaj pivski, urbani događaj njeguje tradiciju proizvodnje, istraživanja i kušanja raznih piva koju grad Osijek ima dugi niz godina, a zabava je garantirana - dodaju.

Festival možete posjetiti u Sunčanoj ulici, a traje dva dana, subotu i nedjelju.

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite
Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite

Festival sira & vina, Valpovo

- Pred nama je profilirani eno-gastronomski događaj Festival sira & vina 2024. koji će se održati u subotu, 11. svibnja 2024. godine s početkom u 18 sati u sklopu velebnog valpovačkog dvorca Prandau-Normann u Valpovu! Renomirani sirari i vinari iz regije, zvuci funka, disca, popa i elektronske glazbe, svjetlosne instalacije ugodne oku, savršen su razlog za posjet petom po redu Festivalu sira & vina u Valpovu - kažu u Turističkoj zajednici Grada Valpova.

Glazbeni program:

  • Diktatori
  • Groovetastic
  • Giuliano
  • DJ G-Force

Brodom do tvrđave sv. Nikole kod Šibenika

- Tvrđava sv. Nikole je jedinstveni spomenik svjetske graditeljske baštine koja je 2017. upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu nominacije 'Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća'. Od polovice lipnja 2019. je otvorila svoja vrata za posjetitelje - kažu u Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije.

Šibenik: Tvr?ava Sv. Nikole

Posjet Tvrđavi sv. Nikole moguć je brodom u organizaciji Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

- Brodska vožnja započinje na šibenskoj rivi prema unaprijed utvrđenoj satnici, na relaciji od mula 'Krke' do Tvrđave sv. Nikole i traje pola sata. Tijekom vožnje kroz Kanal sv. Ante, posjetitelji će moći upoznati povijesne i prirodne znamenitosti dijela značajnog krajobraza 'Kanal-Luka' u Šibeniku - pojasnili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati
ZJENICE SE ŠIRE, METABOLIZAM UBRZAVA...

Nakon jutarnje kave kofein uđe u krvotok u roku 10 minuta, evo što radi tijelu narednih 6 sati

U prvih deset minuta kofein ulazi u vaš krvotok i širi se po cijelom tijelu, uzrokujući porast krvnog tlaka i broja otkucaja srca. U periodu do 20 minuta se veže na adenozinske receptore, neutralizirajući umor

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati
ŠTO ZVIJEZDE PREDVIĐAJU

Dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja: Vaga će zavoditi, a Ovna će netko ogovarati

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 20. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo su najbolji očevi Zodijaka
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?

Ovo su najbolji očevi Zodijaka

Iako svi horoskopski znakovi mogu briljirati kao očevi, neki bi se u toj ulozi trebali bolje snalaziti na temelju karakteristika koje su im zvijezde dodijelile prema datumu rođenja