Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Kamo za vikend: Od posjeta Djedu Božićnjaku i bicikliranja uz more do bacanja sjekira...

Kamo za vikend: Od posjeta Djedu Božićnjaku i bicikliranja uz more do bacanja sjekira...

Pronašli smo za svakoga ponešto pa ovog vikenda svakako izađite iz kuće i uživajte u nekim novim iskustvima. Možete birati između ljenčarenja uz finu hranu do aktivnog odmora u prirodi

VIDEO

Mališane će razveseliti Kućica Djeda Mraza u Čepinu i kojoj imaju priliku zaroniti u blagdansku bajku i pamtiti taj doživljaj cijelog života. Nećete pogriješiti ni ako ih odvedete u slatkovodni akvarij u Karlovcu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

klizanje po čistom ledu 00:58

Ljubitelji fine hrane doći će na svoje krenu li na Dane otvorenih vrata agroturizama Istre gdje će imati priliku kušati domaća autohtona jela po promotivnim cijenama i vidjeti kako neka od njih nastaju. Želite li biti aktivni, a opet se dobro zabaviti, predlažemo vam organiziranu rekreativnu biciklijadu u Poreču koja završava druženjem uz dobru kapljicu ili šetnju planinarsko - edukativnom stazom Seljanova šetnica u Karlovcu.

Doznali smo kako ove jeseni putovati Hrvatskom po povoljnijim cijenama i uvjetima
Doznali smo kako ove jeseni putovati Hrvatskom po povoljnijim cijenama i uvjetima

Ili, možda bi si trebali priuštiti jedan mini odmor u prirodi sa spavanjem u planinarskom domu, na primjer, u Kamačniku kraj Vrbovskog. Priroda je tamo toliko divna da ćete kvalitetno opustiti i nauživati na svježem zraku.

Zabava vam je zagarantirana i na Zagrebačkom velesajmu gdje možete iskušati kako su se pojedinci zabavljali u davna vremena prije pojave interneta i ekrana - sjekirom su gađali metu, a pobijedio je najprecizniji.

Kućica Djeda Mraza, Čepin

Već ove nedjelje možete povesti mališane u posjet Djedu Božićnjaku gdje će imati priliku šapnuti mu svoje želje i dobiti poklone iznenađenja.

Cepin: "Vrtna bajka" nosi titulu najljepšeg obiteljskog vrta u Hrvatskoj

- Čepin i ovog adventa postaje središte atraktivne, najtoplije i najčarobnije priče s tradicijom dugom osam godina. U bajkovitom vrtu ukrašenom božićnim lampicama skriva se jedna čarobna kućica u koju svake godine stiže najdraži Djedica. U razdoblju od 19.11. do 30.12. on se svakodnevno puni radosnom energijom djece, obitelji i svih onih koji još vjeruju u njegovu simboliku - kažu u Turističkoj zajednici Osječko-baranjske županije.

- Ova najautentičnija Kućica Djeda Mraza u Hrvatskoj pruža jedinstven čaroban doživljaj prepun emocija. Uz Djeda Mraza u njoj živi i njegova Baka Mraz, a pomaže im i jedan vilenjak. U “Vrtnu bajku” ne dolazi se samo sjesti u krilo radi slikanja. Kao na pokretnoj traci. Tamo nekom Djedu Mrazu. Dolazi se u toplu čarobnu kućicu kod najautentičnijeg Djeda Mraza kojeg djeca nazivaju “onaj pravi”. Zaista upoznati. Doživjeti. Osjećati. Imati samo za sebe i svoju obitelj za pola sata veselog druženja. Zajedničkog stvaranja slika na pokretnoj traci najljepših uspomena - opisali su što tamo možete doživjeti.

Cepin: "Vrtna bajka" nosi titulu najljepšeg obiteljskog vrta u Hrvatskoj

- Priča je personalizirana za svaku obitelj i zbog toga jedinstvena. Djeca dobiju slatke pakete i Djedici prenose svoje Božićne želje - kažu. 

Cepin: "Vrtna bajka" nosi titulu najljepšeg obiteljskog vrta u Hrvatskoj

- Ujedno Djedica uči djecu i istinskom duhu Božića, nesebičnosti, darežljivosti i suosjećajnosti... Stoga svako dijete može donijeti Djedu svoj skromni poklon, ali od srca - poneki slatkiš ili igračku koju će on predati udomljenoj dječici ili onoj iz obitelji slabijeg imovinskog stanja - dodaje organizator.

Više detalja o cijenama i načinu rezervacije termina pronaći ćete OVDJE

13. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

Do kraja studenog, svake subote i nedjelje imate priliku kušati finu domaću hranu, vidjeti kako se ona proizvodi, uživati u nastupu folklornih skupina... Dani otvorenih vrata agroturizma Istre manifestacija je koja posjetiteljima želi približiti tradicionalnu istarsku kuhinju.

- Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje, a upravo Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavljaju tradicionalnu istarsku kuhinju. Berbe su završene, žito je spremljeno, voće i povrće pronašlo je svoje mjesto ukiseljeno ili u marmeladi, a priprema kobasica i ombola u punom je jeku. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva marljivo su radila tijekom cijele godine, a u studenom otvaraju svoja vrata posjetiteljima i nude istarske specijalitete po promotivnim cijenama - kažu u Turističkoj zajednici Istre.

[🍂🎨𝒫𝒪ℛ𝒯ℛℰ𝒯ℐ 𝒜𝒢ℛ𝒪𝒯𝒰ℛℐ𝒵𝒜ℳ𝒜] 🏡agroturizam MONTIŽEL U brdovitom pejzažu s pogledom na vinograde, maslinike i šumom obrasle...

Objavljuje Dani otvorenih vrata agroturizama IstrePetak, 27. listopada 2023.

- Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava - pojasnili su.

- Cjelokupni doživljaj možete zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama i uživati u krajoliku, potom kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima, a možda i obrnuti jedan balun. Rezervirajte svoj termin na vrijeme kako bi doživjeli istarsku gastro priču pripremljenu s ljubavlju agroturizama - dodaju.

Više detalja, točne lokacije agroturizama koji sudjeluju u manifestaciji, kao i jelovnik, cijene... pronaći ćete OVDJE

Điro Sv. Maura, Poreč

Želite li se malo rekreirati na biciklu i pritom dobro zabaviti u društvu istomišljenika, uputite se prema Poreču na organiziranu rekreativnu biciklijadu koja počinje 19. studenog u 10 sati, a kreće se iz uvale Peškera.

- Vraća se najstarija i najdugovječnija porečka biciklijada u svom jubilarnom desetom izdanju. Za deseto izdanje vraćamo se na početak, ponavljamo rutu kuda se vozilo sada već davne 2013. godine kada je biciklijada po prvi put održana u sadašnjem MTB obliku - kaže organizator.

- Pridružite nam se na vožnji i druženju povodom Svetog Maura, zaštitnika Poreča koju organizira Grad Poreč i Biciklistički klub Poreč. Okupljamo se na pumptracku kraj gradskog kupališta, vozimo se nekima od najatraktivnijih trailova Poreštine i vraćamo se na pumptrack gdje nas čeka okrjepa. Na izbor je kraća (17 - 20km) i lakša staza koja djelomično ide uz more, i duža staza (30 - 35km) za sve koji se osjećaju spremni. Potreban vam je MTB bicikl, kaciga i dobra volja, ostalo imamo mi - kažu u Biciklističkom klubu Poreč.

VIDEO: Mlinice na Majerovom vrilu rade punom parom i danas - čuvaju sjećanje na izumrli obrt
VIDEO: Mlinice na Majerovom vrilu rade punom parom i danas - čuvaju sjećanje na izumrli obrt

Aquatika - slatkovodni akvarij, Karlovac

Aquatika je jedini posve slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Idete li iz Zagreba tamo ste za nekih 45 minuta, a djeca će biti posebno oduševljena kad vide sve te ribe kako im plivaju na nekoliko centimetara od lica. 

Slatkovodni akvarij Karlovac sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja

- Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka. Posjetitelji mogu ra­zgledati bogatstvo života u rijekama i jezerima, odnosno primjerke više od stotinu slatkovodnih ribljih vrsta, od čega 40-tak endemskih. U sastavu akvarija nalazi se niz drugih sadržaja: kongresna dvora­na, edukativni centar, znanstveno istraživački centar, uredski i ugostiteljski dio - pojašnjeno je na službenoj web stranici akvarija.

Slatkovodni akvarij Karlovac sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja

Akvarij radi po zimskom radnom vremenu od 9 do 17 sati, a ulaznice stoje:

  • Odrasli 7,96 € 
  • Djeca i mladi 4,65 €
  • Studenti, umirovljenici 5,31 € 
  • Obiteljske ulaznice (2+3) 16,59 € 
  • Godišnje ulaznice (odrasli) 19,91 € 
  • Godišnje ulaznice (djeca i mladi) 13,27 € 

Seljanova šetnica, Karlovac

Planinarsko - edukativna staza Seljanova šetnica duga je oko sedam kilometara i odlična je za ljude koji vole lagano prošetati i vidjeti nešto novo i lijepo.

Stari grad Dubovac u bojama jeseni

- Počinje ispred kuće Seljanovih u Karlovcu, vodi uz rodnu kuću prve hrvatske alpinistice Dragojle Jarnević te prolazi dijelom uz rijeku Kupu. Staza nastavlja pored Nacionalnog svetišta svetog Josipa te Starog grada Dubovca a završava na Vili Anzić koja čuva uspomene na slavne pothvate hrvatskih planinara, alpinista i speleologa, ali i na nikad zaboravljene istraživače u povijesti Karlovca bez čije želje za istraživanjem nepoznatog i iskre za pustolovinom, ne bi bilo niti nastavka tradicije istraživača - kažu u Turističkoj zajednici grada Karlovca.

Bacanje sjekira, Zagreb

Želite li isprobati nešto novo, uputite se na Zagrebački velesajam gdje možete iskušati kako su se ljudi zabavljali u davna vremena i usput vidjeti koliko ste dobri u bacanju sjekire, odnosno koliko precizno možete pogoditi postavljenu metu.

Zagreb: Na Velesajmu otvorena Axe Throwing Arena

- Axe Throwing, ili bacanje sjekira na hrvatskom, je relativno nov i zarazan sport koji dolazi sa sjevernoameričkog kontinenta. Relativno nov zato što su sjekire za zabavu i razbibrigu bacali još stari Franci i Kelti prije puno stoljeća. No, sport je boom i procvat doživio tek prije nekoliko godina kada je u Americi i Kanadi evoluirao u današnju formu. Igra je najsličnija pikadu, samo što prema meti, umjesto strelica, bacate sjekire - kaže organizator.

Zagreb: Na Velesajmu otvorena Axe Throwing Arena

Napominju da ne trebate nositi svoju sjekiru, jer se igra isključivo s njihovima. Sudjelovanje je dopušteno i djeci, ali uz nadzor.

- Bacanje sjekira mogu igrati svi, bez obzira na spol i snagu. Tehnika, u ovoj igri, ima primat nad snagom. Djeca mlađa od 14 godina ne smiju samostalno bacati sjekire već moraju biti u pratnji odgovorne punoljetne osobe - pojasnili su.

Sretan Međunarodni dan žena od Axe Throwing Arene! Vidjeli smo kako bacanje sjekire može osnažiti i izgraditi...

Objavljuje Axe Throwing ArenaSrijeda, 8. ožujka 2023.

- Poanta ta igre je da se moraju redom pogoditi sva polja počevši od vanjskog obruča prema B (bullseye), zatim od B prema vanjskom obruču redom. Svaki “turn” igrač ima dva pokušaja bacanja, ako iz prvog puta pogodi, na redu je drugi igrač, a ako ne pogodi iz prve gađano polje, baca drugi put, ako je pogodio, red je na sljedećem igraču. Ako niti iz drugog puta nije pogodio gađano polje, u sljedećem “turnu” ponovno gađa traženo polje. Nakon što se pogode sva polja, gađa se killshot. Tko prvi pogodi killshot pobjednik je igre - opisali su kako to izgleda.

U ponudi imaju individualne i grupne pakete, a cijena ovisi o odabranom paketu. Više detalja o tome pronaći ćete OVDJE

Na brežuljku kod Travnika bdije 12 kamenih stražara, oni široko otvorenih očiju čuvaju nedužne
Na brežuljku kod Travnika bdije 12 kamenih stražara, oni široko otvorenih očiju čuvaju nedužne

Vikend u Kamačniku

Želite li malo pobjeći iz grada, udahnuti svježi miris prirode i odmoriti oči pogledom na bajkoviti okoliš, uputite se ovog vikenda u Kamačnik kraj Vrbovskog. Tamo možete prespavati u planinarskom domu Kamačnik - više detalja o smještaju potražite OVDJE.

Izletište i kanjon Kamačnik

- Posjetiteljska infrastruktura izletišta Kamačnik obogaćena je šetnicom koja kroz kanjon spaja izletište s Planinarskim domom Kamačnik. Prekrasna šetnica duga je 981 m, odvaja se 60 m nakon prvog mosta u Kamačniku i vodi do sela Vujnovići. Planinarski dom raspolaže s 30 postelja i konferencijskom salom sa 60 sjedećih mjesta - kažu u Turističkoj zajednici Grada Vrbovskog

Kanjon Kamačnik #neodoljiv #gorskikotar

KAMAČNIK 🌲🌿 zaštićeni značajni krajobraz idealan za aktivni odmor Naš istaknuti planinarski pisac prof. dr. Željko Poljak u svojoj knjizi „Planine Hrvatske“ piše o Kamačniku kao o “sutjesci punoj divlje romantike”. 🌲💧 Zaštićeni krajolik svojim prirodnim ljepotama pobuđuje pozornost već dugi niz godina. Kroz njegovu slikovitu sutjesku izgrađen je 1961. godine pješački put od 3,2 km, drveni mostići i galerije. Na samom ušću smješten je ugostiteljski objekt Bistro Kamačnik koji posjetiteljima nudi odmor uz domaću prehranu i piće. 👉 https://gorskikotar.hr/kanjoni/

Posted by Turistička zajednica Gorskog kotara on Sunday, 4 September 2022

- Zaštićeni krajolik svojim prirodnim ljepotama pobuđuje pozornost već dugi niz godina. Kroz njegovu slikovitu sutjesku izgrađen je 1961. godine pješački put, drveni mostići i galerije... Do samoga ušća može se doći automobilom ili autobusom, a blizina željezničke postaje na samo 100 m od kanjona također je idealna za dolazak. Kamačnik je mjesto za aktivni odmor – šetnje, igre u prirodi te atraktivne piknike - dodaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje