Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: PR
KOJA VAM JE SLJEDEĆA DESTINACIJA?

Doznali smo kako ove jeseni putovati Hrvatskom po povoljnijim cijenama i uvjetima

Svi koji vole s vremena na vrijeme otputiti se od kuće znaju da za to nije presudan novac nego dobar plan i dragi suputnici. Uz novu karticu, koja osigurava razne pogodnosti na putovanjima diljem Lijepe Naše, od sada ćete putovati još lakše

Sadržaj donosi: Hrvatska turistička zajednica

Ako ste među onima koji vole s vremena na vrijeme zaputiti se na neko kraće putovanje, onda vjerojatno znate da je studeni savršen mjesec za weekend getaway u prirodu, opuštajuće toplice na sjeveru Hrvatske ili, mnogima najdraži, gurmanski izlet u neke od mnogobrojnih domaćih vinarija, OPG-ova i konoba. I što god da odaberete, sigurni smo da ćete zadovoljiti svoj nagon za putovanjem - koji je, prema mišljenju nekih stručnjakautkan u naše gene.

Da ljudskoj prirodi ne odgovara sjedilački način života, odnosno da kretanje znači život, potvrđuje i to što smo nekada davno živjeli kao nomadski lovci sakupljači. A danas mnogi svoju želju za "kretanjem" utažuju nizom turističkih putovanja, koja su, kako su neka istraživanja pokazala, povezana i s povećanom empatijom, pažnjom, energijom i fokusom te čak oslobađanjem kreativnosti.

A jeste li znali da je čak i planiranje putovanja gotovo jednako ugodno kao stvarno putovanje? Iščekivanje putovanja zapravo je samo po sebi nagrada te ujedno veći okidač sreće nego, primjerice, kupnja materijalnih dobara. Gdje pronaći inspiraciju za novu destinaciju i kako sve lakše organizirati, doznajte u nastavku.

Preparation,For,Vacation.,Happy,Spouses,Packing,And,Trying,To,Close

Inspirirajte se za sljedeće putovanje

Ako nemate nečiju preporuku, odgovor na pitanje "Kamo otići?" možete pronaći na raznim mjestima, od kojih su možda u posljednje vrijeme najpopularnije društvene mreže na kojima u samo nekoliko sekundi videoradova možete vidjeti highlihtse nekog putovanja ili izleta.

Dakako, prilikom planiranja nezaobilazne su i tražilice ili provjerene stranice poput onih Hrvatske turističke zajednice, na kojima ćete vrlo jednostavno istražite sve hrvatske regije, koje se odlikuju raznolikošću prirode, baštine, kulture i gastronomije. Svaka turistička regija prepuna je zanimljivih destinacija, prirodnih ljepota, okusa, mirisa i doživljaja koji stvaraju sjećanja i pozivaju na otkrivanje naše prelijepe zemlje.

Primjerice, istok Hrvatske, koji okružuju tri vodene ljepotice - Drava, Dunav i Sava - u jesen pruža divne šarene prizore od kojih zastaje dah. Savršeno je to vrijeme za posjet prirodnome močvarnom rezervatu Kopački rit i pokojoj slavonskoj vinariji, pri čemu možete uživati u gastronomskim simbolima Slavonije i Baranje: fiš-paprikašu, šaranu na rašljama ili čobancu. Gorski kotar i Lika u jesen pozivaju na posjet tradicionalnim gastronomskim feštama, jednom od najatraktivnijih i najmisterioznijih kanjona ovog dijela Europe - kanjonu Kamačnik ili dvorcima poput Stare Sušice.

Iako su Jadran i Istra mnogima sinonim za ljeto, jesen uistinu budi neki poseban čar u njima. A s obzirom na to da nema gužve, doživljaj starih gradova i šarmantnih kamenih kuća uz more je izniman. Ne treba posebno napominjati i koliko je svježi morski zrak blagotvoran za zdravlje! Odlučite li se za neki city break u Zagreb, Varaždin, Zadar ili Split, nećete požaliti jer su u ovo vrijeme inače užurbani gradovi mirniji, pa ćete ih lakše detaljnije istražiti. 

Putujte s Hrvatskom turističkom karticom

Za još bolji doživljaj putovanja, od sada je tu i Hrvatska turistička karticakojom možete plaćati usluge smještaja, konzumacije hrane i pića u ugostiteljskim objektima, usluge putničkih agencija i turoperatora, paket aranžmane, boravak u objektima privatnih iznajmljivača te najam brodova. Dodatno, korištenjem ove kartice ostvarujete i značajne popuste na različite turističke usluge u cijeloj Hrvatskoj tijekom cijele godine.

Receptionist,And,Businesswoman,At,Hotel,Front,Desk

Popisi svih aktualnih pogodnosti i popusta dostupni su na službenoj stranici Hrvatske turističke kartice, a svakodnevno se proširuju.

Ovim putem pozivaju se svi pružatelji ugostiteljskih i turističkih usluga da se uključe jer nema ugovorne obveze niti dodatne prijave nadležnim službama. Na web stranici kartice svi pružatelji ugostiteljskih i turističkih usluga mogu besplatno oglašavati dodatne popuste i pogodnosti za korisnike Hrvatske turističke kartice i tako osigurati bolju vidljivost te promidžbu objekta i/ili usluga.

DODATNI NEOPOREZIVI PRIMITAK
Hrvatska turistička kartica se izdaje na zahtjev fizičke osobe, s time da poslodavci mogu svoje zaposlenike nagraditi prigodnim iznosom do 331,81 euro (2500 kuna) neoporezivog primitka godišnje na kartici i time ih potaknuti da putuju više i povoljnije. Treba istaknuti da je ovdje riječ o dodatnom neoporezivom iznosu (uz sve one propisane pravilnikom). Poslodavci samostalno određuju dinamiku i svotu koja će se radnicima uplatiti na prigodnu karticu, a navedenu naknadu mogu uplatiti neovisno o dobu godine ili razdoblju korištenja godišnjeg odmora. Nakon što se novac na kartici potroši, korisnik može samostalno uplaćivati sredstva na karticu i na taj način i dalje koristiti različite popuste i pogodnosti objavljene na web stranici Hrvatske turističke kartice.

Sadržaj donosi: Hrvatska turistička zajednica

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem
ODLIČNI UVJETI DOPUSTA

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem

Iako se percepcija prema 'tati koji ostane kod kuće s malim djetetom' mijenja svaki dan, mnoge očeve i one koji se to nadaju postati, više od financija brine potencijalno narušen odnos s poslodavcem

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...