Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kanadska dizajnerica hrvatskih korijena: Najbolja dekoracija su jastuci jer ih možete mijenjati

Kanadska dizajnerica hrvatskih korijena: Najbolja dekoracija su jastuci jer ih možete mijenjati

Prije šest godina, kada smo se suprug i ja vjenčali i kupili svoj prvi dom, započela sam svoje 'putovanje' na Instagramu, kaže Patricia čije objave na Pinterestu gleda milijun ljudi

VIDEO

Patricia Arruda-Huić (31) Kanađanka je hrvatskih korijena. Njezine savjete o uređenju interijera prate milijuni ljudi. Toliko pratitelja gleda njezine objave na Pinterestu, dok je na Instagramu prati 35.000, a na TikToku 7000 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO (Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda):

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

- Volim se povezivati sa svojom publikom na društvenim mrežama. Dijelim savjete za ukrašavanje, a šalju mi i poruke s pitanjima o dizajniranju. Ponosna sam što odgovaram na svako pitanje o ukrašavanju koje primim. Uvijek rado  šaljem i dajem ideje, poveznice koje vode do proizvoda... Odgovaram i na pitanja koju boju odabrati za zid i slično, uvijek me to veseli - objašnjava Patricia iz Kitchenera u Ontariju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

Kaže kako je odrastajući, uvijek imala strast prema dizajniranju i lijepim stvarima.

- Uvijek sam bila kreativna. Kao mlada djevojka crtala bih tlocrte i preuređivala svoju spavaću sobu. Kako sam odrastala, pomagala sam mami oko uređenja kuće, a tijekom godina znala sam da je to industrija u kojoj  se vidim i u kojoj želim raditi. Diplomirala sam na Visokoj poslovnoj školi, smjer biznis i marketing. Dobila sam posao iz snova kao dizajner interijera u lokalnoj dizajnerskoj firmi, u kojoj sam bila tri godine - priča influencerica i dizajnerica.

Dodaje kako je to bilo izvrsno iskustvo koje ju je naučilo mnogo toga o logističkoj i poslovnoj strani uređenja doma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- Htjela sam i dalje usavršavati svoje oko u dizajnu te stvoriti platformu na kojoj mogu dokumentirati, ali i pokazati svoju strast i kreativnost. Prije šest godina, kada smo se suprug i ja vjenčali i kupili svoj prvi dom, započela sam svoje 'putovanje' na Instagramu kako bih iz hobija dokumentirala naš proces uređenja doma. Nekoliko mjeseci kasnije moji su sljedbenici počeli rasti, a u roku od četiri mjeseca imala sam ih preko 10.000! Počela sam primati e-mailove od tvrtki koje su htjele surađivati sa mnom i slale su mi svoje proizvode na uvid. Kako su mjeseci i godine prolazili, suradnja i rast postajali su sve dosljedniji i shvatila sam da želim uložiti puno radno vrijeme u razvoj svoje platforme - govori.

Top 20 ideja kako urediti malu kuhinju - praktično i vrlo lijepo
Top 20 ideja kako urediti malu kuhinju - praktično i vrlo lijepo

Dodaje kako se voli kreativno izražavati pa tako stvarati prostore koji su lijepi i funkcionalni. Objašnjava nam kako može ući u bilo koji prostor i vizualizirati svoje ideje u njemu.

Nema asistenta ili fotografa pa svaki korak radi samostalno, a za to, kaže, definitivno treba vremena, volje i strpljenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- Potrebno je puno radno vrijeme. Da biste stvorili jednu objavu za Instagram, ona uvijek započinje postavljanjem sadržaja, bilo da se radi o oblikovanju sobe ili proizvoda. Kao kreator sadržaja stekla sam 35.000  pratitelja na Instagramu. Specijalizirala sam se za dijeljenje svog neutralnog stila uređenja kuće, projekata, sezonskog uređenja, savjeta o dizajnu, DIY i lifestyle sadržaja, istovremeno pružajući kvalitetne postove i kreativne snimke. Tijekom godina imala sam nevjerojatne suradnje i kampanje s brendovima kojima se sviđa moj stil uređenja. Uvijek se povezujem s tvrtkama putem e-maila  radi potencijalnog posla.  Za uspjeh je potrebno puno rada iza kulisa koji se ne vidi, a jako je važan - objašnjava Huić-Arruda.

Obožava ukrašavanje neutralnim tonovima. Tako koristi puno bijele i krem boje, s naglaskom i na nježno plavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- Moja omiljena boja za naglašavanje koju koristim pri dizajniranju prostora je plava jer se lijepo slaže s bijelom i stvara mirno i privlačno okruženje. Dodajem ju u prostor u boji jastuka, svijeće, slike i slično - savjetuje.

Za one koji počinju uređivati svoj dom važno je poštovati određeni raspored.

- Počnite polako i radite sobu po sobu. Tako nećete biti preopterećeni postupkom. Koncentrirajte se na jedan prostor, završite ga pa onda krenite dalje - ističe Patricia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

Prvi korak trebao bi biti stvaranje plana i imati ideju o tome što vam se sviđa.

- Utvrdite tlocrt sobe kako biste bili sigurni da će namještaj stati. Osvjetljenje je važno i ima veliki utjecaj. Svjetiljke su savršene za dodatnu rasvjetu. Razmišljajte i o funkcionalnosti - rekla je.

Evo kako boja zidova u domu može utjecati na raspoloženje
Evo kako boja zidova u domu može utjecati na raspoloženje

Najdraža dekoracija su joj ukrasni jastuci.

- Nisu skupi, a s njima stvorite lijepu i ugodnu atmosferu. Volim jastuke koji su punjeni perjem jer izgledaju luksuznije. Isto tako, njih možete mijenjati prema godišnjem dobu, praznicima i blagdanima - dodaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

Pitali smo ju i koji su glavni trendovi u uređenju doma za ovu godinu.

- Definitivno tapete na zidovima, ali s detaljima, bilo cvjetnim ili geometrijskim. Moj najveći savjet je da radite i uredite ono što volite i da se najbolje osjećate u svom domu - priča dizajnerica pa otkriva još jedan trik za uređenje doma:

- Postavite zavjese što više prema stropu, ali ne odmah iznad prozora. Zbog toga, strop će izgledati višim nego što je, a to stvara dizajnerski izgled. Slike na zidu uvijek objesite u razini očiju, a ne prema stropu - dodaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

U kanadski Ontario, njezini roditelji doselili su se u veljači 1989. godine iz Zagreba. Iako je rođena u Kanadi, roditelji su održavali hrvatske tradicije, posebno tijekom blagdana i praznika. Tako su ona i sestra, bile upoznate sa svim običajima.

- Jedna od mojih najdražih uspomena je ona kada smo postavljali čiste čizme na kamin za blagdan sv. Nikole. Roditelji su me naučili kako govoriti i razumjeti hrvatski. Cijelo djetinjstvo pohađala sam hrvatsku školu. Da bi nastavila tradiciju i danas, kada smo odrasle, svaki tjedan imamo tradicionalne hrvatske obroke u kući mojih roditelja i slavimo naše blagdane. Slušam našu muziku, volim gledati i nastupe naših sportaša, družim se s prijateljima Hrvatima, naravno, uz dobru hranu i naše kolače - otkriva Patricia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

Kada je prvi put bila u Hrvatskoj imala je svega šest mjeseci, a to je bila tradicija svake godine, sve do njezinog 18. rođendana. Svi rođaci su joj u Hrvatskoj - ima ih iz Krapine iz koje je njezina majka i u Zagrebu otkud je tata. Rodbine ima i u Zaboku i Oroslavlju, uglavnom u Zagorju. Na svoje podrijetlo, jako je ponosna.

Super trik: Efekt drvenog poda postigla je s kavom i markerom
Super trik: Efekt drvenog poda postigla je s kavom i markerom

- Rado se sjetim tko sam i odakle potječe moja obitelj. Važno mi je slaviti našu kulturu i nastaviti to, iako živim u Kanadi. Nastavit ću hrvatsku tradiciju i jednog dana je prenijeti i na svoju djecu - objašnjava.

Cijela obitelj obožava gledati hrvatski sport. Gledaju nogomet, posebno tijekom Eura i Svjetskog kupa.

- Vrlo je uzbudljivo vidjeti natjecatelje iz svih zemalja. Uvijek navijam za Hrvatsku, a ako Hrvatska ispadne, onda za Portugal, zbog supruga - priča influencerica.

Obožava hrvatsku kuhinju koju jedu kod njezine majke, a veliki fan je i suprug.

- On najviše voli sarmu i ćevape, a ja puricu i mlince. Volim i maminu domaću juhu i njoke - rekla je Patricia koja odlično govori hrvatski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- U vrijeme kad sam se rodila, moji su roditelji govorili samo hrvatski, pa je to bio prvi jezik koji su me učili. Engleski sam naučila  kad sam krenula u školu ovdje u Kanadi - dodaje.

U njezinom srcu i Kanada i Hrvatska zauzimaju posebno mjesto.

Stolice za ljuljanje: Top dodatak u vaš će dom unijeti dozu ugode
Stolice za ljuljanje: Top dodatak u vaš će dom unijeti dozu ugode

- Volim Kanadu jer je to moj dom. Ovdje sam rođena i odrasla. To je prekrasna zemlja s raznolikim ljudima i kulturom. Poznato je da su ovdje ljudi ljubazni i da u ovoj zemlji postoje velike mogućnosti. Volim Hrvatsku jer tamo žive svi moji rođaci. Također volim opušteni način života i staru baštinu gradova, dvoraca i naše prekrasno more - ispričala je.

Pitali smo je i bi li se voljela jednog dana preseliti u Hrvatsku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- To nije trenutno u planu otkako smo suprug i ja uspostavili život u Kanadi, ali to će uvijek biti mogućnost. Suprug je rođen u Portugalu, tako da oboje imamo europske gene - govori.

Karijeru u uređenju interijera planira nastaviti te se u tim vodama vidi i u budućnosti. Kaže kako bi voljela povećati i broj pratitelja na Instagramu i što više dijeliti fotografije svog doma i savjete za uređenje interijera.

- Pokrenut ću i tvrtku koja će nuditi usluge uređenja, a u sljedećih nekoliko godina planiram imati djecu - zaključuje Patricia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'