Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kanadska dizajnerica hrvatskih korijena: Najbolja dekoracija su jastuci jer ih možete mijenjati

Kanadska dizajnerica hrvatskih korijena: Najbolja dekoracija su jastuci jer ih možete mijenjati

Prije šest godina, kada smo se suprug i ja vjenčali i kupili svoj prvi dom, započela sam svoje 'putovanje' na Instagramu, kaže Patricia čije objave na Pinterestu gleda milijun ljudi

VIDEO

Patricia Arruda-Huić (31) Kanađanka je hrvatskih korijena. Njezine savjete o uređenju interijera prate milijuni ljudi. Toliko pratitelja gleda njezine objave na Pinterestu, dok je na Instagramu prati 35.000, a na TikToku 7000 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO (Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda):

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

- Volim se povezivati sa svojom publikom na društvenim mrežama. Dijelim savjete za ukrašavanje, a šalju mi i poruke s pitanjima o dizajniranju. Ponosna sam što odgovaram na svako pitanje o ukrašavanju koje primim. Uvijek rado  šaljem i dajem ideje, poveznice koje vode do proizvoda... Odgovaram i na pitanja koju boju odabrati za zid i slično, uvijek me to veseli - objašnjava Patricia iz Kitchenera u Ontariju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

Kaže kako je odrastajući, uvijek imala strast prema dizajniranju i lijepim stvarima.

- Uvijek sam bila kreativna. Kao mlada djevojka crtala bih tlocrte i preuređivala svoju spavaću sobu. Kako sam odrastala, pomagala sam mami oko uređenja kuće, a tijekom godina znala sam da je to industrija u kojoj  se vidim i u kojoj želim raditi. Diplomirala sam na Visokoj poslovnoj školi, smjer biznis i marketing. Dobila sam posao iz snova kao dizajner interijera u lokalnoj dizajnerskoj firmi, u kojoj sam bila tri godine - priča influencerica i dizajnerica.

Dodaje kako je to bilo izvrsno iskustvo koje ju je naučilo mnogo toga o logističkoj i poslovnoj strani uređenja doma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- Htjela sam i dalje usavršavati svoje oko u dizajnu te stvoriti platformu na kojoj mogu dokumentirati, ali i pokazati svoju strast i kreativnost. Prije šest godina, kada smo se suprug i ja vjenčali i kupili svoj prvi dom, započela sam svoje 'putovanje' na Instagramu kako bih iz hobija dokumentirala naš proces uređenja doma. Nekoliko mjeseci kasnije moji su sljedbenici počeli rasti, a u roku od četiri mjeseca imala sam ih preko 10.000! Počela sam primati e-mailove od tvrtki koje su htjele surađivati sa mnom i slale su mi svoje proizvode na uvid. Kako su mjeseci i godine prolazili, suradnja i rast postajali su sve dosljedniji i shvatila sam da želim uložiti puno radno vrijeme u razvoj svoje platforme - govori.

Top 20 ideja kako urediti malu kuhinju - praktično i vrlo lijepo
Top 20 ideja kako urediti malu kuhinju - praktično i vrlo lijepo

Dodaje kako se voli kreativno izražavati pa tako stvarati prostore koji su lijepi i funkcionalni. Objašnjava nam kako može ući u bilo koji prostor i vizualizirati svoje ideje u njemu.

Nema asistenta ili fotografa pa svaki korak radi samostalno, a za to, kaže, definitivno treba vremena, volje i strpljenja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- Potrebno je puno radno vrijeme. Da biste stvorili jednu objavu za Instagram, ona uvijek započinje postavljanjem sadržaja, bilo da se radi o oblikovanju sobe ili proizvoda. Kao kreator sadržaja stekla sam 35.000  pratitelja na Instagramu. Specijalizirala sam se za dijeljenje svog neutralnog stila uređenja kuće, projekata, sezonskog uređenja, savjeta o dizajnu, DIY i lifestyle sadržaja, istovremeno pružajući kvalitetne postove i kreativne snimke. Tijekom godina imala sam nevjerojatne suradnje i kampanje s brendovima kojima se sviđa moj stil uređenja. Uvijek se povezujem s tvrtkama putem e-maila  radi potencijalnog posla.  Za uspjeh je potrebno puno rada iza kulisa koji se ne vidi, a jako je važan - objašnjava Huić-Arruda.

Obožava ukrašavanje neutralnim tonovima. Tako koristi puno bijele i krem boje, s naglaskom i na nježno plavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

- Moja omiljena boja za naglašavanje koju koristim pri dizajniranju prostora je plava jer se lijepo slaže s bijelom i stvara mirno i privlačno okruženje. Dodajem ju u prostor u boji jastuka, svijeće, slike i slično - savjetuje.

Za one koji počinju uređivati svoj dom važno je poštovati određeni raspored.

- Počnite polako i radite sobu po sobu. Tako nećete biti preopterećeni postupkom. Koncentrirajte se na jedan prostor, završite ga pa onda krenite dalje - ističe Patricia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia Arruda (@p.arruda)

Prvi korak trebao bi biti stvaranje plana i imati ideju o tome što vam se sviđa.

- Utvrdite tlocrt sobe kako biste bili sigurni da će namještaj stati. Osvjetljenje je važno i ima veliki utjecaj. Svjetiljke su savršene za dodatnu rasvjetu. Razmišljajte i o funkcionalnosti - rekla je.

Evo kako boja zidova u domu može utjecati na raspoloženje
Evo kako boja zidova u domu može utjecati na raspoloženje

Najdraža dekoracija su joj ukrasni jastuci.

- Nisu skupi, a s njima stvorite lijepu i ugodnu atmosferu. Volim jastuke koji su punjeni perjem jer izgledaju luksuznije. Isto tako, njih možete mijenjati prema godišnjem dobu, praznicima i blagdanima - dodaje.