Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Sudbine: Kao studentica morala dati kći na posvajanje, kasnije ju sama posvojila

Iako su pristali na poluzatvoreno posvojenje u okviru kojega roditelj može kontaktirati s djetetom, posvojitelji su se kasnije predomislili i odrekli se djeteta, a biološka majka i otac posvojili svoju kćer

Mlada Adrian Collins bila je još studentica koja je odlučila da se ne može brinuti o djetetu kad je saznala da je trudna. Iako je sanjala o tome da će jednog dana postati majka, donijela je mučnu odluku: Dat će kći na posvajanje u tzv. poluzatvorenom planu, koji podrazumijeva da ima pravo kontaktirati dijete i povezati se s njim kasnije u životu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Posvojila odraslog muškarca da bi mu spasila život

Pokretanje videa...

02:02

- Nakon mjeseci mučenja, donijela sam odluku. Jedina utjeha bila mi je obećanje ljudi koji su je posvojili da će čuvati moju kći i okružiti je bezuvjetnom ljubavlju - priča Adrian. Mlada mama kasnije se udala za svog dugogodišnjeg dečka, oca  djevojčice, i zajedno su dobili trojicu sinova te usvojili još jednog dječaka od obiteljskih prijatelja.

No, Adrian nikad nije prestala misliti na kćer. 

- Dok sam se uživala u majčinstvu, misli su mi lutale prema kćeri. Često bih izvlačila kutiju sa njenim fotografijama i pismima koja su mi slali posvojitelji. Kad je imala šest, pozvali su nas da provedemo s njima jedan dan na proslavi rođendana u Zoološkom vrtu i srce mi je puklo. Prije nego sam ju pozdravila, povukla sam jedan pramen njene kose iza uha i rekla: 'Volim te', a ona se sramežljivo nasmiješila i prošaptala: 'I ja tebe'. 

Adrian i njezina kći nastavili su se viđati tijekom godina, ali njihova  veza uznemirila je posvojitelje. Oni više nisu podržavali njen odnos s vlastitom obitelji. 

- Bilo joj je naloženo da bira između svoje rođene obitelji i svoje posvojiteljske obitelji. Optužili su me da sam odlučila ukrasti njihovu kćer, preispitivali su moje motive i moj karakter. Bila sam šokirana, jer mi nije bilo jasno čime sam to zaslužila. Nekoliko dana kasnije ukinuli su svu financijsku potporu našoj kćeri i rekli da žale zbog usvojenja. Okrenuli su leđa mojoj kćeri i odrekli je se. Osjetila sam se izdanom - priča Adrian.

Dodaje kako je bilo bolno gledati kako njena kćer teško podnosi taj gubitak. 

- Bilo je gotovo jednako nepodnošljivo kao i onog dana kad sam ju morala predati tim ljudima -  dodaje. Tako su ona i njen suprug odlučili ponovo usvojiti svoju kćer. Predložili su to njihovoj kćeri i u međuvremenu gradili odnos s njom.  

Iako je usvajanje odraslih osoba donekle uobičajen postupak, vrlo je rijetko između bioloških roditelja i djece.

- Nakon mjeseci razmišljanja, naša je kćer pristala da je posvojimo u našu obitelj. Danas, dok sjedim preko puta nje,  još uvijek prepoznajem tragove povrijeđenosti. Voljela bih da joj mogu izliječiti najdublje rane i izbrisati godine razdvojenosti - priča Adrian o tome kako ide povezivanje njene kćeri s obitelji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života