Lifestyle

Komentari 4

Kava Dalgona: Kremasta kava koja je postala hit preko noći!

Kava Dalgona: Kremasta kava koja je postala hit preko noći!

S obzirom na to da sada zbog karantene ne možemo otići u obližnji kafić, ljudi su se dosjetili genijalne ideje i krenuli raditi kremastu verziju hladne kave koja okusom podsjeća na onu iz kafića

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: TORTICE S BATATOM I LUKOM TOPE SE U USTIMA, A LAKO SE PRIPREME

Dalgona kava najprije je postala hit na aplikaciji TikTok, a zatim se proširila na ostale društvene mreže. Svi su krenuli dijeliti svoje primjerke uspješno spravljene pjenaste kave. Priprema ove kave je zaista jednostavna, iako se zbog njenog izgleda to ne doima tako.

Sve što vam je potrebno za izradu ove tučene kave je voda, instant kava i šećer. Sve ove sastojke treba dodati u jednakim omjerima. Primjerice ako radite samo za sebe, potrebne su vam dvije čajne žličice instant kave, dvije čajne žličice šećera i dvije žličice vruće vode. Ako radite za dvije osobe samo poduplajte dozu. Naravno, tijekom pripreme možete dodati vode ili šećera ako vidite da vam nečeg od toga nedostaje. Kada ste dodali sve te sastojke u zdjelu, uzmite mikser ili pjenjaču i izrade pjenastu smjesu svijetlo smeđe boje. Nakon toga u čašu dodajte mlijeko i led po želji te na vrh pjenastu kavu. Možete dodati i šlaga ili posipati kakaom za ljepši vizualni dojam. 

Iako je kava Dalgona ime dobila po popularnom južnokorejskom kafiću, samo piće nije baš tako novo. Ovo piće se u osnovi zapravo zove Phenti Hui kava (ili tučena kava), a jedina razlika je ta što pri pravljenju Phenti Hui-a sipate mlijeko na vrh smjese, a ne na dno. Međutim, ovaj trend stekao je ipak stekao veću pažnju u Južnoj Koreji, te se tako i raširio po cijelom svijetu.

 

Korejski YouTuber 자도르 J'adore trenutno je vlasnik najpopularnijeg videozapisa koji prikazuje recept za ovu 'karantensku kavu', a do danas je uspio sakupiti više od 9 milijuna pregleda. YouTuber je u videu napomenuo da je bitno da ima smjesa ima više šećera, a manje tekućine jer će se tako lakše zapjeniti, piše Insider.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo niste jeli: Glavica kupusa napunjena mljevenim mesom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin

Najčitaniji članci