Lifestyle

Komentari 1

'Ključni uvjeti za starenje kože su zagađeni zrak, sunce, alkohol, šećer pa i brašno'

'Ključni uvjeti za starenje kože su zagađeni zrak, sunce, alkohol, šećer pa i brašno'

Dr. Barbara Sturm, koja potpisuje i svjetski poznatu liniju za njegu kože, ističe koji su glavni uzroci preureranjenog starenja kože te naglašava važnost navika kao što su dovoljno sna, kretanje i vježbanje

Iako ih na prvu ne povezujemo s ljepotom i mladolikim izgledom lica, za zdravlje kože itekako je važna fizička aktivnost.

- Loš utjecaj na kvalitetu i ljepotu kože imaju zagađenje iz zraka, sunce, alkohol, šećer i brašno. S druge strane, kvalitetu kože održat će vježbanje, kretanje, dovoljno sna i hrana bogata antioksidantima - izjavila je Barbara Sturm za Marie Claire.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Kretanje je, naglašava, jedan od ključnih anti-age uvjeta. Osim toga, pokreće endorfine koji daju najbolji unutarnji osjećaj, podsjeća liječnica.

- Smatram da treba sprječavati upalne procese kože, time se najviše bavim, a spavanje je također jedan od načina kako ih spriječiti ili smanjiti. Dok spavate, vaše se stanice oporavljaju - otkrila je Sturm.

Ujutro njezin ritual njege kože lica traje samo šest minuta. Par puta tjedno odradit će piling, a lice čisti pod tušem, kad su pore otvorene.

Nakon tuširanja stavlja toner koji daje hidrataciju, a onda i serum s hijaluronskom kiselinom te formulu koja štiti kožu od zagađenja iz zraka. Za online pozive na lice stavi fluid sa sjajnim česticama.

Najčitaniji članci