Lifestyle

Komentari 0

Koja je razlika između glatkog i oštrog brašna i kad se koriste

Koja je razlika između glatkog i oštrog brašna i kad se koriste

Između oštrog i glatkog brašna nema značajne razlike, a glavna razlika je u načinu mljevenja. Bijelo brašno dobiva se finim mljevenjem jezgre, a što se više puta pšenica melje, dobiva se finije brašno

Vjerojatno se i vi nekad bili u dilemi koje brašno trebate koristiti za pripravu nekog recepta - oštro ili glatko. Ono s čim nećete pogriješiti je mjerica pola oštrog, pola glatkog, ali mi vam donosimo glavne razlike između ova dva tipa brašna i za što se koriste.

POGLEDAJTE VIDEO:

Između oštrog i glatkog brašna nema značajne razlike, a glavna razlika je u načinu mljevenja. Bijelo brašno dobiva se finim mljevenjem jezgre, a što se više puta pšenica melje, dobiva se finije brašno. Iako je mala razlika između oštrog i glatkog brašna, ipak je potrebno koristiti određenu vrstu brašna kako biste dobili zadovoljavajući proizvod. 

Glatko brašno je malo finije od oštrog brašna te je idealno za pravljenje kruha, lisnatog i dizanog tijesta, peciva, savijači, krafni i muffina. S druge strane, oštro se koristi za kuhana tijesta, zgrušavanje umaka, za biskvite, palačinke, kekse i za pohanje.

Istina je da nema najboljeg brašna, već je najbolje pratiti vlastito kulinarsko umijeće i upotrijebiti ono koje vam najviše odgovara, a koje je to ćete saznati isprobavanjem, piše Joy the Baker.

Najčitaniji članci