Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kopčanje kose na tjemenu novi je trik za laki dodatni volumen

Kopčanje kose na tjemenu novi je trik za laki dodatni volumen

Ova metoda tehnički djeluje na svim tipovima kose, ali najbolje će funkcionirati na valovitoj ili kovrčavoj kosi jer jedino takve teksture kose mogu postići volumen kod korijena sušenjem na zraku

VIDEO

Dodavanje volumena kosi nije velika znanost, ali za mnoge ipak nije ni tako jednostavno kao što zvuči. Međutim, pojavio se najnoviji trik na TikToku - kopčanje korijena kose. To je pametna i jednostavna metoda koja pomaže valovitoj i kovrčavoj kosi pojačati volumen bez oštećenja kose. Zato su stručnjaci i vodeći frizeri slavnih otkrili što misle o ovom trendu i razjasnili sve nedoumice.

POGLEDAJTE VIDEO: Prestala je bojati kosu

Pokretanje videa...

Prestala je bojati kosu 01:10

Što je kopčanje korijena kose?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kopčanje korijena kose je jednostavna tehnika postizanja volumena koja koristi strateški postavljene kopče na vlasištu valovite i kovrčave kose.

- Kopče se stavljaju na tjemenu na mjestu gdje želimo volumen, a zatim kosu tako ostavimo da se prirodno osuši na zraku, čime se stvara volumen kod korijena, dok tekstura i duljina uvojaka ostaju netaknute - kaže Amy Abramite, kreativna direktorica i stilistica u Salon Maxine u Chicagu. Male metalne kopče bolje su za tanju kosu jer ne vuku toliko i imaju nježniji hvat, dok plastične bolje rade na gušćoj kosi jer su jače i bolje idu uz tu teksturu.

Dreamstime

Prednosti ove metode

Kopčanje kose na korijenu je sigurna i laka tehnika koja pomaže u postizanju volumena kose koji traje mnogo dulje od onog koji se postiže feniranjem. Kada se kopče stave na mokru kosu, kutikula je savitljiva i otvorena. Kako se kosa suši, kutikula se zatvara, a kosa postaje manje fleksibilna tako da kosa zadržava volumen dok se ponovno ne navlaži.

Trendovi uređivanja kose: Ove godine hit su fileri za kosu koji rekonstruiraju i potiču obnovu
Trendovi uređivanja kose: Ove godine hit su fileri za kosu koji rekonstruiraju i potiču obnovu

Kako prikopčati kosu na tjemenu?

Prije nego što počnete s ovom metodom, trebali biste odrediti kakav vam je volumen potreban.

- Kvadratnim i kruškastim oblicima lica potreban je volumen na vrhu kako bi dobili ravnotežu, dok oblici srca i onaj dijamanti trebaju punoću na stranama kako bi im se uravnotežio njihov oblik lica - objašnjava Rodger Azadganian, osnivač Craft Luxury Haircare.

Za početak, neka vam kosa bude 70 posto suha. Uzmite male dijelove kose, izaberite gdje želite volumen, postavite kopču prema gore, zatim je zatvorite i pričvrstite na tjeme, kaže Azadganian. Ponovite po potrebi i imajte na umu da više redaka i kopči rezultira većom punoćom. Zatim poprskajte proizvod za povećanje volumena, ostavite da se osuši, a zatim pažljivo uklonite kopče kako ne biste zapetljali vrhove i izazvali pucanje kose.

Top 10 domaćih pripravaka za raščešljavanje kose, a tu je i sprej pogodan za dječje vlasi
Top 10 domaćih pripravaka za raščešljavanje kose, a tu je i sprej pogodan za dječje vlasi

Imajte na umu da se pri odabiru proizvoda držite podalje od teških krema i drugih proizvoda koji će vam otežati kosu. Umjesto toga, koristite proizvode koji će vam pružiti volumen i vlagu za ukroćivanje teksture, kaže Azadganian.

Koji tip kose bi trebao izbjegavati ovu metodu?

Ova metoda tehnički djeluje na svim tipovima kose, ali najbolje djeluje na valovitoj/kovrčavoj kosi jer one mogu postići volumen kod korijena sušenjem na zraku.

Ilustracije kovrčave kose

Ljudi s prirodno ravnom kosom trebaju znati da, iako mogu isprobati ovu tehniku ​​za postizanje volumena, ona možda neće dobiti željenu visinu, a budući da u kosi nema teksture niti uvojaka, kopče mogu ostaviti udubljenja i naelektrizirati kosu. Umjesto toga bolje je da napravite klasično feniranje kako bi postigli volumen i pokretljivost.

Napravite domaće recepte za kosu: Zdraviji su od kupovnih
Napravite domaće recepte za kosu: Zdraviji su od  kupovnih

Trebate li pokušati s metodom kopčanjem tjemena?

Ako je tekstura vaše kose valovita ili kovrčava, trebali biste isprobati ovu metodu kako bi je podigli jer je to najlakša i najmanje štetna tehnika za postizanje volumena kod korijena bez oslanjanja na vruće alate. Za ravnu kosu je bolja metoda feniranje, a ako imate prirodno grublju kosu koja prirodno stoji od vašeg vlasišta kada je suha, ova metoda neće poboljšati volumen i umjesto toga bi mogla uništiti vašu prirodnu teksturu.

Oni s osjetljivim ili upaljenim vlasištem bolje da ne isprobavaju ovu metodu jer kopče vrše pritisak na korijen i vlasište, što može uzrokovati dodatnu iritaciju ili oštećenja. Kako biste bili sigurni je li podizanje volumena s kopčama prava metoda za vašu kosu, razgovarajte sa svojim frizerom koji će vam najbolje reći odgovara li to vašem tipu kose, piše Real Simple.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru