Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Korčula među top 7 najboljih otoka Europe za vidjeti 2020.

Korčula među top 7 najboljih otoka Europe za vidjeti 2020.
1

Među predivnim europskim otocima, na preporuci za vidjeti sljedeće godine našla se i naša Korčula, predivni srednjedalmatinski otok s bogatom tradicijom

VIDEO

Korčula je proglašena za jedan od "Najboljih otoka u Europi",  prema ispitivanju provedenom na stranici za putovanja Big7Travel.

Za ovu je listu odabrano ukupno 50 otoka na svijetu koje 'vrijedi posjetiti u Europi', a Korčula među njima ima istaknuto mjesto među prvih pet; uz Flatey na Islandu, Sommaroy u Norveškoj, Aransko otočje u Irskoj, Azorima, talijanskim Caprijem i španjolskom Ibizom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Ovih sedam starog kontinenta otoka portal Big7Travel svakako vrijedi posjetiti u 2020.:

1. Flatey, Island

Jeste li ikada bili na nekom od otočića oko Islanda? Flatey je jedan takav otok, koji je zauzeo prvo mjesto među najboljim otocima u Europi. Iako se duž otoka proteže niz životopisno obojenih kuća, redom sagrađenih prije više od sto godina, samo dvije obitelji na njemu žive i zimi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Taylor Burgess (@taylorbee_co)

Na šarmantan način zato ovaj otok nalikuje filmskom setu - što nije slučajnost s obzirom da je ugostio setove nekoliko kultnih filmova, od kojih je najpoznatiji film 'Honor of the House', sniman prema istoimenoj kratkoj priči Nobelovca Halldóra Laxnessa.

Mir na ovom otoku je jedinstven, a vrijeme kao da zaista stoji. 


2. Sommarøy, Norveška

Ako Sommarøy posjetite za ljetnog dana, koraljne plaže i tirkizni ocean će vas navesti da pomislite kako ste negdje na Karibima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Francesca Bambini (@bambifranci)

Na malom je norveškom otoku lako izgubiti pojam o vremenu, pogotovo jer Sjeverni Sommaroy razmatra imaju li uopće još uvijek potrebu za satovima. S obzirom na to da se nalazi u polarnom krugu, u ljetnim mjesecima na otoku sunce ne zalazi 69 dana, a u studenom padne mrak koji traje do siječnja.

Više od 600 putnika Thomas Cooka 'zarobljeno' u Hrvatskoj
Više od 600 putnika Thomas Cooka 'zarobljeno' u Hrvatskoj


3. Korčula, Hrvatska

Korčula je jedno od najposjećenijih odredišta na hrvatskoj obali, a malo je udaljenija od svega, zbog čega je i atmosfera na otoku opuštenija jer su gužve manje nego na većini dalmatinskih otoka, piše BigSevenTravel. 

Zbog arhitekture (srednjovjekovnih trgova, crkvi i palača) grad Korčulu nazivaju i 'malim Dubrovnikom', a kombinacija guste šume i prelijepih plaža nudi savršenu scenografiju za odmor. Jedna je od destinacija južnodalmatinske obale koju svakako vrijedi posjetiti.

 

4. Aransko otočje, Irska

Ova tri udaljena otoka uz zapadnu Irsku obalu predstavljaju jedno od onih mjesta sa skoro pa netaknutom prirodom, koja posjetitelje redovito ostavlja bez daha. Dio stanovništva na otocima još uvijek govori galski, što je dodatni odraz irske tradicije, pogotovo jer je takvih govornika u Irskoj još vrlo malo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli littleblog.biginspirations (@gloriaslittleblog)

Tri otoka čine otočje: Inishmore (Árainn Mhór/Inis Mór) - koji je ujedno i najveći; Inishmaan (Inis Meáin/Inis Meadhóin), koji je drugi po veličini te, Inisheer (Inis Thiar/Inis Oírr/Inis Oirthir), najmanji od tri. Po njima se može prošetati ili biciklom provozati po putu koji je obložen ručno rađenim zidovima od opeke, a pogled s litica koje gledaju prema Atlantskom oceanu i poznata lokalna gostoljubivost čine otoke obaveznom destinacijom.

5. Azori, Portugal

Azori, smješteni usred Atlantskog oceana, tvore arhipelag s devet otoka koji su se tek nedavno istaknuli kao nova turistička destinacija. Otoci su vulkanskog porijekla, a nekad aktivni vulkani preoblikovali su se u nestvaran pejzaž zelenih brdašaca i jezera. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli S.Miguel_Açores 🌱A ilha verde🌱 (@azores_portugal)

Inače su i jedno od najvećih svjetskih svetišta posvećenih kitovima, a možete uživati u istraživanju gejzira, vruće termalne vode, ali i vulkanskih jezera. Arhipelag čine otoci Sao Miguel, Santa Maria, Terecira, Graciosa, Sao Jorge, Pico, Faial, Flores i Corvo. 

Najbolji izbor je maleni otok Corvo koji u svom središtu ima prekrasni krater, a privlači i mnoge vrste ptica iz Europe i iz Amerike.

6. Capri, Italija

Ovaj mali otok neposredno uz napuljsku obalu jedan je od dragulja Mediterana. Možete ostati na otoku, ili raditi ono što većina i radi i dane provoditi u jednodnevnim izletima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Capri - Italy 🍋🇮🇹 (@visitcapriofficial)

Strme litice i živahna luka, ljubazni domaćini i izvrsna hrana, sve to skupa čini ovaj otok rajskim mjestom na zemlji, pa je malo onih što se ne zaljube u Capri čim nogom stupe na otok. 


7. Ibiza, Španjolska

Jedan od najljepših španjolskih otoka, s prekrasnom jezgrom starog grada i živopisnim plažama. Ibiza nije samo party destinacija - stari grad Ibize Ávila je i  baština koju je na svoj popis uvrstio UNESCO, a odlikuju ga uske uličice i spomenici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Seidiformenterasesince2014® (@seidiformenterasesince2014_)

Premda jest najpoznatiji po ljetnim klubskim zabavama koje privlače veliki broj mladih turista, otok u posljednje vrijeme teži odbaciti svoju reputaciju isključive destinacije za zabavljanje mladih.

Popularna su odredišta na otoku svakako i vinski barovi u blizini luke, a dok se penjete u brdovit grad pred vama će se pružati spektakularan pogled na more ispod.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise