Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kosa vam presporo raste? Ovo je pet najčešćih razloga zašto

Kosa vam presporo raste? Ovo je pet najčešćih razloga zašto
5

Većina nas koristi šampon i regenerator u njezi kose, no to nije dovoljno kako bi ona bila na svom vrhuncu. Neke navike mogu joj jako štetiti, poput sušenja na zraku ili jako zategnutih frizura - izbjegnite ih

VIDEO

Bujna i duga kosa često je želja brojnih žena, no nije uvijek lako 'uzgojiti' ju. Nije nam strano čuti od nekoga da mu kosa ne može narasti preko neke duljine, što dovodi do još jače želje za dugom kosom. Iako se lako može doskočiti tom problemu raznim dodacima poput ekstenzija, oni također imaju svoje loše strane, poput cijene i održavanja. Donosimo vam pet najčešćih razloga zašto vam kosa ne raste, te kako ih izbjeći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ne pere kosu VIDEO

Njegujete samo vrhove, a tjeme ne

Iako je njega vrhova itekako poželjna, većina ljudi u potpunosti zanemaruje dodatnu njegu vlasišta. Piling vlasišta jednako je važan kao i 'tetošenje' ostatka kose, a najbolje bi bilo raditi ga jednom tjedno.

Osim što oslobađa vlasište mrtvih stanica kože i bolje ispire nakupljene proizvode za kosu, potiče cirkulaciju tjemena, a time i rast kose. Uz piling, novi hit u beauty svijetu je i uljna masaža tjemena koja također potiče rast, a možete ju napraviti s bilo kojim prirodnim uljem. 

Sušite kosu na zraku ili vrućim fenom

Sušenje kose na zraku zvuči kao najzdravija opcija, ali čini se da ipak nije dobro da kosa bude jako dugo mokra. Kosa od vode bubri, pa se unutarnji sloj vlasi može oštetiti kroz vrijeme, ako je često dugo mokra. Vrući fen također nije bajna opcija, pa bi bilo najbolje kosu zaštititi sredstvom protiv štetnog utjecaja topline i osušiti ju s veće udaljenosti fenom podešenim na umjerenu temperaturu. 

Obožavate zategnute frizure

Zalizani visoki repovi i razne punđe mnogima su omiljena frizura, no jako i dugotrajno zatezanje kose samo joj šteti. Grube gumice ju oštećuju, dok povlačenje oslabljuje korijen kose, koja onda može jače opadati.

Kosa u danima vlage: Kako je spasiti da se potpuno ne spljošti
Kosa u danima vlage: Kako je spasiti da se potpuno ne spljošti

Ovakve frizure probajte nositi rjeđe ili na kraći period.

Ne njegujete niti vrhove

Ulja za kosu odlična su za zadržavanje potrebne vlage u strukturi kose, pa je njihova primjena odlična ako sanjate o dugim i sjajnim pramenovima. Ulje možete staviti nakon pranja na mokru kosu ili nakon sušenja na suhu, a ona će se lijepo upiti i neće dati kosi mastan izgled.

POGLEDAJTE VIDEO: VESELOG RADNIKA 'PONIJELA' PJESMA

Grubi ste tijekom češljanja

Kad češljate kosu, odvojite pramen i krenite ga češljati od vrhova. Tako ćete postepeno otpetljavati gdje je to potrebno, te nikako ne vucite na silu kad dođete do problematičnog područja. Grubim češljanjem najbrže puca vlas, koja se, osim šišanjem popucalog dijela nikako ne može oporaviti. Njegujte ju nježno!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa