Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kozmetički rituali jamče lijepu kosu i kožu nakon sunčanja

Kozmetički rituali jamče lijepu kosu i kožu nakon sunčanja
1

Morska sol nagriza kožu, a mlak tuš vraća joj vlažnost, čvrste i lijepe nokte "hranite" raznim uljima. Nakon pilinga s pijeskom nanesite hidratantnu kremu

VIDEO

Poput crne kutije u avionu, DNK u stanicama kože bilježi svaki “napad” UV zraka pa je treba njegovati i tijekom sunčanja i nakon njega. Bez obzira na to pokazuje li koža znakove iritacije ili ne, tijekom dana sprejajte je termalnom vodom, a nakon svakog izlaganja suncu nanesite proizvod za njegu kože poslije sunčanja. 

To će smiriti iritaciju i koži vratiti vlažnost te spriječiti njezino prerano starenje. Morska sol nagriza i isušuje kožu pa se nakon svakog izlaska iz mora otuširajte. Mlak tuš ili kupka s aloe verom ublažit će opekline, vratiti vlažnost koži te potaknuti obnavljanje. 

Također, umjesto mirisnih sapuna koji isušuju kožu rabite gel za tuširanje s lipidima. Mekim ručnikom nježno osušite kožu i odmah nanesite hidratantni losion za njegu poslije sunčanja. To će omogućiti koži da zadrži vlagu. 

Ako se niste opskrbili odgovarajućim sredstvima, za njegu kože nakon sunčanja upotrijebite hipoalergenski, hidratantni losion ili gel za osjetljivu kožu koji se brzo upija.

Poslije svakoga kupanja umivanjem osvježite lice

Koži lica, koja je najviše izložena štetnim utjecajima sunca, treba mnogo vlage. ponesite bočicu vode pa se na plaži često umivajte. ujutro i navečer lice nahranite laganom, hidratantnom kremom pomoću koje će koža lakše zadržati i uskladištiti vlagu.

Masaža uljima za njegovane nokte

Na jaku suncu te u kombinaciji s morskom soli ili klorom iz bazena nokti se isušuju. Nakon tuširanja nokte i ruke masirajte hranjivim uljima. 

Nakon pilinga pijeskom hidratantna krema

Dok ste na plaži, pijesak je idealan prirodni piling za grubu kožu koljena i stopala. Nakon što odstrani odumrle stanice, koljena i stopala obilno namažite hranjivom hidratantnom kremom.

Prirodna ulja njeguju laktove

Nakon pilinga kojim ste odstranili suvišan sloj, kožu laktova omekšajte proizvodima s visokim postotkom ureje te prirodnim uljima.

Domaća maska za oštećenu kosu

Pomiješate oguljeni, zgnječeni avokado s jajetom i žlicom maslinova ulja. Ostavite masku da pod kapom djeluje pola sata te isperite kosu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi
'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla