Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Omiljena boja kraljice Elizabete je plava, nju naprosto obožava

Omiljena boja kraljice Elizabete je plava, nju naprosto obožava
26

U svečanim prilikama i službenim posjetima kraljica Elizabeta II. najčešće odijeva plave kostimiće, cvjetni print ili zelene nijanse, a najmanje voli crnu i bež boju

Gotovo 60 godina na vlasti i na tisuće posjeta u šarenim kostimićima dokaz su da je kraljica Elizabeta II. prava ikona stila. Plava je kraljičina omiljena boja, a nosila ju je na 29 posto svečanih prilika prošle godine, gotovo tri puta više nego bilo koju drugu boju, pokazuje 12-mjesečno istraživanje modnog časopisa Vogue. 

Nakon plave koju naprosto obožava, kraljica je u 13 posto slučajeva nosila cvjetni print, a u 11 posto svečanih prilika zelenu koju je nosila i u službenom posjetu Irskoj, prenosi Daily Mail. Ružičastu i ljubičastu odijenula je u 10 posto službenih posjeta, crvenu, narančastu i žutu u pet posto, a crnu tek u dva posto svečanih prilika. Kraljica najmanje od svih boja voli bež koju je nosila tek u jedan posto svečanih prilika.

- Kraljica obožava odjeću i pravi je stručnjak u tome. Mislim da cijeni moje mišljenje, ali voli imati kontrolu nad onime što nosi pa je njezina riječ uvijek zadnja - ističe kraljičina osobna asistentica Angela Kelly.