Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kućni pripravci za regeneraciju kose ispucale od mora i sunca

Kućni pripravci za regeneraciju kose ispucale od mora i sunca

Kućna radinost uvijek je zanimljiva, jer u hladnjaku i zdjeli s voćem kriju se mnogi vitamini i nutrijenti kojih je gladna i naša kosa. Donosimo jednostavne recepte s kojima će vaša kosa živnuti

Nekoliko finih sastojaka dovoljno je za izradu maske ili pakunga, koji sređuju niz problema i stanja kose.

Za sjaj kose i sređivanje ispucanih vrhova

Žumanjak je idealan sastojak formule za njegu i sjaj kose, možete ga istući i pomiješati s malo ulja ili meda. Za jaču njegu možete kosu zamotati u ručnik i pustiti da sastojci odstoje oko pola sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako napraviti 'mermaid' valove

Pokretanje videa ...

Maska za oštećene lasi

Maslinovo i kokosovo ulje idealni su za ovaj tip kose, a možete ih pomiješati s malo meda i jednim jajetom. Ova maska kosi će dati sjaj, mekoću i lepršavost.

Sređivanje masne kose

Limun je idealan sastojak radi toga što čisti višak sebuma, no samostalno može oštetiti vlasište, stoga treba ga držati kratko, ne više od desetak minuta. Pomiješajte malo limunovog soka u ulje jojobe i aplicirajte na kosu, s time da pazite na tjeme.

 

Oživljavanje suhe kose

Za ovaj tip kose potrebni su vam samo žumanjak i par žlica meda - ovaj miks ravnomjerno rasporedite po kosi, počešljajte kako bi se bolje upilo i ostavite petnaestak minuta.

Ljetna kosa: 7 svečanih frizura koje ne treba slagati satima
Ljetna kosa: 7 svečanih frizura koje ne treba slagati satima

Pakung za volumen i hranjivost kose

Pomiješajte bananu, malo mlijeka, maslinovo ulje i med. Neka bude gušća, kako ne bi curila. Ova maska osvježit će kosu i dati joj potrebne vitamine za ljepotu i zdravlje.