Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kukiča kostime za svoju djecu: 'Najdraži su mi Alien i Slimer'

Kukiča kostime za svoju djecu: 'Najdraži su mi Alien i Slimer'
2

Moja su djeca svjesna koliki rad stoji iza tih kostima, i znaju da, kad se jednom odluče što žele biti, više nema povratka, ne mogu mi u rujnu reći da bi radije bili netko drugi, kaže majka iz Amerike

VIDEO

Amerikanka Stephanie Pokorny je prije nekoliko je godina pokrenula blog i tvrtku koja izrađuje i prodaje kukičane odjevne predmete; od ženskih haljina do kostima za razne prigode. No jesen joj nije rezervirana za posao - svakog rujna ova mama kombinira svoje dvije najveće strasti, kukičanje i obitelj pa od vune ili konca za pletenje izrađuje komplicirane kostime za Noć vještica za svoja četiri sina u dobi između 4 i 22 godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

Iako je, kaže, kukičati naučila još kad joj je bilo 16 godina, tada je prebrzo 'gubila živce', pa se igli i pletivu vratila tek u prvoj trudnoći. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crochetverse (@crochetverse)

- Kad sam zatrudnjela s prvim sinom imala sam silnu želju napraviti za njega sve što mogu, pa tako i ono što ću mu oblačiti. A ta je želja sa svakim idućim djetetom samo rasla - ispričala je Stephanie, koja misli da je bespotrebno trošiti novac na nešto što može i sama napraviti. 

Za prvi ju je kostim za Noć vještica koji je sama izradila inspirirala gusjenica iz 'Alise u zemlji čudesa', a premda se u samom postupku nije mnogo toga promijenilo, kaže da je prešla dug put od izrade svog prvog kostima do danas.

- Kako sam izrađivala sve više kostima, uspjela sam s vremenom napraviti točno stvari koje bih zamislila - rekla je mama, koja kaže i kako s vremenom njeni kostimi postaju bogatiji detaljima, te kako s praksom postaje sve preciznija u izradi likova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crochetverse (@crochetverse)

Inače, za izradu jednog kostima Stephanie treba od 30 do 50 sati.

Roditelji zbunjeni, pala stranica CARNET-a: 'Hoće li biti škole?'
Roditelji zbunjeni, pala stranica CARNET-a: 'Hoće li biti škole?'

- Cijeli sam rujan posvetila izradi ovogodišnjih kostima. Ne volim kasniti, jer onda djeca ne bi imala kostim baš za Noć vještica - kaže ova mama koja je svoju ljubav prema likovima iz nešto starijih filmova i crtića prenijela i na svoju djecu pa oni uz Spužva Boba vole i likove poput He-Mana ili Popaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crochetverse (@crochetverse)

- Današnji su filmovi uglavnom remake ili obrada nečeg što je bilo popularno 80-ih i 90-ih godina. To je vrijeme po meni zadnje kad smo u animaciji mogli vidjeti nešto kvalitetno i originalno - smatra.

Premda kostime uglavnom radi po želji djece, ponekad im uspije 'sugerirati' u kog da se obuku. Neki od njoj dražih su Slimer iz filma 'Ghostbusters' (Istjerivači duhova) i Alien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crochetverse (@crochetverse)

- To je kostim jarko obojene zelene sline, obožavam ga - kaže. A trenutni su joj favoriti Štrumfovi koje je upravo dovršila za ovogodišnju Noć vještica. 

Vizažistica horora: Njena će vas šminka ozbiljno prestrašiti
Vizažistica horora: Njena će vas šminka ozbiljno prestrašiti

- Oni su svjesni koliki rad stoji iza tih kostima, i znaju da, kad se jednom odluče što žele biti, više nema povratka. Tako mi je sedmogodišnji sin prije par dana rekao 'Znaš što mama, zapravo bih radije bio ... ma samo se šalim'. Znao je da je bolje da ni ne dovrši misao - priča mama koja se, kad ne radi kostime za Noć vještica, bavi izradom i prodajom drugih narudžbi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crochetverse (@crochetverse)

- Trudim se da sam svake godine malo preciznija, pa sam ove godine kostime odlučila raditi u 3D. Želim da ljudi kad ih vide pomisle kako ne vjeruju da se to može napraviti kukičanjem - zaključila je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:09
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO