Lifestyle

Komentari 11

Kupili jednosmjernu kartu za Bali i sad uživaju u poljima riže

Kupili jednosmjernu kartu za Bali i sad uživaju u poljima riže

Britanska četveročlana obitelj kupili su 16. ožujka jednosmjernu kartu za njih i njihove sinove blizance za Bali. Sada se izoliraju od pandemije koronavirusa i uživaju u idiličnoj kolibici od bambusa

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: SVJETSKA KARANTENA NIJE DOBRA NI ZA DIJAMANTE: PADA IM CIJENA

Britanska četveročlana obitelj od korona virusa izolira se u idiličnoj kolibici od bambusa na Baliju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Corinne Pruden (39) i njezin suprug Dave (49) kupili su 16. ožujka jednosmjernu kartu za njih i njihove sinove blizance, a letjeli su istog tog popodneva, osam dana prije nego što je Velika Britanija uvela karantenu.

Par je posljednjih pet godina živio u Budimpešti, gdje su vodili kafić. Bili su s obitelji u Velikoj Britaniji i planirali su provesti šest mjeseci na proputovanju po Južnoj Americi. Međutim, tada su Sjedinjene Američke Države zabranile putovanja pa su njihovi letovi bili otkazani. 

- Naši letovi su otkazani, naš kafić Goat Herder je zatvoren, a mi smo bili pred karantenom i mislili smo, imamo isplaniranu avanturu idemo reći dečkima, tako da smo rezervirali kartu i odletjeli za Bali kasnije tog istog popodneva - rekao je Dave za Daily Mail.

Dugoročan boravak s obitelji u Velikoj Britaniji im nije bio izvediv, kako kaže Corinne pa su se u zadnji čas odlučili za Indoneziju. 

- Bali je bio opcija koja je također bila velika briga, ali dala nam je priliku da negdje ostanemo po relativno jeftinoj cijeni, okružimo dečke prirodom, relativno se izoliramo i samo osiguramo da ostanemo što dalje od društva, kako bismo sebi dali šansu da preživimo ovu stvar - rekla je Corinne.

Corinne je rekla da je to 'stvarno neobičan osjećaj', jer su oni radili upravo suprotno od onoga što rade svi drugi, a Britanci su se vraćali kući iz cijelog svijeta.

- Osjećali smo se nekako hrabro, ali možda pomalo glupo ili naivno. Bilo je prilično i stresno - priznala je Corinne.

Pišući na Instagramu, rekla je: 'Napokon je stigao prazan avion, a u Denpasar se ukrcalo više od 20 ljudi, uključujući i nas. Dolazak na Bali bio je takvo olakšanje. Bila je to stresna odluka. Uspjeli smo ući s vizom koju smo produžili po dolasku. U roku od dva dana ukinuta je vizna shema za nove dolaske.'

Ispričala je kako su im ponudili 'stvarno, jako dobru' cijenu za Airbnb u Ubudu koji se nalazi usred polja riže i znači da su 'potpuno izolirani'.

Pišući na Instagramu, Corrine je rekla: 'Trenutno imamo malo dobrih vijesti, pa kada nam je ponuđeno da unajmimo ovu prelijepu kuću od bambusa usred polja riže za djelić uobičajenog troška, ​​rekli smo da! Kroz mali zaplet sudbine, našli smo se u raju. '

Ranije su boravili u blizini Denpasara, ali smatrali su ga 'bučnim', s previše ljudi, a onda su se preselili u Amed na sjeveroistočnoj obali Balija.

Corinne je rekla da je njihov dom od bambusa savršen dodajući da su kupili bazen na napuhavanje za vrt i primali isporuke voća i povrća iz restorana s Michelinovom zvjezdicom. 

Obitelj provodi dane u šetnji među rižinim poljima, potocima i prirodom.

Na nedavnom Instagram postu Corinne je izjavila: 'Iako je otok miran, nema turista, još uvijek izgleda opušteno. Mnoge trgovine, restorani i kafići su zatvoreni.

'Ali sjediti u našoj kući na otvorenom i promatrati farmere na poljima riže kako svakodnevno obavljaju svoje aktivnosti nevjerojatno je umirujuće. Svake večeri pridružuju nam se žabe, gušteri, pa čak i rezidencijalni šišmiš. Dječaci su više prirodni tipovi nego što smo mislili. A mi imamo kilometre poljoprivrednih staza, šuma i polja riže za istraživanje!

Obitelj vijesti o koronavirusu prima samo kada stupe u kontakt sa obitelji, a do tada se pokušavaju što manje udaljiti od čitanja vijesti i uživati u prirodnim ljepotama Balia.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

JE LI VISOKA INTELIGENCIJA TERET ILI DAR? EVO ŠTO NAM LOŠE NOSI...

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci