Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Kupio sam staru crkvu iz 1866. i pretvorio ju u dom iz snova'

'Kupio sam staru crkvu iz 1866. i pretvorio ju u dom iz snova'

Dok većina vjernika ide u crkvu jednom tjedno i to nedjeljom, ovaj Amerikanac u crkvi provodi svaki dan. Kupio je građevinu iz 19. stoljeća i preuredio ju u svoj dom iz snova

VIDEO

Dok zgrada iz 19. stoljeća izvana još ima mnoge svoje povijesne značajke te uistinu podsjeća na crkvu, iznutra je potpuno preuređena. Nestale su tradicionalne klupe i orgulje, a umjesto njih dom ima modernu kućnu teretanu, pa čak i stol za bilijar, smješten u dnevnom boravku. Crkveni dom ima čak i prekrasne vitraje u spavaćoj sobi, koji zapravo otkrivaju da je zgrada nekada služila vjernicima u obredu. I u dnevnom boravku očita je religiozna nota - svjetlost dopire kroz velike, ukrašene prozore.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kaštela: Uz oltar u crkvi zapalili vatru i napravili peku 02:41

Na Redditu, vlasnik kuće, koji tvrdi da 'nije ni najmanje religiozan', pokazao je svoju neobičnu nastambu koja ga je koštala 138.000 eura. 

- Ovo je moja kuća; preuređena crkva izvorno izgrađena 1866. Još ima puno posla, ali dosta toga je napravljeno - izjavio je.

Objasnio je kako ondje trenutno živi sam, ali mu se djevojka taman treba useliti te se nada da će mu ona moći pomoći oko uređenja.

- Kad sam ju prvi put otišao pogledati, mislio sam da će sve skupa na kraju možda biti pomalo jezivo. Mislio sam i da će trebati puno posla. No na kraju je struktura fantastična - napisao je.

Urawaza: Japanski trikovi koje vrijedi isprobati u kućanstvu
Urawaza: Japanski trikovi koje vrijedi isprobati u kućanstvu

Do sada, našalio se, nema duhova.

- Zgrada crkve ima svoj toranj, ali trenutno je prostorija na vrhu nedostupna. Zvona nažalost nema, može se ići gore, ali je čudno. Ide se kroz rupu u zidu, a zatim ljestvama - napisao je.

Mogao bi srušiti dva kata i napraviti ogroman otvoreni zvonik s lusterom iznad ulaza, razmišlja o jednoj od opcija.

Iako bi mnogi pomislili da je grijanje velike crkve skupo, računi nisu previsoki.

- Do sada nije bilo loše. Prethodni vlasnik poduzeo je mnogo mjera opreza kako bi osigurao da račun nije ekstreman. Obično je to oko 360 eura mjesečno - navodi.

Mnogi su ljudi bili zaista impresionirani njegovim prekrasnim domom, a jedan je rekao: "Lijepo je jednom vidjeti dobro potrošen novac", piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...