Lifestyle

Komentari 0

Kupujete dječji krevetić? Na ove stvari treba obratiti pozornost

Kupujete dječji krevetić? Na ove stvari treba obratiti pozornost

Priprema za dolazak prinove podrazumijeva kupnju određenih predmeta koji će vam pomoći u prvim danima kad beba stigne iz rodilišta, a krevetić je na prvom mjestu

U pripremi buduće dječje sobe, krevetić ili kolijevka zauzimaju središnje mjesto. Iako dječje igračke, dodaci i slatki kombinezoni mogu imati ograničen životni vijek, dobar krevetić može potrajati i nekoliko godina. Prije nego što kupite prvi koji vam se svidi, promislite o nekoliko faktora koji će ga pretvoriti u dobro ulaganje.

POGLEDAJTE VIDEO: Kad se rađaju najuspješnije bebe


Funkcionalnost

U roku od nekoliko kratkih godina, potrebe za snom djeteta mogu se prilično promijeniti. U početku, kada dio roditelja smatra da je bebu najbolje držati u svojoj sobi uz krevet, kolijevka ili krevetić s povišenim madracem ne zauzimaju puno prostora i mogu vam spasiti leđa dok se saginjete da podignete bebu. Kako djeca rastu i budu spremna za spavanje u vlastitoj sobi, možete krevetić preseliti u dječju sobu prije nego što ga prerastu.

Stil

Dobra vijest je što to ne znači da vam treba više odvojenih kreveta, nego prilikom kupnje doznajte koje sve funkcije ima krevetić koji biste željeli imati. Neki se jednostavnim uklanjanjem određenih dijelova od kolijevke pretvaraju u dječji krevetić.

Nadalje, dok čekate bebu, ne znate kakav će ukus imati pa dječju sobu uređujete prema svojoj viziji. No jednog dana mali dvogodišnjak ili trogodišnjakinja žele na zidu crtež jednoroga, a ne vjeverice. Ako kupite krevetić svestranog dizajna, lako će se uklopiti u svaki prostor, bez obzira na preuređenje koje planirate.

Održivost

Dječja soba samo je početak mališanovog putovanja u ovaj svijet, stoga ne čudi da sve veći broj roditelja cijeni namještaj koji je izrađen na održiv način. Birajte proizvode koje izrađuju razmišljajući o učinku na planet te biraju tehnologiju proizvodnje kojom nadoknađuju emisije ugljika.

Također, potražite tvrtke koje financiraju pošumljavanje i ulaganje u prirodne resurse. Proizvodi s certifikatom jamče da je proizvod koji kupujete iz održivih izvora i rigorozno testiran kako bi premašio najstrože svjetske zahtjeve za kemijske emisije, pa je samim time zdraviji za svijet i za dijete koje će u njemu spavati, piše Mother.

Cijena

U većini slučajeva, novi krevetić najveća je pojedinačna investicija koju roditelji ulažu u dječju sobu. Imajte stoga na umu koliko ćete ga dugo koristiti i koje pogodnosti i opcije nudi korisniku.

Ako je riječ o proizvodu koji će potrajati tek koji mjesec ili jedva godinu dana, možda nije uputno izdvajati velik novac za njega. Ako je pak riječ o dječjem krevetiću kojeg će mališan koristiti više godina, procijenite koliko vam se isplati.

POGLEDAJTE VIDEO: ODBILA GA NAKON PRVOG SPOJA NA SLIJEPO

Najčitaniji članci