Lifestyle

Komentari 6

Kviz megamix! Ova 22 kviza mogu riješiti samo najpametniji

Kviz megamix! Ova 22 kviza mogu riješiti samo najpametniji

Za sve kvizoljupce sakupili smo sva 22 kviza koja smo dosad objavili, na vama je samo da ih ispunite i testirate koliko zapravo znate o filmovima, zemljopisu, povijesti ili glazbi

Cijeli život svima pričate da ste najpametniji, a sada imate pravu priliku to i dokazati. Na jednom mjestu donosimo vam sva 22 kviza koja smo dosad objavili na 24sata.hr. Sada možete uistinu testirati svoje znanje i provjeriti jeste li prava sveznalica ili 'fejker'.

Na linkovima ispod nalaze se 22 kviza. Kliknite na svaki od njih i pokušajte na sva pitanja točno odgovoriti.

1. Mislite da znate sve o automobilima? Onda morate znati i ime prvog električnog automobila u Hrvatkoj.

2. Znate li koja rijeka je najduža pritoka Amazone ili tko je vlasnica najdugovječnijeg rekorda u atletici? U ovom kvizu vas očekuju ovakva pitanja i još mnoga druga...

3. Iz čijeg pisma je nastao grčki alfabet? Odgovor dajte u kvizu u nastavku:

4. Krvava Marija (Bloody Mary), engleska kraljica poznata po pokušaju obnavljanja katoličanstva u Engleskoj, pretposljednja je vladarica iz koje dinastije? 

5. Zanima vas mitologija? Onda sigurno znate koje životinje vuku Freyinu kočiju, ako prema nordijskoj mitologiji koze vuku Thorovu kočiju...

6. Ljubitelji Harryja Pottera, znate li kako se zove posljednje djelo britanske autorice J.K. Rowling koje je postalo i kazališna predstava?

7. Prije nego što su prozvani „kaubojima“, naša rukometna vrsta nosila je jedan drugi nadimak, kojeg su im dali mediji. Koji?

8. Planina Denali sa 6190 metara najviša je točka svog kontinenta. Znate li kako se prije ta planina zvala? Odgovorite dajte u ovom kvizu

9. Maltezer jedna od najstarijih psećih pasmina na svijetu. Znate li odakle dolazi?

10. Ako volite domaće serije, onda ćete sigurno znati koju je ulogu Ljubiša Samardžić tumačio u seriji 'Kuda idu divlje svinje'?

11. Znate li u koji se grad trebate zaputiti kako biste u muzeju Czartoryski vidjeli da Vincijevu „Damu s hermelinom"? Odgovor je u sljedećem kvizu.

12. Gdje se nalazite ako se pred vama stvore fantastični vodopadi nazvani Vilina kosa, Hrvoje i Buk? Ovo pitanje ćete sigurno znati ako ste odmorili tamo na putu do mora.

13. Znate li u kojem gradu je rođen nobelovac Lavoslav Ružička? Osim ovog, u ovom kvizu pronaći ćete još nekoliko zanimljivih pitanja iz područja kemije.

14. Valute su glavna tema u sljedećem kvizu. Kojoj azijskoj državi je službeno sredstvo plaćanja pezo?

15. Samo je jedan strani državnik koji je bio na sprovodu i Josipu Brozu Titu i Franji Tuđmanu. Točan odgovor dajte u ovom kvizu:

16. Volite gljive? U ovom kvizu ćete pronaći barem tri pitanja o njima. Primjerice, kako se naziva znanost koja se bavi gljivarstvom?

17. Ako ste spretni u kuhinji, onda vam sigurno nije nepoznanica kako se naziva posebna tehnika rezanja povrća i voća na jednake, tanke štapiće?

18. Crtići su u ovom kvizu jedna od zanimljivijih kategorija. A ljubitelji Simpsona će sigurno znati tko je najmlađi član obitelji Simpson.

19. Ljubitelji sporta, gdje su održane prve Olimpijske igre na kojima je nastupio Ivica Kostelić? 

20. Ako ste dobri poznavatelji domaće glazbene scene, onda vam pitanje: 'Za koju glazbenu produkcijsku kuću je Severina objavila album 'Djevojka sa sela'?' sigurno nije teško.

21. Prva žena u svemiru bila je Valentina Tereshkova. Tko je prva Amerikanka u svemiru?

22. Ljubitelji znanstveno fantastičnih filmova, navalite! Samo pravi ljubitelji će znati točan odgovor na pitanje: 'Koja glumica tumači glavni lik, Jyn Erso, u filmu „Rogue One" iz franšize „Ratova zvijezda"?'.

 

 

 

Najčitaniji članci