Obavijesti

Lifestyle

Komentari 80

Lagan i osvježavajući desert - fina proljetna torta od jagoda

Lagan i osvježavajući desert - fina proljetna torta od jagoda
1

Iskoristite sezonu jagoda i napravite finu tortu od jagoda koja je gotova za manje od sat vremena. Postupak nije kompliciran, a kad je gotova stavlja se u hladnjak

VIDEO

Sastojci:

Podloga:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 60 g škrobnog brašna
  • žličica praška za pecivo

Nadjev:

  • 500 g krem sira
  • 2 žumanjka
  • limun
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • 6 listova bijele želatine
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda
  • šećer u prahu

Postupak:

  • Korak 1: Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola količine šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka. Umiješajte prosijano brašno, škrob i prašak za pecivo. Maslacem premažite kalup, ulijte smjesu i pecite na 200°C 25 minuta.
  • Korak 2: Ostavite neka se dobro ohladi pa prerežite na dvije biskvitne kore. Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu dododajte izmiksano slatko vrhnje. 
  • Korak 3: Šećer, sir i limunov sok izmiješajte te sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja. Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, nadjenite s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostali nadjev. Poklopite tortu s drugom korom i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Prije posluživanja skinite obruč i pospite tortu šećerom u prahu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje