Lifestyle

Komentari 0

Lavanda, ulja i korice citrusa su prirodni osvježivači za vaš dom

Lavanda, ulja i korice citrusa su prirodni osvježivači za vaš dom

Dom se osvježava brzo i lako uz prirodne osvježivače u spreju, ali i domaće potpurije koji će upiti loše mirise te dom osvježiti na prirodan i nimalo štetan način

Umjesto da kupujete mirisne “boriće” za auto, od stare odjeće ili ručnika izrežite oblik koji želite. Zatim ga zalijepite za karton istog oblika, a onda samo tkaninu natopite omiljenim esencijalnim uljem. Objesite ga u auto ili prostoriju koju želite osvježiti, a kad miris ishlapi, ponovno natopite tkaninu.

Pravite li osvježivač za sprej bocu, pazite da ne miješate više od tri vrste esencijalnih ulja te nikad ne miješajte istodobno alkohol, ulja i destiliranu vodu. A želite li se u trenu riješiti neugodnih mirisa u domu, pomiješajte četvrtinu šalice sode bikarbone s vodom i dobro protresite. Soda će upiti loše mirise, a dodate li ekstrakt vanilije, lijepo će i mirisati.

Osvježivač u spreju za dom

U sprej boci izmiješajte alkohol i do tri esencijalna ulja. Dodajte destiliranu vodu i dobro protresite. Ostavite da odstoji nekoliko dana.

Prirodni potpouri

Dom će biti svježiji i mirisniji i uz domaći potpuri. Imate li vrt, u staklenku ili posudu stavite latice cvijeća poput gardenije, jasmina, jorgovana, ruže ili lavande. No kao potpuri možete iskoristiti i začine, primjerice, cimet, koru smreke ili citrusa, ružmarin ili korijandar.

Najčitaniji članci