Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Lekcije koje će 'skockati' život na mali legov način

Lekcije koje će 'skockati' život na mali legov način
1

Za njihovo oblikovanje jedine zapovijedi su vlastita mašta i želja, a taj potencijal igranja ne bi se smio zaboraviti ni u životu - legovi su poučci

VIDEO

Većina djece odrastala je uz slaganje, rušenje i premještanje lego kockica čiji model slaganja može biti i izvrsna životna inspiracija. Lego kockice ne dolaze s ograničenjima, a upute su samo sugestija. One su vama na usluzi, potpuno neoblikovane i neiskorištene te prepuštene korisniku da učini od njih što god želi. Od njih možete slagati male kamione ili velike zgrade ako je to ono što oslobađa vaš potencijal. Način na koji slažete kocke dobro je iskoristiti i u stvarnosti te usavršavati ono za što imate smisla i što najviše volite. No lego kockice nema smisla držati skrivene ispod kauča, u mraku, kao ni potencijal čuvati samo za sebe, neiskorišten i često zaboravljan. Zato izvadite “kocke”, istresite ih ispred sebe i počnite slagati. Svaka nova slagalica bit će novo rješenje.

1. SRUŠITE SVE I POČNITE IZNOVA
Baš kao što djeca zbog ljutnje nezadovoljno sruše sve kocke koje su složila, tako je i u životu katkad dobro ponekad početi iz početka. Rušenje kockica ne bi se trebalo braniti djeci jer ono nije destruktivno, nego proizlazi iz uvjerenosti da to isto može napraviti puno bolje.

2. NE DIJELITE SVOJE VRIJEDNE URATKE
Kao što mališani brzo nauče da braći i sestrama ne smiju davati svoje lego uratke jer će ih promijeniti, nazvati svojima ili čak srušiti, tako je dobro i u životu naučiti kako na pametan način zaštititi svoja postignuća. Tajne uspjeha i umijeća ne odajte ljudima u koje nemate povjerenja.

3. NIŠTA NIJE BEZVRIJEDNO
Ljudi su diljem svijeta od lego kockica stvarali nove svjetove ili kopirali one stvarne. Bez obzira na to koliko se drugima činilo da su njihove ideje i rad djetinjasti, drugi su ih prepoznali, okupili iste zaljubljenike i na temelju toga otvorili velike izložbe veličanstvenih lego građevina.

4. USUDIO SE POKUŠATI
Osnivač lego svijeta Christiansen počeo je proizvoditi igraček, tj. današnje lego kockice 1932., nakon što je gotovo bankrotirao u proizvodnji tepiha. Tijekom Velike depresije posao je “pao” pa je počeo izrađivati igračke i kockice. Nitko tada nije vjerovao da će lego postati ono što je danas.

PARKOVI OD KOCKICA
U svijetu postoji pet parkova Legoland, a najpopularnijim se smatra onaj engleski u Windsoru. Nalazi se neposredno pokraj dvorca Windsor, a napravljen je od 55 milijuna lego kockica. Ostali su u danskom Billundu, njemačkom Gunzburgu i Berlinu te kalifornijskom Carlsbadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje