Lifestyle

Komentari 22

Leptiru oštećenog krila izradila protezu kako bi mogao letjeti

Leptiru oštećenog krila izradila protezu kako bi mogao letjeti

Amerikanka Romy osvojila je srca tisuća ljudi jednostavnim činom dobrote prema leptiru oštećena krila. Izradila mu je i ušila novu protezu kako bi mogao poletjeti, a sve je objavila na Facebooku

Uzrečica da ćeš čovjekovu pravu narav najbolje vidjeti ako promatraš kako se ponaša prema slabijima od sebe, u slučaju Romy McCloskey iz Georgije u SAD-u potpuno dolazi do izražaja.

Kostimografkinja i zaljubljenica u leptire na Facebooku je podijelila neobično iskustvo.

Njezina ljubav prema leptirima proizlazi iz duboke obiteljske tragedije. Naime, prije nekoliko godina njezina je majka oboljela od karcinoma i preminula, piše distractify.com. Prije smrti rekla joj je neka se ne boji jer će uvijek biti s njom i paziti na nju. Kad god vidi leptire, to će biti ona i na taj će joj način dati do znanja koliko je voli, kazala joj je mama.

Romy nije mogla zaboraviti majčine riječi i stoga je počela uzimati gusjenice koje bi pronašla na ulici i sklanjati ih u svom domu kako ih ne bi pojele ptice i drugi predatori.

Preuredila je poseban dio kuće kako bi gusjenice ondje mogle proći preobrazbu i postati predivni leptiri.

Kad preobrazba završi, Romy leptire pušta na slobodu u prirodu.

Na taj je način pomogla stotinama gusjenica da postanu predivni leptiri, no jedna je mala gusjenica imala problema. Nakon preobrazbe leptirić je imao deformirano i oštećeno desno krilo.

To je značilo da u prirodi ne bi nikako mogao opstati.

Romy se nije mogla pomiriti s takvim scenarijem, pa je na internetu naučila kako popraviti oštećena krila leptira. 

Postupak je snimala i sve je podijelila na društvenim mrežama. Najprije je uzela tanku žicu vješalice te je njome leptirića nježno pritisnula kako se tijekom zahvata ne bi mogao micati.

Potom je odstranila oštećeni dio krila. Navodno, napisala je ona, leptiri u krilima nemaju živčanih završetaka pa ih takav postupak ne boli. 

Zatim je na oštećeno krilo ljepilom pričvrstila protezu. Riječ je, zapravo, o krilu drugog leptira, kako je pojasnila u postu.

- Prije nekoliko dana izgubila sam leptiricu, uginula je. Srce mi se slomilo jer sam mislila da nije ispunila svoju svrhu na ovome svijetu. Čudno kako ti život pokaže da postoji plan za sve. Ona je dala predivan dar ovom mališi koji je sada dobio priliku poletjeti - napisala je.

Kada se uvjerila da je krilo dobro učvršćeno i da neće ispasti tijekom leta, odlučila je leptira pustiti na slobodu.

Bila je presretna kad je vidjela da njezin leptir slobodno leti.

Romy je navikla za kostime izrađivati sitne vezene detalje, pa joj nije bio problem pozabaviti se delikatnim leptirovim krilcem. Od srca je zahvalila svima koji su je u tom postupku ohrabrili i poduprli. Dodala je kako je leptir bio star svega tri dana te da je sretna što je priča dobro završila.

Najčitaniji članci