Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Ljekoviti čajevi dr. Oza: Napici za vitkost, jači libido i bolji san

Ljekoviti čajevi dr. Oza: Napici za vitkost, jači libido i bolji san
5

Čajevi oolong, yerba mate i bijeli potiču metabolizam te sprečavaju stvaranje masnih naslaga, crni čaj održava dah svježim, a glavobolje liječi čaj od đumbira

VIDEO

Želite li smršavjeti, isprobajte čaj oolong jer potiče metabolizam i smanjuje stvaranje masnih naslaga, pa ni ne čudi da ga nazivaju ‘aromatičnim neprijateljem masnoća’, kaže dr. Oz. 

Ovaj čaj nalazi se na granici između zelenog i crnog. Sadrži kofein koji potiče da se masnoće iskorištavaju za energiju, a bogat je i polifenolima koji sprečavaju da se masnoće iz hrane pretvaraju u masne naslage. Brojna istraživanja pokazala su da ovaj čaj pomaže u gubitku sala na trbuhu te pomaže u održavanju uskog struka. Dovoljno je piti dvije šalice na dan, no ne pretjerujte sa šećerom jer ćete poništiti učinak, upozorava dr. Oz i dodaje da ga je najbolje piti uz obrok. 

Čaj oolong dobar je i za podizanje imuniteta, snižava kolesterol, pomaže u borbi protiv raka, a i održava mentalnu ravnotežu. Također, za poticanje metabolizma i dodatnu energiju pijte čaj yerba mate. Sadrži čak dvostruko više antioksidansa od zelenog čaja, a bogat je i kofeinom te vitaminima. Osobito je učinkovit u borbi protiv “praznih kalorija” jer obuzdava apetit, dodaje slavni doktor. 

Također, neće vas poput kave “spustiti”, nego će vam dati tri, četiri sata stabilne, čiste energije. A i snižava razinu lošega kolesterola. Izrazito ljekovit je i bijeli čaj zato što potječe iz iste biljke kao i zeleni i crni, no manje se obrađuje pa sadrži više ljekovitih sastojaka. Antioksidans EGCG sprečava stvaranje novih masnih stanica, pa se preporučuje svima koji žele smršavjeti. No “bori” se i protiv znakova starenja, osobito bora, kaže Mehmet Oz. Odličan je i za imunitet, a i pomaže osobama koje imaju visok krvni tlak. Pijte dvije šalice na dan bijelog čaja, i to vrućeg jer je tako najučinkovitiji, kaže Oz. 

Želite li imati svjež dah, pijte crni čaj zato što je bogat polifenolima koji sprečavaju taloženje zubnog plaka. Ovi antioksidansi također sprečavaju rast bakterija u ustima, pa tako smanjuju mogućnog stvaranja zadaha. Poznata je i njegova pomoć pri mršavljenju. Ubrzava metabolizam, izbacuje toksine iz tijela, a i sprečava nastanak masnih naslaga na trbuhu. Pektin iz crnog čaja najvažniji je jer topi masne naslage, a kako bi bio što učinkovitiji, najbolje ga je piti 15-20 minuta prije jela, savjetuje dr. Oz. 

Sljedeći put kad vas uhvati glavobolja ili migrena, umjesto tablete popijte šalicu čaja od đumbira. Osim što ublažava upalne procese u tijelu, ovaj čaj regulira apetit, potiče probavu te smanjuje nadutost. Odavno se zna i da je odličan za ublažavanje mučnina, govori dr. Oz i dodaje da također poboljšava cirkulaciju, ublažava menstrualne tegobe te simptome artritisa. Pripremite čaj tako što ćete korijen đumbira narezati i kuhati u kipućoj vodi do 15 minuta, a onda ostavite da stoji još toliko. Izbjegavajte šećer, upozorava dr. Oz.

Za jači libido 

Čaj od ginsenga jača seksualnu želju i pomaže u borbi s erektilnom disfunkcijom.

Protiv depresije 

Čaj od slatkoga korijena ili sladića sadrži supstance s antidepresivnim djelovanjem.

Ublažava alergije 

Čaj od koprive ublažava kašalj, svrbež očiju i sekret iz nosa kod peludne groznice.

Za dobru probavu 

Čaj od metvice pomaže kod zatvora, dobar je za probavu te ublažava grčeve i nadutost.

Protiv nervoze 

Šalica čaja od gospodinove krunice prije spavanja smirit će vas i ublažiti nervozu.

Zeleni čaj odličan je za cjelokupno zdravlje organizma

Zeleni čaj bogat je antioksidansom EGCG-om koji potiče osjećaj sitosti te ima antikancerogena svojstva, kaže dr. Oz.  Također je bogat polifenolima koji održavaju zdravlje moždanih stanica, a istraživanja su pokazala da može pomoći i u sprečavanju i ublažavanju demencije. Budući da ubrzava metabolizam, zeleni čaj odličan je za pomoć pri mršavljenju. Kako blagotvorno djeluje na kožu, preporučuje se osobama koje imaju problema s tenom. Zeleni čaj odlična je zamjena za kavu jer djeluje stimulirajuće, a najbolje ga je piti ujutro, tijekom dana i poslijepodne, no ne prekasno, preporučuje slavni doktor.

Ozov čaj od banane za lakši san i novu dozu energije idući dan

Valerijana djeluje kao sedativ i pomaže kod nesanice, a čaj je najbolje popiti nekoliko sati prije spavanja kako bi se tijelo uspjelo opustiti. Osim kod nesanice, valerijana pomaže i kod nadraženog želuca te problema s crijevima. Da se opustite i lakše zaspite, pomoći će i šalica čaja od muškatnog oraščića. Ali popijte samo jednu jer više čaja može izazvati halucinacije. Dr. Oz prije spavanja pije čaj od banane. Odreže vrh i kraj banane s korom te je kuha u vodi deset minuta. Začini je cimetom, a sutra se budi odmoran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'