Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Održite tijelo hidriranim

Ljetna hrana koja nas vraća u život i savršeno rehidrira tijelo
1

Visoka temperatura zraka u kombinaciji s aktivnostima na otvorenom dovodi do znojenja, a time i povećanog gubitka tekućine iz tijela. Ove namirnice pomoći će nam da to nadoknadimo

VIDEO

U vrućim ljetnim danima glavobolje se mogu početi javljati češće, što većina nas pripisuje vrućinama, ali ne i najčešćem stvarnom uzroku. Visoka temperatura zraka u kombinaciji s aktivnostima na otvorenom dovodi do znojenja, a time i povećanog gubitka tekućine iz tijela. Dakle, treba ju nadoknaditi.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako si pomoći u slučaju sunčanice

Pokretanje videa...

02:10

Najjednostavniji način je da povremeno posegnete za čašom vode, no čak i uz to, dobro će doći da na jelovnik uvrstite neke namirnice koje su bogate vodom i tako pomažu hidrirati organizam. 

Posebno ih je dobro uvrstiti na jelovnik ako se tijekom ljeta češće javljaju umor, grčevi mišića, migrene i niski krvni tlak. Evo nekoliko  favorita.

Lubenica

Jedna šalica kockica lubenice sadržava više od pola šalice vode. Uz to, sadrži vlakna, antioksidante, vitamine C i A, a od minerala magnezij.

Krastavac

Uz 95 posto vode, ovo je povrće idealno za ljeto. Poslužite ga u salati, umiješajte u tjesteninu i začinite s limunom i začinskim biljem, ili napravite salatu uz losos, na primjer, prenosi portal Real Simple. 

Rashladite se tako da stopala namočite u hladnom lavoru
Rashladite se tako da stopala namočite u hladnom lavoru

Obrano mlijeko

Studije su pokazale da mlijeko s niskim udjelom masti pomaže da ostanemo hidrirani i nakon vježbanja (u usporedbi s običnom vodom i funkcionalnim napicima). To je dijelom posljedica elektrolita i bjelančevina u mlijeku, koje mogu pomoći u nadoknađivanju izgubljene tekućine. 

Juha i varivo

Voda čini temelj ovakvog obroka, a ako je riječ o juhi ili varivu od povrća, tu su i dodatne prednosti - vitamini i minerali. 

Jagode

Oko 91 posto njihove težine dolazi od vode. Koristite ih u smoothiejima, voćnim kolačima, ili jednostavno pojedite zdjelicu jagoda bez ikakvih dodataka. 

Naranče

Vrlo su bogate tekućinom, kao i vitaminima i mineralima. Jedna naranča odličan je međuobrok, na primjer. 

Jednostavan trik: Napravite sami svoj bazen i rashladite se
Jednostavan trik: Napravite sami svoj bazen i rashladite se

Dinja

Jedna šalica dinje sadržava oko 90 posto vode i osigurat će oko pola šalice tekućine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku