Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ljetni preparati za kosu na testu - evo što joj doista rade...

Ljetni preparati za kosu na testu - evo što joj doista rade...
1

Osim kupovnih tretmana, kosu se može njegovati biljnim uljima poput bademova ili kokosova, koja će ujedno pomoći i vlasištu. Provjerite koji sastojci su idealni za njegu

VIDEO

Kako bi se kosa očuvala tijekom ljetnih mjeseci, kad je izložena suncu, a ponekad i slanoj vodi, važni su pravilna njega te zaštita. 

Tvari kojih ima u proizvodima za njegu kose ljeti na neki način oblažu kosu te je zaštićuju, djelujući kao zamjena za prirodne tvari koje su se na njoj nalazile, primjerice, prije dugotrajnog kupanja i sunčanja.

U te proizvode se stavljaju prirodna ili sintetska ulja, koja omašćuju kosu te joj na taj način vraćaju volumen, sjaj i glatkoću. Omekšivači ili plastifikatori se koriste za povećavanje i prijanjanje te elastičnost, a neke od njih su silikonske tvari. Česte su u regeneratorima i šamponima. Lagane su i stvaraju film oko kose, zatvarajući kutikule, plosnate stanice od korijena do vrha vlasi. Zbog svoje lakoće silikon doprinosi i volumenu ne spuštajući kosu. Među silikonima dobra svojstva imaju ciklometikon i dimetikon.

U proizvode stavljaju i tvari poput biljnih iscrpina koje njeguju. Nerjetko je to oblik keratina, hidrolizirani keratin. Keratin je protein od kojega je uglavnom izgrađena kosa, oko 80 posto. Keratin kosi daje čvrstoću i otpornost na različite utjecaje, primjerice na toplo sunce i hladan vjetar. U sredstvima su i uobičajeni mirisi, eugenol, geraniol, limonen i drugi. Vrlo čest sastojak koji ima umirujuće i protuupalno djelovanje je aloe vera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nezaobilazni sastojak je glicerol, koji se nalazi u svim prirodnim mastima, a povećava vlažnost i glatkost kože. Pantenol je ovlaživač, a posebice se preporučuje u losionima nakon sunčanja jer pomaže kod zacjeljivanja rana, raspuklina kože, takozvanih ragada i za liječenje opeklina. 

U posljednje vrijeme postavljaju se pitanja o učinkovitosti silikona. Neki kažu da se njegovom uporabom dugoročno može stvoriti teška ovojnica oko vlasi, pa je na kraju kontraproduktivan. Za izbjegavanje toga problema, potrebno je ponekad oprati kosu šamponom bez silikona. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru