Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ljetni vodič kroz Zagreb: Od leta balonom do planinarenja

Ljetni vodič kroz Zagreb: Od leta balonom do planinarenja
23

U Zagrebu možete obići grad Segwayom, istražiti špilju na Medvednici, promatrati zvijezde, gledati grad iz ptičje perspektive na letu balonom ili iz parajedrilice...

VIDEO

Noćni obilazak Zagreba na dva kotača

Programu "Zagreb All Around Tour" koji nudi obilazak na Segwayu svih važnijih povijesnih i kulturnih znamenitosti uz vodiča, pridodan je od 1. srpnja do kraja rujna i "Zagreb Nightflight Tour". U njoj će zainteresirani uz prethodnu obuku vožnje na Segwayu moći posjetiti Gornji i Donji Grad, groblje Mirogoj, jezero Jarun te osjetiti atmosferu sa zagrebačkih ulica u kasnim noćnim satima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranicama Segwaya.

Astronomska ljetna škola

Zvjezdarnica Zagreb na Popovu tornju u Gornjem gradu u svoj ljetni program poziva učenike, studente i druge zainteresirane za tečaj edukacije i uvođenja u znanstvene metode istraživanja kroz predavanja, praktični rad, opažanja i obradu podataka.

Posjeti građana Zvjezdarnici organizirani su u večernjim satima. Tada se u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta organiziraju promatranja neba teleskopima uz stručnjake, a za pojedinačne posjete ulaz je besplatan.

Paragliding u Zagrebu

Tečaj škole paraglidinga organizira nekolicina zagrebačkih klubova poput Parajedriličarskog kluba, Zrakoplovnog kluba Aerotika, Aerokluba Zagreb, Zrakoplovnog kluba Cirus, Kluba Jonathan Livingston, Kluba slobodnog letenja, Letačkog kluba Orion, kluba Parafreek, kluba Sokol i kluba Paranoja. Tečaj se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a za tečaj nije potrebno kupovati vlastitu opremu. 

Paraglidingom se mogu baviti samo oni stariji od 15 godina te s položenim liječničkim tečajem, a nakon prolaska obuke stječe se dozvola za pilota parajedrilice. Na portalu www.paragliding.hr možete pronaći sve informacije vezane uz ovaj adrenalinski i vrlo zanimljiv sport čije je učenje najbolje započeti upravo ljeti.

Bungee jumping

U Zagrebu je moguće skakati skakati bungee jumpingu u Šprtskom rekreacijskom centru Jarun, isključivo petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 21 sat na lokaciji Otoko veslača, kod Malog jezera.

Ove godine otvoren je i Bungee Jumping centar ispred trgovačkog centra Arena na Laništu.  Tamo se može skakati svakog dana pod stručnim vodstvom u vremenu od 16 do 21 sat s visine od 47 metara.

Let balonom iznad Zagreba

Želite li vidjeti Zagreb iz ptičje perspektive u sigurnosti starog zračnog prijevoznog sredstva, odvažite se na let balonom iznad metropole. Let u prosjeku traje oko jedan sat, a u metropoli ga organizira Balon klub Zagreb. Nakon leta slijedi čašica šampanjca i balonaško krštenje. Svaki novi letač balonom postaje član kluba, jer tako zahtijevaju letački propisi. 

Na let se kreće s balonodroma na Jarunu, a ako tamo nije povoljan vjetar, organiziran je prijevoz do Hrvatskog Zagorja. Leti se s osposobljenim pilotima, druženje ukupno traje oko četiri sata, a cijena jednog leta iznosi od 850 do 1500 kuna, ovisno o veličini grupe. Svaki letač balonom je osiguran.

Ljeto na Sljemenu

Slavno zagrebačko brdo idealna je oaza za sve zaljubljenike u prirodu, ali i ljubitelje aktivnih sportova popu bicikliranja ili planinarenja. Na samo 20-ak minuta vožnje od centra grada nalaze se vrhunski ugostiteljski objekti, Apartmanska kuća Snježna kraljica i hotel Tomislavov dom, koji nude aktivan odmor i dodatno opuštanje uz fitness, saune, jacuzzi i bazen, kao i bogatu gastronomsku ponudu. 

Ovi objekti u svojoj posebnoj ljetnoj ponudi nude poseban popust od 48 posto ako se sobe ili apartmani rezerviraju do 24 sata prije dolaska.

Na Sljemenu postoje više od 110 km označenih biciklističkih staza, kao i velik broj onih neoznačenih  kojima se služe dobri poznavatelji Sljemena. Staze prolaze u blizini gotovo svih planinarskih domova koji nude okrepu i odmor, a popis postojećih mapiranih staza možete pronaći ovdje .

Gradski bazeni 

Osvježenje od asfalta i gradskih vrućina možete potražiti na popularnim gradskim bazenima: ŠRC Šalata, Sportskom parku i Zimskom plivalištu Mladost te bazenu Utrina. Na raspolaganju su otvoreni i zatvoreni olimpijski bazeni sa i bez skakaonice, sunčališta i rekreativni sadržaji. Upisati se može na tečajeve i programe plivanja za djecu i odrasle. 

Postoje dnevne, ali i mjesečne ulaznice koje je, ako su kupljene na bilo kojem bazenu Podružnice (SP Mladost, Šalata, Zimsko plivalište i Utrina), moguće koristiti na svim bazenima u terminima namijenjenim za rekreaciju građana. Program Odmorka na vanjskim bazenima SP Mladost započinje od 26.06. i traje do 31.08.2012. godine radnim danom od 09 do 11 h, donosi portal idemvan.hr.

Škola jahanja na Hipodromu

U ljetnim mjesecima zagrebački Hipodrom organizira školu jahanja za sve polaznike starije od osam godina. Cijena početnog obaveznog tečaja iznosi 990 kuna za 10 sati, dok se daljnjih 30 sati plaća 3000 kuna.

Kao dio škole organizirano je i samostalno rekreativno jahanje s trenerom ili bez njega, donosi portal idemvan.hr.

Kupanje na jezerima

Iako u gradu i njegovoj okolici postoji više jezera za kupanje, no među najpopularnijima su ono na Jarunu i Bundeku, koji osim samog kupanja nude mnogobrojne aktivnosti za cjelodnevnu zabavu.

Rekreacijsko-športski centar Jarun na kojem je uređeno 2500 m šljučanih staza, a cijeli prostor je povezan pješačkim i biciklističkim stazama. Srednja dubina jezera je 4 metra, a voda je prema europskim standardima ocijenjena kao izvrsne kvalitete. 

Regatna staza dužine 2250 m pruža idealne uvjete za veslanje na mirnim vodama u sklopu Veslačkog kluba Jarun, koji organizira ljetne škole veslanja te windsurfinga za djecu i odrasle. Na Jarunu postoje uvjeti i za športski ribolov, tereni za rukomet, nogomet, košarku, badminton, mini golf, kuglanje, stolni tenis i odbojku na pijesku. Na Jarunu postoji 12 sjenica za roštilj, dječja igrališta i mnogobrojni kafići i restorani otvoreni za posjetitelje, kao i klubovi za noćnu zabavu, piše idemvan.hr.

Park Bundek smješten je na području Novog Zagreba uz rijeku Savu, a omogućuje uživanje u prirodi uz različite vrste sportske rekreacije uz roštiljanje i sunčanje.

Kupače na Jarunu i Bundeku nadzire 38 spasilaca iz 15 osmatračnica, a na raspolaganju imaju četiri motorna čamca za slučajeve spašavanja. Spasiocima se može pristupiti s bilo kakvom nedoumicom, a prepoznaje ih se po jarko žutim majicama, crvenim hlačama i crvenim kapama.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje