Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ljeto bez žuljeva uz aloa veru, jabučni ocat, zeleni i crni čaj

Ljeto bez žuljeva uz aloa veru, jabučni ocat, zeleni i crni čaj
1

Kantarionovo ulje i aloe vera imaju protuupalno djelovanje i ublažavaju oteklinu žuljeva, dok jabučni ocat sprječava infekciju i može se koristiti kao kupka

Žuljevi su nezaobilazni pratitelji vrućih ljetnih dana i sandala. Bolne mjehure se ne preporučuje probušiti zato što se može inficirati, pa su puno bolji odabir lijekovi iz prirode, tvrdi američka dermatologinja dr. Jessica Wu. 

Aloa vera

Aloe vera ima protuupalno djelovanje koje ublažava crvenilo i oteklinu. Osim toga hidratizira kožu što pospješuje zacjeljivanje, a dovoljno je samo malo soka od aloe vere nanijeti na vatu i natapkati na žulj. Postupak možete ponoviti svaki dan sve dok žulj ne zacijeli, piše Everyday Health

Jabučni ocat

Jabučni ocat ima antibakterijska svojstva i sprječava infekcije kad žulj pukne. Kako pecka najbolje ga je nanijeti na vatu i koristiti ga kao kupku pomiješanu s vodom. 

Crni i zeleni čaj

Crni i zeleni čaj imaju protuupalno djelovanje i umiruju oteklinu. Najbolje je ohlađene vrećice čaja staviti na žuljeve i ostaviti da djeluju 10 minuta. Postupak treba ponoviti tri do četiri puta na dan.

Gospina trava

Gospina trava ili kantarionovo ulje ima antibakterijska i protuupalna svojstva te pomaže u bržem obnavljanju kože. Odličan je lijek za žuljeve, a dovoljno ga je nanijeti na kožu, omotati zavojem i ostaviti preko noći. Oteklina će splasnuti, a žuljevi će nestati. Postupak treba ponovljati nekoliko dana.