Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Ljubav u prirodi: 9 romantičnih proizvoda naše majke prirode

Ljubav u prirodi: 9 romantičnih proizvoda naše majke prirode
9

Šuma u Cantabriji, koraljni greben kraj Australije, jezero u Indiji i otok Galešnjak u Hrvatskoj po svom prirodnom obliku podsjećaju na srce, najveći simbol ljubavi

VIDEO

U nedostatku romantičnih ideja inspiraciju uvijek možete potražiti u prirodi i njenim prekrasnim pejzažima koji tvore oblik srca, univerzalnog simbola ljubavi. Šume, jezera i otoci u obliku srca idealno su mjesto za izlete s partnerom, a može ih se pronaći gotovo na svakom kutku svijeta.

1. Otok Galešnjak

Ovaj se prekrasni hrvatski otok naziva još i otokom ljubavi, a nalazi se između otoka Pašmana i grada Turanj na obali. Prvi je puta njegov neobičan oblik primijetio Napoleonov kartograf u 19. stoljeću.

2. Otok u obliku srca u jezeru Gutierrez

U Patagoniji, između Magellanova prolaza i Rio Negra, na jezeru Gutierrez nalazi se otok u obliku srca. Najbolji pogled na otok pruža se s istočne strane jezera.

3. Močvara u obliku srca u Tajvanu

U parku prirode Guandu u gradu Taipei je močvarno tlo koje čini gotovo pravilno srce, a najbolji pogled pruža se iz zraka.

4. Otok srce od pijeska

Tavura otok u državi Fidži tropski je raj koji se nalazi nedaleko od obale Viti Levu. Osim jedinstvenog oblika, otok plijeni pozornost koraljnim grebenima koji ga okružuju, a na njemu se nalazi i luksuzan resort za odmor.

5. Šuma u obliku srca u Cantabriji

Ova šuma prekrasnog oblika nalazi se na sjeveru Španjolske. Njezin jedinstven oblik može se uočiti samo iz zraka, a idealan je način razgledavanja let s balonom. 

6. Jezero u obliku srca u Ohiou

Jezero savršenog oblika srca smješteno je u blizini Columbia Hillsa u Ohiou, a dio je privatne rezidencije koja se ne može posjećivati.

7. Mangrova šuma u obliku srca

Na Novoj Kaledoniji, otočju u Maleziji koje formalno pripada Francuskoj je nevjerojatna mangrova šuma koju je prvi primijetio fotograf Yann Arthus Bertrand. Njenu je sliku postavio za naslovnicu svoje knjige "Zemlja odozgo".

8. Jezero u obliku srca u Indiji

Ono je velika turistička atrakcija i nalazi se na vrhu Chembre u Indiji, a navodno se tijekom cijele njegove povijesti nikad nije isušilo. Svakog dana kroz jezero prođe 150 ljudi na tri kilometra dugom putu do vrha planine.

9. Srcoliki koraljni greben

U sustavu Velikih koraljnih grebena nalazi se jedan osobito romantičan, onaj u obliku srca. Njegovim se ljepotama možete diviti samo iz zraka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje