Lifestyle

Komentari 0

Lonjsko polje prvi hrvatski park prirode koji prima i kriptovalute

Lonjsko polje prvi hrvatski park prirode koji prima i kriptovalute

Park prirode Lonjsko polje postao je prvi hrvatski park prirode u kojem se, osim kunama usluge, poput vožnje solarnim čamcima i obilaska Posavskog safarija te kupnja suvenira, mogu plaćati kriptovalutama

Kupnja ulaznica za vožnju čamcima na solarni pogon po rijeci Strug poznatoj kao "Slavonska Amazona, obilazak "Posavskog safarija" ili ornitološkog rezervata Krapje Đol te promatranje polja s novih promatračnica, kao i korištenje svih drugih usluga, uključujući i kupovinu suvenira mogu se plaćat  kriptovalutama posredstvom Electrocoin PayCeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Drago nam je da smo prvi park prirode koji je uveo ovu uslugu. Zasigurno time potičemo i ulagače u kriptovalute na promišljanje o važnosti zaštićenog područja, njegove održivosti, ali i uživanje u prirodnim ljepotama - istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ Marija Kušmiš.

Park prirode Lonjsko polje treći je po veličini zaštićeni park u Hrvatskoj. Različitim ulaganjima u proširenje ponude, usluga i infrastrukture privlači brojne posjetitelje. Ove godine organizirane su novosti za mališane, jer je u ponudu uvedena edukativna AR igra proširene stvarnosti, kojom djeca i mladi upoznaju autohtone životinjske vrste Parka prirode Lonjsko polje.

Osim korištenja inovativnih multimedijalnih sadržaja, vrlo atraktivne su vožnje e-biciklima i čamcima na solarni pogon.

Tim novitetima, korištenjem zelenog i digitalnog, osim što se na zanimljiv način uči o prirodnim bogatstvima, potiče se i doprinosi zaštiti okoliša, a uvođenjem kriptovalute pristup će se olakšati i novoj strukturi posjetitelja.

Iz tvrtke Electrocoin ističu kako je interes poslovnih subjekata za uvođenjem plaćanja njihovih proizvoda i usluga kriptovalutama u stalnom porastu, te kako iznimno veseli činjenica da taj trend nije isključivo vezan uz tvrtke iz segmenta tehnologija i financija.

Odličan primjer za to je i izvrsna suradnja s Parkom prirode Lonjsko polje koji je prepoznao potencijal implementacije PayCek sustava naplate kriptovalutama u svoje poslovanje i time pokazao da ide u korak s tehnološkim trendovima, poručili su iz tvrtke.