Lifestyle

Komentari 7

Louise Hay: Naše razmišljanje utječe direktno na zdravlje

Louise Hay: Naše razmišljanje utječe direktno na zdravlje

Stručnjakinja za samopomoć osmislila je koncept metafizičkih uzroka bolesti prije no što se govorilo o povezanosti duha i tijela te tako prebrodila i vlastitu nesreću

Louise Hay među najprodavanijim je autoricama u povijesti, vlasnica je izdavačkog carstva i jedna od ikona samopomoći. No uspjeh nije postigla preko noći, a svoju filozofiju da način na koji razmišljamo oblikuje naš svijet doživjela je na vlastitoj koži. Rođena je 1926. u Los Angelesu, a ubrzo nakon njezina rođenja majka joj se udala za nasilnog očuha. 

Louise je u djetinjstvu pretrpjela fizičko i seksualno zlostavljanje, s 15 je napustila školu i zatrudnjela te rodila djevojčicu, koju je dala na posvajanje. Nakon svih tih udaraca sudbine, ta se nevjerojatna žena odselila u Chicago, gdje je radila različite posliće kako bi preživjela. U New York se preselila 1950-ih te je ondje započela uspješnu manekensku karijeru.

Nakon što se 1954. udala za uspješnog poslovnog čovjeka Andrewa Haya, učinilo joj se kao da joj se život konačno nasmiješio. S njim je proputovala svijet, upoznala sve važne i slavne ljude iz tog doba i punim plućima uživala u životu. Udarac je stoga bio još teži kad ju je suprug napustio nakon 14 godina braka zbog druge žene. Sva su joj se ružna sjećanja počela vraćati i Louise je bila očajna. 

No upravo je u tim tamnim trenucima naišlo svjetlo i počelo je njezino istinsko izlječenje. Dospjela je u skupinu ljudi koji su zagovarali moć misli da promijene stvarnost okupljeni u tzv. Crkvu religijske znanosti. Nakon što je ostala zapanjena njihovim motom "ako si voljan promijeniti način na koji razmišljaš, promijenit ćeš i svoj život", Hay se dala u proučavanje filozofije, koja je promijenila njezin život.

Cijeli članak možete pročitati u listopadskom izdanju mjesečnika Astral. Potražite ga na svim kioscima!

Najčitaniji članci