Obavijesti

Lifestyle

Komentari 181

Majka 11-ero djece trudna je svake godine otkako se udala: Želim još, ne bih ništa mijenjala

Majka 11-ero djece trudna je svake godine otkako se udala: Želim još, ne bih ništa mijenjala

Courtney i Chris Rogers oduvijek su željeli veliku obitelj, a s 11-ero djece do 11 godina, žele još jedno kako bi bili obitelj od 14. Mjesečno troše 7500 kn na hranu, a sva djeca se doma školuju

VIDEO

Courtney Rogers (36) koja živi u okrugu Santa Fe u Novom Meksiku bila je mladenka djevica kad se u listopadu 2008. udala za muža pastora Chrisa (32). Par je dočekao svoje 11. dijete u studenom prošle godine, a sad ima šest dječaka i pet djevojčica: Clint (11), Clay (9), Cade (8), Callie (7), Cash (6), blizanci Colt i Case (5), Calena (4), Caydie (2), Coralee (23 mjeseca) i Caris (šest mjeseci).

POGLEDAJTE VIDEO: Courtney i Chris imaju 11-ero djece

Pokretanje videa...

Imaju 11-ero djece 01:32

Courtney je bila najstarija od šestoro braće i sestara, a budućeg muža Chrisa (najstarijeg od desetero djece) upoznala je 2007. godine u crkvenom kampu u Georgiji. Otkako se udala samo devet mjeseci nije bila trudna.

Par, čiji su mjesečni troškovi samo za hranu oko 1200 američkih dolara (7500 kuna) djecu podučavaju kod kuće i voze se kombijem s 15 sjedala, a još uvijek nemaju namjeru stati s povećavanjem obitelji.

- Želimo imati još djece, naravno ako ćemo moći. Želimo imat 12-ero djece i biti velika obitelj od 14 članova - objasnila je.

U siječnju je obitelj bila prisiljena prekinuti odlaziti na izlete i jesti po restoranima jer ih je to koštalo preko 1000 dolara (6200 kuna) mjesečno.

Djeca nose naslijeđenu odjeću i obuću, a majka Courtney, koja ne radi, uglavnom kupuje na akcijama kako bi uštedjela novac.

Courtney i Chris, koji su oboje školovani kod kuće, kažu da vole podučavati djecu na svojoj farmi od 12 hektara. Majka dodaje da joj to omogućuje da se posveti svakom djetetu posebno i da se nitko ne osjeća izostavljeno. 

- Ljudi su me znali kritizirati što imam toliko djece koja su tako blizu uzrastom - priča Courtney.

- Oni koji pitaju kako mogu svojoj djeci posvetiti dovoljno pažnje obično su oni koji djecu šalju u školu. Ne razumijem njihovu logiku kad se bavim svojom djecom 24 sata dnevno - objasnila je.

Rekla je da obrazovanje kod kuće znači da se svaka lekcija može lako prilagoditi djeci i da ih ne prisiljava da satima mirno sjede.

Fleksibilnost im omogućuje trčanje po farmi i hranjenje životinja između lekcija. A velika obitelj uvijek nađe vremena i za zabavu.

Courtney, koja također podučava lokalnu djecu u nedjeljnoj školi u crkvi, objašnjava da je 'više poput učiteljice', a ponekad ima 'četvero djece u redu čekanja' kako bi joj postavila pitanje iz matematike dok ona mijenja pelene.

Imala je sedam vaginalnih poroda, dva carska reza (od kojih je jedan bio s blizancima), a nažalost i dva pobačaja.

Courtney, koja nikada nije patila od jutarnjih mučnina, rekla je da 'obožava biti trudna', imati veliku obitelj i razmišljati o tome kakvo će biti njezino najnovije dijete te mu birati ime. 

Ne voli koristiti zaštitu, ali kaže da to nije iz vjerskih razloga, i jednostavno joj se 'ne sviđa ideja da popije tabletu'.

Mlada mama svima pokazuje kako izgleda bez zuba, počeli su joj ispadati već u 22. godini
Mlada mama svima pokazuje kako izgleda bez zuba, počeli su joj ispadati već u 22. godini

Courtney i njezin muž kažu da su jutra najluđa. Rano se bude, oko 7:30 ujutro i počinje priprema za dan, ali isto tako, kažu da starija djeca već sad imaju zadatke i kućne poslove koje obavljaju i tako pomažu. 

- Dobar dan je kad uspijem oprati tri perilice rublja - rekla je i dodala da obično svi pomažu oko ručka, koji se uglavnom sastoji od raznih sendviča, nakon čega mlađi idu na popodnevno spavanje, a stariji se odmaraju ili rade zadaće - ispričala je. 

Chris obično dolazi doma kasnije popodne i svi smo zajedno na večeri - za koju najčešće pripremam tortilje, janjetinu ili pizzu. 

Par koji se rijetko svađa čak pokušava učiniti nešto za okoliš koristeći platnene pelene i maramice tijekom dana i bambusove pelene noću, koje se mogu kompostirati.

U međuvremenu, unatoč tome što Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje razmak od 18 do 24 mjeseca između trudnoća, Courtney - kojoj su liječnici savjetovali da nakon carskih rezova malo duže pričeka s idućom trudnoćom - ne vidi razlog da uskoro prestane rađati djecu.

- Prvu bebu sam rodila s 25. godina i tad nisam mislila da ću tako brzo roditi toliko djece. Ali, ne bih to mijenjala nizašto - izjavila je.

Nisu sve Courtneyine trudnoće i porođaji prošle bez incidenata.

Beba broj tri, Cade, došla je tako brzo da ju je Courtney rodila na prilazu ispred kuće.

- Na većinu poroda me Chris odvezao u bolnicu i odmah se vratio doma da se brine za djecu - rekla je i dodala da je Callie rodila hitnim carskim rezom jer je počela krvariti u 33. tjednu trudnoće. 

Potom je imala drugi carski rez s blizancima.

Courtney je imala dva spontana pobačaja, a drugi je bio nakon poroda blizanaca, u 11. tjednu trudnoće, piše britanski Sun

- Kad su blizanci imali pet mjeseci, ponovno sam zatrudnjela, ali sam izgubila bebu što je bilo jako teško jer sam bila puno duže trudna nego kad sam imala prvi spontani - rekla je.

U jednom trenu odgajali su sedmero djece ispod šest godina i kažu da je to bio jako izazovan period. 

Courtney i Chris uvijek paze da sva njihova djeca imaju isto pažnje, pogotovo na Božić i u predbožićno vrijeme. 

- Počinjemo slaviti početkom studenoga, uz glazbu i ukrase. Svi dobiju nove pidžame, odjeću za Božić, a svaki od njih tri ili četiri poklona, ​​plus napunjene čarape slatkišima koje ih čekaju iznad kamina - ispričala je. 

Porođaj za Guinnessa: Mama rodila bebu za samo 27 sekundi
Porođaj za Guinnessa: Mama rodila bebu za samo 27 sekundi

- Pitamo ih što žele i obično im možemo priuštiti to što si žele. Ne žalim što imam toliko djece, kuća mi je uvijek vesela - objasnila je. 

- Chris i ja volimo biti roditelji i kao obitelj lijepo se zajedno provodimo - zaključila je Courtney.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'