Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
26 komentara

Majstorica za grudi: Donijela sam nove metode u Hrvatsku

Žena ženu razumije: Pacijentice gledam u cjelini, a kada mi kažu da žele prirodne grudi, ne smatram da odmah moraju biti veće, kaže dr. Rebeka Held iz klinike Glumičić Medical GrouP

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
26 komentara

Odbila je unosne ponude iz inozemstva i ostala u Hrvatskoj. Nije jedina liječnica kod nas koja se bavi ugradnjom silikona, ali je jedina plastična kirurginja koja je donijela neke posve nove metode u estetsku kirurgiju. Ona je dr. Rebeka Held (36) i specijalizirala se, među ostalim, za najsuvremenije metode ugradnje implantata u grudi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dr. Held briljira u još uvijek dominantno muškom svijetu plastične kirurgije, i nova je zvijezda u klinici Glumičić Medical Group gdje radi od svibnja. Rodom je iz Križevaca, prva je liječnica u svojoj obitelji, a snagom karaktera, upornošću i znanjem postala je vrhunska stručnjakinja koju su htjele prestižne europske klinike. No željela je svoju stručnost prezentirati u Hrvatskoj.

Dugo svirala klavir

- Kada sam upisala medicinu imala sam viziju da se želim baviti kirurgijom, jer je to konkretna struka gdje postoji direktan put rješenja problema. Kao osoba sam pragmatična i idem konkretnim putem, pa je to sve odgovaralo mom karakteru. Ujedno, moralo je biti nešto manualno, željela sam raditi rukama jer sam godinama svirala klavir, koji je moja velika ljubav. Do zadnjeg trena sam dvojila između glazbene akademije i medicine – govori nam dr. Held koja je specijalizirala plastičnu kirurgiju u KB Dubrava.

POZITIVNI, STRASTVENI I AUTENTIČNI Mislite li da ste 'neodoljivi'? S ovih 11 savjeta možete postati

Tamo su je, kaže, odlično prihvatili muški kolege, mnogo je naučila i operirala. Stigla je u taj svijet iz malog mjesta, i uspjela bez veza i poznanstava. A i uvijek se, kaže kroz smijeh, još kao klinka družila s dečkima, kartajući belu i igrajući nogomet. 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Rekonstrukcije dojke postale su joj prioritet upravo u KB Dubrava gdje na takve operacije dolaze žene oboljele od raka dojke. Odlučna da nadogradi svoja znanja, otišla je na edukaciju najprije u Veliku Britaniju, a potom i u Belgiju, gdje je jedan od najboljih europskih centara za operacije dojke. U obje države potom su joj nudili unosne i visoko pozicionirane poslove, no za šefa je ipak odabrala prim.dr. Sinišu Glumičića.

Sa sobom je donijela medicinske novitete, poput metode ugradnje implantata u dojke koje kombinira s vlastitim tkivom, ili pomlađivanja lica koja se zove "nanofat grafting" i podrazumijeva odvajanje matičnih stanica iz masnog tkiva koje potom obnavljaju kožu lica.

BRAČNI BROJ Datum vašeg vjenčanja otkriva tajnu: Sudbina, interes ili seks

Na istoj valnoj duljini

Pacijentice, nesumnjivo, osjete istu valnu duljinu sa ženskom kirurginjom. Žena ženu razumije, reklo bi se.

- Ženu gledam kao cjelinu, i kada mi kaže da želi prirodne grudi, ja ne smatram odmah da bi one trebale biti veće, što bi možda mnogi muškarci pomislili. Živimo u takvom svijetu gdje smo kao žene više opterećene izgledom nego muškarci, i na drugačiji način razumijem pacijentice koje žele nešto popraviti u svom izgledu - priča dr. Held koja u slobodno vrijeme prebire po klaviru sa željom da se vrati u staru formu, ali se i rekreativno bavi sportom, druži s brojnim prijateljima i mnogo putuje.

MEĐUNARODNI DAN DOJKI 'Sve više žena oboljelih od raka dojke želi na rekonstrukciju'

I na drugi kraj svijeta

Nakon što su joj se stvari profesionalno posložile kako je zacrtala, dr. Held polako se oslobađa put i za zasnivanje obitelji. Zbog ljubavi putuje na drugi kraj svijeta. 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message