Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Male i jeftine promjene za bolju atmosferu u svakom domu

Male i jeftine promjene za bolju atmosferu u svakom domu
4

Kupnja skupog namještaja rijetko ima željeni učinak. Temeljito čišćenje, bojenje zidova i sitni popravci bolja su ‘investicija’ koji pretvaraju dom u ugodnije mjesto

VIDEO

Želite unijeti dašak svježine i promjene u životnom prostoru kako biste se bolje osjećali u domu? Počnite od malih stvari i ne žurite s kupnjom novog namještaja. Kao što kupnja nove odjeće neće sakriti suvišne kilograme, isto tako ni kupnja novoga kauča ili novog modela plazma TV-a neće automatski promijeniti atmosferu u vašem domu. Potrošit ćete puno novca, ali vjerojatno nećete ostvariti željeni rezultat. Za bolji ugođaj u domu počnite od najosnovnijeg - temeljitog čišćenja. To je najčešće najbolji način da poboljšate životni prostor, a ujedno vas gotovo ništa ne stoji jer ni najskuplji kauč neće unijeti bitne promjene u neuredan dom.

Veliko pospremanje ujedno podrazumijeva i odbacivanje suvišnih stvari. Još jedan potez koji ništa ne stoji, stan oslobađa suvišnih stvari, a vama donosi i svojevrsno emocionalno rasterećenje. Sličan efekt imat će i ako si date malo truda oko sitnica u stanu koje treba popraviti, a nikako da za to pronađete vremena. To može biti i najobičnija promjena žarulja ili ručka na elementima koje su se rasklimale i otpale ili čišćenje začepljenih odvoda.

Sljedeći korak je razmještaj već postojećih predmeta u domu. Ne morate odmah preseliti krupniji namještaj nego počnite, na primjer, od razmještaja slika na zidu. Umjesto klasičnog slaganja slika duž jedne linije na nekoliko zidova, odaberite jedan zid i na njemu grupirajte slike u više redova. Također, nikad ne uspoređujte dom s fotografijama iz časopisa o uređenju doma. Upravo kao što nam fotografije mladih, mršavih manekenki mogu nametnuti nedokučive standarde ljepote, tako nam vlastiti dom može izgledati neugledan pored slika savršenih kuća i do detalja uređenih stanova iz časopisa.

Neka vam te slike posluže kao korisna inspiracija za sve što sami možete napraviti u svom prostoru, a ne kao izvor frustracija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sobne biljke unose živost u prostorije

Kao što u proljeće regeneriramo vlastiti organizam većom dozom voća i povrća u prehrani, na sličan način osvježite prostor novim zelenilom. Preselite sobno bilje na neko vidljivije mjesto ili uložite nešto novca u kupnju novog cvijeća. Kućno zelenilo djelovat će na vas opuštajuće te unijeti živost i radost u prostor. Biljke odaberite prema količini svjetla koje imate u stanu.

Preuredite neki stari komad namještaja. 

“Odjenite” fotelju u novi tapecirung ili sašijte presvlake kojima ćete prekriti stolce.

Napravite novi razmještaj namještaja u stanu 

Neka vam cilj bude bolja iskorištenost prostora. Imat ćete osjećaj da ste obnovili stan, a niste potrošili ni lipe.

Nova boja zidova 

To je najefektiniji način za podizanje atmosfere u prostoriji. Uz dobro pogođenu nijansu zidova i sve stvari u sobi mogu dobiti sasvim novi sjaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru