Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Male i velike neugodnosti koje narušavaju ljepotu

Male i velike neugodnosti koje narušavaju ljepotu
3

Pretjerano znojenje, zadah iz usta ili urastanje dlačica tek su neke od neugodnih smetnji kojih se, srećom, može osloboditi na prirodan način

VIDEO

Muči li vas neugodan miris stopala, nosite pamučne čarape koje dobro upijaju vlagu i cipele od prirodnih materijala koji “dišu”, npr. kože ili platna, a svakog jutra stopala naprašite puderom. Održavate li stopala suhima, ona neće imati nikakav miris. Također vam može pomoći i čajna kupka za stopala tri večeri u tjednu. U lavor ulijte lončić čaja koji ste pripremili s nekoliko vrećica crnog čaja, a zatim namačite noge 5-10 minuta. Tanini u čaju na neko će vrijeme zaustaviti znojenje. Ipak, ako su vam stopala crvena, natečena ili ljuskava, posjetite liječnika jer neugodni mirisi katkad mogu biti izazvani bakterijskim ili gljivičnim infekcijama.
Urasle dlake u bikini-zoni pojavljuju se kod mnogih žena. Često su popraćene upalnim procesom i mogu biti crvene i bolne. Najčešći uzrok je uklanjanje ovih duboko položenih dlaka koje imaju i vrlo jaki korijen u smjeru suprotnom od prirodnog smjera rasta. Tada se često oštećuju gornji slojevi kože. Odumrle stanice kože zatvaraju otvor za folikulu i otrgnuta dlaka je zatvorena. Vrlo otporna i žilava dlaka nastavlja s rastom i brzo se stvaraju crvene otekline. Piling tada samo može pogoršati problem. Mnogo bolje je piling napraviti prije brijanja ili depilacije kako bi se uklonile mrtve stanice kože, koje često pridonose urastanju dlačica. Dlačice bikini-zone valja brijati ili depilirati u smjeru rasta dlačica, a ne obratno. Tada će i dlaka imati pravilan smjer i neće lako urastati u kožu. Nakon depilacije pomoći će i mazanje tog područja bebi-kremom, koja može smiriti kožu i spriječiti nastanak upala.

ALKOHOLNE VODICE POGORŠAVAJU ZADAH
Do neugodnog mirisa daha dolazi kad bakterije u ustima ostanu bez kisika i počnu stvarati sumporne spojeve. Alkoholne vodice za usta samo će pogoršati problem neugodnog zadaha. Pomoći može redovito pijenje vode (ona dovodi kisik), ali i vodice na osnovi klor-dioksida. Žvakanje kisikom bogatog povrća, poput peršina i celera, također uklanja mirise. Ne pomogne li, posjetite stomatologa ili liječnika.

ČEŠNJAKOM PROTIV BRADAVICA NA RUKAMA
U uklanjanju ružnih bradavica na rukama pomoći može tinktura rosopasa koju možete nabaviti u biljnim ljekarnama ili trljanje češnjakom. Bradavicu svakog dana lagano istrljajte rašpicom da uklonite gornji sloj, a zatim nanesite rosopas ili natrljajte prerezanim češnjakom. Ako bradavica ne nestane nakon nekoliko mjeseci, obratite se dermatologu.

PROŠIRENE VENE MOGU SE UKLONITI SAMO OPERACIJOM
Proširene vene mogu biti nasljedne, ali ih može izazvati i trudnoća ili udarac u nogu. Kreme na osnovi divljeg kestena samo su djelomično učinkovite. Jedini način uklanjanja proširenih vena je operacija koja se izvodi pod lokalnom anestezijom. No možete spriječiti njihov nastanak. Izbjegavati treba neudobnu obuću, odjeću koja steže struk, prepone ili noge, redovito vježbati i izbjegavati sjedenje prekriženih nogu.

PRETJERANO ZNOJENJE
Sklonost pretjeranom znojenju može se javiti u svakoj životnoj dobi. Ipak, posjetite liječnika kako biste isključili poremećaje štitnjače, prenisku razinu šećera i druge probleme. Pomoći vam može nanošenje antiperspiranta, a od nedavno i injekcije botoksa, koje paraliziraju žlijezde znojnice na šest mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije
OD 19. DO 25. SVIBNJA

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije

Škorpione čeka tjedan povećanih napora, iscrpljenja i stresa, a ni koncentracija im neće biti najbolja. Djevice će briljirati u trgovačkim i novinarskim poslovima

Novi kviz je pred vama! Ima 25 pitanja i pokušajte odgovoriti točno na sve, ako se usudite
NEDJELJNI IZAZOV

Novi kviz je pred vama! Ima 25 pitanja i pokušajte odgovoriti točno na sve, ako se usudite

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja: Bika očekuju brojna zadovoljstva, a Rak se naljutiti
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja: Bika očekuju brojna zadovoljstva, a Rak se naljutiti

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 19. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje