Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Mali trikovi za najfinije kolačiće

Mali trikovi za najfinije kolačiće

Provjerite kako možete ispraviti sitne greške nastale kod pečenja kolača. Što ako vam se prepeče donji dio kolačića ili ako ne možete ravnomjerno otopiti maslac? Za sve postoji rješenje

VIDEO

1. Glazura

Izrada glazure zahtijeva puno vremena i nekome tko ju često ne radi može lako ispasti neuredna. Umjesto da pripremate glazuru s puno sastojaka koja će vam sigurno oduzeti i puno vremena, umjesto nje iskoristite sljezov kolačić.

POGLEDAJTE VIDEO: Video recept za zobene kolačiće

Pokretanje videa...

02:03

Na vrh muffina, ili čak torte (na koju onda stavite sljezovih kolačića da pokrijete cijeli vrh) stavite jedan ili više sljezovih kolačića i jednostavno zagrijte u pećnici ili mikrovalnoj dok se ne rastope.

2. Zamjena za valjak

Ljudi koji samo povremeno kuhaju obično nemaju (ili ne mogu u tom trenu pronaći) sav potreban alat, a najčešće im nedostaje valjak za valjanje tijesta. Umjesto da trčite u trgovinu, iskoristite neku staru staklenu bocu od soka ili vina. Dobro ju operite i s njom izvaljajte tijesto.

3. Zaštita kod miksanja

Ako često koristite mikser znate i sami kako se ponekad zna dogoditi da se kapljice smjese rasprše oko vas, a i po vama. To spriječite papirnatim tanjurom. Probušite ga u sredini i provucite miješalice kroz rupu. Miješalice utaknite u mikser i namjestite papirnati tanjur iznad zdjele. 

4. Neravnomjerno otopljeni maslac

Kod pripreme kolača bitno je da smjesa bude jednolična, ali zbog nedovoljno otopljenog maslaca često se znaju pojaviti nerastopljeni dijelovi. Postoji jednostavan način kako izbjeći ovu situaciju - prije nego što ga dodate smjesi - naribajte maslac na ribežu te ga potom umiješajte. Na ovaj način maslac će se ravnomjerno stopiti sa smjesom.

5. Zagoreni kolačići

Kod pripreme čajnih kolačića često se zna dogoditi da se donji dio prepeče. Umjesto da ih bacite, ili poslužite takve kolačiće, uzmite ribež i izribajte dio koji se zapekao.

6. Priprema smjese u blenderu

Umjesto da sve sastojke za kolač stavljate u zdjelu i miješate s ručnim mikserom, stavite ih u blender i na kratko izmiksajte. Smjesa će biti savršeno glatka, možete ju jednostavno preliti u pleh, a smanjili ste količinu suđa za pranje. 

Kako preživjeti ljetno kuhanje? Lako, uz ovih 7 super trikova!
Kako preživjeti ljetno kuhanje? Lako, uz ovih 7 super trikova!

7. Ljuska jaja na krivom mjestu

Pobjegao vam je mali komadić ljuske kad ste razbijali jaje? Umjesto dugotrajnog lova sa žlicom namočite prste vodom i stavite u smjesu blizu ljuske. Ljuska će sama gravitirati prema vodi na vašim prstima i vrlo lako ćete ju izvući van.  

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA KUHARSKI BOOTCAMP U KOJEM NEISKUSNI KUHARI KUHAJU:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara