Lifestyle

Komentari 0

Mali trikovi za plažu: Plastična vrećica, puder i plahta pomažu u borbi protiv dosadnog pijeska

Mali trikovi za plažu: Plastična vrećica, puder i plahta pomažu u borbi protiv dosadnog pijeska

Onaj sitni lijepi se za mokro i znojno tijelo, pronađe put u svaku torbu ili vrećicu, nekako se zavuče do mobitela ili playera, pa i u novčanike. I nikako ga se riješiti... Ali i tome smo doskočili!

Ima li ičeg ljepšeg od toga da provedete vrući ljetni dan na plaži? Ne samo da je lijepo odmaknuti se od svakodnevne gužve i opustiti se, znanstvenici su dokazali da boravak na plaži ima snažan efekt na naš mozak te popravlja fizičko i mentalno zdravlje. No, koliko god uživali u danu na plaži, s pijeskom je malo drugačije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Mali trikovi za ugodniji boravak na plaži

Onaj sitni lijepi se za mokro i znojno tijelo, pronađe put u svaku torbu ili vrećicu, nekako se zavuče do mobitela ili playera, pa i u novčanike. I nikako ga se riješiti... 

Srećom, internet vrvi savjetima o tome kako se riješiti pijeska, kako ga ne biste donijeli kući s plaže i dva dana nakon kupanja 'osjećali' pod šlapama. Idemo redom: 

Fotolia

Plahta umjesto ručnika

Položili ste ručnik na plažu, kako biste stvorili mjesto gdje možete ostaviti stvari i biti sigurni da vam se u njih neće zavući pijesak, no - tek koju minutu kasnije sve je puno sitnih zrnaca pa svako malo nešto morate istresti.

Da biste stvorili mjesto pod suncem bez pijeska, ponesite na plažu i plahtu s gumicom, pa ju položite ispod ručnika tako da krajevi vire u zrak. U kuteve plahte postavite ruksak, japanke, odjeću i sve ono što želite zaštititi od pijeska i više ga neće biti. 

Mobitel u plastičnoj vrećici

Da biste spriječili da se mobitel smoči te da se za njega zalijepi pijesak, ugurajte ga u vrećicu za sendviče s mehanizmom za zatvaranje.

Ako trebate odgovoriti na poruke, ili se kratko javiti na poziv, možete to i sa vrećicom na mobitelu.

Puderom očistite noge 

Zaključili ste da je gotovo s boravkom na plaži, oprali noge i navukli omiljene natikače, no već nakon samo nekoliko koraka one su pune pijeska koji vam se lijepi za vlažne noge?

Problem je lako rješiv uz bočicu dječjeg pudera, koji će pokupiti vlagu sa stopala i spriječiti da se pijesak ponovo lijepi za njih. Možete ga posuti po nogama punim pijeska, pa lagano otresti rukama, jer ćete tako skinuti i sav pijesak.