Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

'Mama budi zdrava' i pregledaj se - apelirat će djeca na majke

'Mama budi zdrava' i pregledaj se - apelirat će djeca na majke
1

Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da ono bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada, poručuju organizatori

Udruga Sve za nju treću godinu zaredom  u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke, organizira projekt Ružičasti listopad, pod sloganom 'Mama, budi zdrava', s ciljem podizanja svijesti i odgovornosti žena za vlastito zdravlje, posebice zdravlje dojki.

Akcija se odvija u školama, a ove godine će krenuti iz Zadra, iz tamošnje Gimnaziji Franje Petrića. Učenici će tijelima formirati simboličnu vrpcu i fotografirati se, a majkama ponijeti edukativni letak s porukom 'Mama, budi zdrava'. Za sudjelovanje u projektu zasad je prijavljeno 25 škola, od Pule do Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

- Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da ono bude zdravo. Djeca to isto poručuju svojim majkama u akcijama širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada, poručuju organizatori. Svaka škola ima svog 'veleposlanika' koji će nazočiti akciji. Ambasadori su saborski zastupnici, predsjednice Lions klubova, liječnici i drugi pojedinci koji su se uključili u projekt.

10 žena iste obitelji pobijedilo je rak dojke: Sada smo još jače
10 žena iste obitelji pobijedilo je rak dojke: Sada smo još jače

Projekt je 2018. nagrađen na javnom pozivu 'Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga' Ureda za udruge Vlade RH i izabran je među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zdravstvenog osiguranja u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke.

Prve akcije u školama održat će se u prvom tjednu listopada uoči Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa ...