Lifestyle

Komentari 5

Mama otkrila trik kako svoje dijete 'natjera' da opere zube

Mama otkrila trik kako svoje dijete 'natjera' da opere zube

"Otvori usta" je vjerojatno rečenica koju svaki roditelj izgovori barem 10 puta dok pokušava djetetu isčetkati zube. No ovaj kreativni pristup pomogao je jednoj mami da uspije

Blogerica Julie Sandco bivša je učiteljica i knjižničarka, a na svom blogu otkriva kako se nosi s izazovima roditeljstva. Pranje dječjih zubiju nešto je što svaki roditelj zna da može biti, u najmanju ruku izazov, a i poprilično dugotrajno. No ona je pronašla način koji je "upalio". 

"Kao što svaka mama zna, pranje dječjih zubiju često je borba. Obično uključuje suze. Moje. I gotovo je 100 postotna vjerojatnost da će se stvarno oprati samo 23 posto spomenutih zubića.

Dakle, iskusila sam to. Svakog jutra i večeri kupaonica se pretvarala u ratnu zonu u kojoj smo se borili da očetkamo bijele bisere. Pokušala sam s objašnjavanjem posljedica, uvodila time - out, prijetila, kažnjavala gubitkom privilegija, pjevala sam pjesmice i još puno toga. Svi savjeti kako oprati djetetu zube pali su u vodu.

Ništa nije upalilo. Moj maleni dječak bio je u mentalnoj blokadi koju nije mogao prevladati. Za njega je pranje zuba bilo jednako hodanju po žeravici. Trebala sam savjete kako ga natjerati da opere zube. Iskušavala sam nove strategije, sigurna da će mi jednog dana dopustiti da mu operem zubiće bez tantruma.

Postala sam veliki pobornik autoritativnog roditeljstva. Postavljanje pravila i granica vodi do mirnog doma. No ponekad, kad ništa ne upali, u redu je iskušati kreativnije pristupe. Evo mog recepta:

1. Trik koji pali

Vaš je zadatak da budete toliko blesavi da vaše dijete neće ni primijetiti da mu perete zube. Jako je blesavo, ali i jako jednostavno. No vaš će mališan u tome uživati.

2. Igra lova

Vi: Zlato, vrijeme je za pranje zubića! Jesi li spreman za lov?
BEBA: Lov! Jupi - djetešce trči prema kupaonici.
Vi: Odlično, spreman si. Koju ćemo životinju prvu pronaći?
BEBA: Krokodila! - kaže on i otvara širom usta.
Vi (najsmješnijim glasom): Grr, mislim da vidim jednog! Hajdemo ga oprati da bude čist!
BEBA: Mamice, unutra je i zmija!
Vi: Dok se dijete zabavlja, iskoristite priliku i operite zubiće

Lovely little girl smilling

Ponavljajte koliko god životinja treba dok svi zubići nisu česti. Već neko vrijeme koristim ovu strategiju i mogu vam reći da djeluje. Zubi mog sina nisu bili ovako čisti otkad je izbio prvi zubić! Ključ je u tome da budete nevjerojatno blesavi i smiješni kako bi se pažnja djeteta usmjerila na svaku riječ koju izgovarate. Možete ići u lov na zmaja ili u potragu za leptirima. Vi najbolje poznajete svoje dijete, pa onda znate što će rezultirati s najviše hihotanja.

Dreamstime

3. Iskušajte

Ono što volim kod kreativnih strategija je činjenica da uključuje obje strane i svi imaju zaduženje. Možete obaviti zadatak i konačno imati dijete blistavog osmijeha. Bonus je i što nasmijete dijete. Smiješni izrazi lica i smiješni glasovi jezik su beba diljem svijeta. Dok se god s njim igrate smiješnih igara, istovremeno gradite odnos i povezujete se.

Najčitaniji članci