Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mama troje klinaca podijelila savjete za organizaciju zabave kada imate 16-ero djece u kući

Mama troje klinaca podijelila savjete za organizaciju zabave kada imate 16-ero djece u kući

Influencerica Shell Mills podijelila je trikove kako zabaviti mališane tijekom polugodišta, kad nisu u školi, te kako uz dobru organizaciju preživjeti zabavu za djecu i njihove prijatelje

VIDEO

Ako vam se čini da su se djeca tek vratila u školu te da napokon možete malo odahnuti, dobro je osvijestiti da je polugodište, a time i vrijeme kad klinci više vremena provode kod kuće, bliže nego što vam se čini. S obzirom da nije sigurno da će se zadržati lijepo vrijeme te da ćete ih moći pustiti na igranje u park, ili dvorište, nije naodmet pripremiti se za to da provodite više vremena kod kuće, kaže mama influencerica Shell Mills,  poznata kao @Shellandthelittlies, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO: 40-godišnja mama tulumari bolje od svoje 21-godišnje kćeri

Pokretanje videa...

Mama tulumari 00:48

Ona je, naime, na svom Instagram profilu podijelila zgodne savjete o tome kako zabaviti klince kad su zatvoreni u kući. 

- Počinjem planirati školske praznike tjednima unaprijed jer sam i sama uzbuđena, kaže Shell, koja živi u Cornwallu, sa suprugom Grantom i djecom Roccom (8), Valli (6) i Renzom (2). 

- Malo toga me zapravo veseli kao vrijeme kad je moja obitelj opet na okupu, tako da obično isplaniram nekoliko dana za druženje i igru vani, a zatim se pobrinem da provedemo lijepe, opuštene dane kod kuće, tako da se djeca mogu igrati, ja mogu odraditi ono što moram po kući i možemo se maziti na sofama i gledati film - priča. Tako kad vrijeme dopusti ona i njena obitelj istražuju šume Cornwalla i obližnje plaže, a u listopadu uvijek odu do lokalnog uzgajališta bundeva. 

10 ideja za dječje koktele: Skroz su cool za rođendanske zabave
10 ideja za dječje koktele: Skroz su cool za rođendanske zabave

No Shell također voli biti kod kuće s obitelji, zaokupljajući djecu pečenjem kolača, izradom nekih sitnica i igrama.

- Ovog polugodišta pozvali smo nekoliko prijatelja naše djece na čajanku. Ugostit ćemo otprilike 16-ero djece od dvije do osam godina! U ovo doba godine najvjerojatnije ćemo biti u kući pa ću postaviti poseban stol za kojim možemo izrađivati neke stvari, izvaditi hrpu knjiga, pripremiti svu hranu unaprijed i - zabava može početi - kaže. Ako su djeca pretjerano uzbuđena, Shell kaže da se uvjerila  da gledanje filma uz grickalice smiruje stvar. 

- Uspjeh domaćice takvog druženja ovisi o dobroj pripremi. U tom slučaju atmosfera je opuštenija. To znači da se mogu opustiti i uživati ​​u vremenu koje provodim s gostima, jer ne moram brinuti o pripremama kad su gosti već ovdje - kaže. 

Dakle, evo njenih savjeta:

Tomislavov dom: Orginalno mjesto za dječji rođendan
Tomislavov dom: Orginalno mjesto za dječji rođendan

1. Neka bude jednostavno

- Volim da se svi osjećaju kao kod kuće. Djeca se samo žele igrati, tako da ne pretjerujem u planiranju ozbiljnih aktivnosti, ali i općenito ne planiram previše.  

2. Odaberite 'prostor za igranje'

Pokušavam odrediti sobu ili prostor u kući kao zonu za druženje i djeci kad dođu kažem da će se tamo igrati'. Ranije sam griješila prepuštajući im da upravljaju cijelom kućom.

3. Planirajte međuobroke

- Pobrinite se da imate više grickalica nego što mislite da vam je potrebno, jer djeca uvijek jedu mnogo više nego što biste očekivali!

4. Zatražite pomoć!

- Uvijek nastojim organizirati okupljanje kad je i moj suprug Grant kod kuće, jer je korisno imati nekoga tko će vam pomoći u pripremi toplih napitaka.

5. Vrijeme je ključno

- Odredite vrijeme kako bi roditelji i djeca otprilike znali kada je vrijeme za odlazak.

6. Ne trošite bogatstvo

- Ugostiti dječje prijatelje tijekom školskih praznika ne mora koštati puno novca. Imajte na umu da je cilj da djeca provedu neko zabavno vrijeme za druženje i da vam zapravo ne treba ništa otmjeno da to postignete. Jednostavno im nabavim društvene igre i pustim ih da odluče što žele igrati. Unesem pladanj pun raznih grickalica i pustim djecu da rade svoje - kaže Shell. 

7. Ignorirajte nered!

- Ako kuća postane neuredna, zapamtite da će i to proći, pa ćete sve kasnije nekako riješiti. 

Shell je usput pokazala i svoj prekrasni dom, naglasivši kako je važno da roditelji koji dovedu djecu ili dolaze po njih također imaju gdje sjesti, pa se pohvalila svojim otvorenim dnevnim boravkom. Ponekad se tu nađu i klinci.

Moram priznati da uopće nije lako preživjeti dječji rođendan
Moram priznati da uopće nije lako preživjeti dječji rođendan

- Kad imamo dječje prijatelje, oni se vole uvaliti u stolac za maženje i na tabure i zapravo je iznenađujuće koliko djece stane na njih. Tabure je savršen komad namještaja, jer ga možete seliti u bilo koji dio sobe gdje vam je sjedalo potrebno, ili u sobu u kojoj se djeca igraju, ako nedostaje mjesta za sjedenje - kaže. 

Za sve one koji ugoste dječje prijatelje dala je još jedan savjet: Samo opušteno!

- Možda je bilo proliveno nekoliko pića, ili prostor izgleda kao da se dogodila eksplozija kokica po kući, jer je zdjelu s njima gurnuo kućni ljubimac,  no sve se to lako raščisti. A kad sve pospremite, počnite pomalo planirati sljedeće druženje klinaca - šali se Shell. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj