Lifestyle

Komentari 1

Mame, ne bojte se maziti svoje bebe: Tako im ubrzavate razvoj

Mame, ne bojte se maziti svoje bebe: Tako im ubrzavate razvoj

Bebe koje su mnogo držane u rukama jače reagiraju na nježni dodir od beba koje nisu mažene ili nošene toliko često. Majke bi trebale slušati svoje instinkte

Prema nedavnoj studiji ne možete previše maziti ili nositi svoju bebu. Dodir je veoma važan za bebin napredak i pospješuje razvoj mozga novorođenčeta, tvrde istraživači iz Nacionalne dječje bolnice u američkom Ohiju.

Istraživači iz Nacionalne dječje bolnice iz Ohija su promatrali 125 prijevremeno rođenih beba, koje su roditelji ili njegovatelji bolnice držali i mazili duže razdoblje.

-  Kada roditelji ne mogu biti u bolnici sa svojom bebom, bolnica bi trebala  isplanirati redovne seanse držanja i maženja prijevremeno rođenih beba, kako bi stimulirali njihov razvoj. Ipak, nemaju sve bolnice ovu mogućnost, izjavila je Nathalie Maitre, liječnica u dječjoj bolnici u Ohiju.

Bebe koje su mnogo držane u rukama jače reagiraju na nježni dodir od beba koje nisu mažene ili nošene toliko često. Majke bi trebale slušati svoje instinkte i maziti svoju bebu koliko god žele, jer joj tako pomažu razviti se.

Zato, drage mame - nemojte se bojati maziti svoje bebe!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Najčitaniji članci