Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mame su odlučile: Ovo su najbolji proizvodi na našem tržištu

Oznaka 'Odabrale mame' pokazale se kao izvrstan kompas jer olakšava kupnju i štedi vrijeme, a ujedno je oznaka izvrsnosti i potvrda kvalitete proizvoda i usluga na domaćem tržištu

Foto: Rene Karaman

Današnji potrošači  žele puno više od samog proizvoda ili usluge, a hrvatskim potrošačima preporuka je, odmah iza cijene, drugi razlog za kupnju nekog proizvoda ili korištenje neke usluge. Zahvaljujući projektu 'Odabrale mame', koji je po drugi puta ove godine dodjelio nagrade najboljim proizvodima i uslugama, prema ocjenama hrvatskih majki. Novo istraživanje zadovoljstva majki provedeno je on-line putem, a realizirana su četiri odvojena on-line istraživanja u kojima je sudjelovalo više od 9.000 majki svih dobnih skupina od kojih su najzastupljenije  majke od 25 do 34 godine. Proizvodima i uslugama koji su ocjenjeni najboljima unutar nekoliko različitih kategorija što je ujedno preporuka za kupnju svim potrošačima.

Mom and daughter having fun at home | Autor: Vasyl Dolmatov Foto: Vasyl Dolmatov

- Iako je ukupna brojka više od 9.000 majki u cijeloj Hrvatskoj, broj ocjena po proizvodu ili usluzi ovisi o veličini same kategorije. Mame ocjenjuju samo proizvode ili usluge koje koriste redovno ili su nedavno imale priliku koristiti, kako bi njihovo iskustvo bilo što svježije. Kroz sva naša istraživanja, uzeli smo u obzir samo rezultate gdje je više od 1000 mama dalo svoje ocjene. Kategorije koje nisu zadovoljile te kriterije bit će ponovljene u skoro vrijeme - objašnjava Ksenija Klemenčić, direktorica prodaje "Odabrale mame". 

Nagradu i oznaku 'Odabrale mame' za kupnju najboljeg proizvoda ili korištenje najbolje usluge dobili su sljedeći brendovi: Kaufland je ocijenjen najboljim nacionalnim trgovačkim lancem robe široke potrošnje dok je za najbolju trgovinu tekstilom i kućnim potrepštinama proglašen Pepco, mame su Signal odabrale za najbolju pastu za zube, Dove je najbolji dezodorans, a u kategoriji ženskih najlonki nagradu je dobio brend Jadran. Najbolje slane grickalice su Saltas, proizvođača Koestlin, dok je u kategoriji tirolskih salama najboljom proglašena tirolska kobasica Gavrilović. U kategoriji baby vlažne maramice nagradu je dobio Water Wipes, dok je najbolji proizvod za jačanje imuniteta na bazi pčelinjih proizvoda Medo-flor/Apimix. U kategoriji čvaraka, najboljima su ocijenjeni domaći čvarci Ravlić. U kategoriji kuhinjskih robota nagradu su osvojili kuhinjski roboti Bosch, Bosch štapni mikser proglašen je najboljim u svojoj kategoriji kao i blenderi Bosch u kategoriji blendera. Delicia keksi bez šećera dobili su nagradu za najbolje kekse bez šećera, a PUR balsam najbolje je sredstvo za ručno pranje posuđa. Mame su za najbolji news & lifestyle portal odabrale 24sata dok je za najbolju dječju igraonicu i rođendaonicu na području grada Zagreba odabrana Čarobna Šuma.

Foto: Rene Karaman

- Tu su ponajviše kategorije koje redovno kupujemo i koristimo u kućanstvu kao i usluge koje povremeno ili stalno koristimo: prehrambeni artikli, proizvodi za osobnu higijenu i čišćenje domaćinstva, trgovine itd. Zanimljivo je naglasiti i podatak kako je u provedenom istraživanju čak 95% mama on-line anketu ispunilo putem smartphone uređaja - rekao je izjavio je direktor projekta Tihomir Kovač. Oznaka 'Odabrale mame' pokazale se kao izvrstan kompas jer olakšava kupnju i štedi vrijeme, a ujedno je oznaka izvrsnosti i potvrda kvalitete proizvoda i usluga na domaćem tržištu.

Posjetite Odabrale mame.
 

Message