Lifestyle

Komentari 13

Mami dali da bira - amputacija noge ili pobačaj i kemoterapija

Mami dali da bira - amputacija noge ili pobačaj i kemoterapija

Kad je Kathleen Osborne (28) po treći put dijagnosticiran rak, bila je trudna četiri mjeseca. Liječnici su joj dali dvije mogućnosti, pobaciti i ići na kemoterapiju ili amputirati nogu

Nakon što su liječnici obavili magnetsku rezonancu i ponudili joj dvije mogućnosti, Kathleen je dan kasnije odlučila amputirati cijelu desnu nogu, kako bi se zaustavila rak kostiju. Operacija je uspjela i Kathleen je rodila osam tjedana ranije, putem carskog reza.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sretna sam što sam odlučila ostati bez noge jer sam dobila kćer. Da mi tada nisu amputirali nogu, izgubila bih je i prošla bih kemoterapiju koja mi na kraju ionako možda ne bih spasila nogu - rekla je Kathleen koja ima i dva sina.

Prvi je put oboljela od raka kad je imala samo 11 godina, nakon što se pokazalo da je bolna kvržica na desnoj nozi osteosarkom. Zatim, 11 godina kasnije, otkrila je da se rak vratio, ovaj put na plućima. Nakon tretmana, Kathleen je u ožujku 2017. sve očistila, ali tri godine kasnije pojavila se još jedna bolna kvržica na vrhu desne noge. Tada je saznala da je trudna po treći put.

- Dali su mi tjedan dana da donesem odluku i rekli mi da što prije odlučim, to bolje - rekla je i dodala kako je oduvijek htjela imati i kćer.

Međutim, Kathleen je morala roditi Aidu-May osam tjedana ranije, nakon što je još jedno snimanje MR-om pokazalo da se rak na  plućima vratio.

- Ne znam koliko mi je još preostalo, mogle bi proći godine ili samo mjeseci. Samo želim raditi s njima stvari koje ih vesele - rekla je za kraj, a piše Metro.