Obavijesti

Lifestyle

Pravilna njega vodenih kozica: bez svrbeža i ožiljaka

Pravilna njega vodenih kozica: bez svrbeža i ožiljaka
2

Nesnosan svrbež tjera na reakciju, no kako je koža osjetljiva ožiljci mogu ostati za cijeli život. Spriječite to kod svog djeteta pravilnom kombinacijom spreja i kreme

VIDEO

Iako obično prolaze bez komplikacija, vodene kozice su zarazna i neugodna bolest za djecu, a mogu se pojaviti i kod odraslih koji ih nisu preboljeli. Bolest se najčešće preboli samo jednom u životu, a u pravilu je blaža slika bolesti kod djece nego kod odraslih. 

Tijek bolesti

Vodene kozice se najčešće pojavljuju u kolektivima, kao što su vrtići i škole te ne prođe dugo vremena dok cijela grupa ili razred ne dobije crvene točkice. Dijete je zarazno i prije izbijanja simptoma tako da do većine prijenosa dolazi upravo u tom razdoblju. Sama bolest se razvija čak 10 do 15 dana prije prvih simptoma, a oni su blaga glavobolja, slabost, povišena temperatura i karakteristične crvene točkice po trupu, zatim udovima i licu. Te točkice se pune tekućinom te se kroz par dana suše i pretvaraju u kraste. Osip može biti oskudan ili vrlo jak, izbija na mahove, a može se pojaviti i u ustima, očima te na genitalnom području.  

Njega kože kod vodenih kozica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koža je kod vodenih kozica posebno osjetljiva i potrebno je primijeniti prikladna sredstva za smanjenje svrbeža. Tradicionalno su se prepisivale kupke u hipermanganu za antiseptički učinak te tekući puder s anestezinom no to zamjenjuje nova generacija preparata. Dodatno, uz velik broj ponekad upitnih savjeta kako djetetu olakšati svrbež ipak bi bilo najbolje koristiti neke sigurne i provjerene medicinske proizvode koji se nanose lokalno i neće naškoditi ionako osjetljivoj i nježnoj dječjoj koži.

Dakle, djetetu treba olakšati simptome svrbeža i samim time spriječiti češanje te koristiti neko antiseptičko sredstvo kako bi se prijenos bakterija sa kože u ranu sveo na minimum. Pri izboru preparata potrebno je voditi računa o tome da se radi o proizvodu namijenjenom upravo za nježnu dječju kožu.

Sprej i krema u setu

Lexoderm set proizvoda 2 u 1 za njegu kože kod vodenih kozica sadrži antiseptički sprej na bazi kadulje i zobi te kremu za tijelo koja ublažava svrbež te pomaže bržem zacjeljivanju oštećene kože. Lexoderm krema je medicinski proizvod koji zbog svog sastava veže vlagu i štiti kožne barijerne funkcije, ima umirujuće djelovanje smanjenjem svrbeža te potiče obnovu kože. Kadulja prisutna u spreju ima antibakterijski učinak, a ekstrakt zobi smiruje nadraženu kožu. Zbog toga je Lexoderm set jedinstven proizvod za vodene kozice na tržištu.  

Proizvod je posebno formuliran za osjetljivu dječju kožu te se nanosi više puta dnevno. Prvo se nanosi sprej te potom krema. Osim kod vodenih kozica, proizvod je odličan izbor i kod blagih opeklina, uboda insekata i sličnih lakših oštećenja kože.
Lexoderm je dio poznate Pharmoval linije proizvoda, a prodaje se u svim ljekarnama ili ga možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pomozite imunitetu jer vas štiti od prehlada i težih bolesti
PROMO

Pomozite imunitetu jer vas štiti od prehlada i težih bolesti

Zdrav i jak imunološki sustav preduvjet je našeg zdravlja. Obolijeva se u trenutku pada imuniteta, a ne izloženosti virusu. Upravo tu najviše možemo sami sebi pomoći. Odbaciti štetne navike, redovito se baviti fizičkom aktivnošću te se posvetiti zdravoj i uravnoteženoj prehrani

Predijabetes je alarm koji treba shvatiti vrlo ozbiljno
PREDIJABETES

Predijabetes je alarm koji treba shvatiti vrlo ozbiljno

Oko polovice pretilih odraslih imaju granične vrijednosti šećera u krvi, a 10 posto njih sa šećerom od 5,7 i 6,4 mmol/l će dobiti dijabetes. Mnogi ni ne znaju da ga imaju
Iskoristite sikavicu i artičoku za bolju funkciju jetre
NAŠA JETRA

Iskoristite sikavicu i artičoku za bolju funkciju jetre

Problem masne jetre sve je češći zbog nezdravog načina života, a svaki problem s jetrom treba liječiti što prije jer njezino slabljenje može biti i opasno po život