Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Marc Levy osvaja novom modernom ljubavnom pričom P.S. iz Pariza

Marc Levy osvaja novom modernom ljubavnom pričom P.S. iz Pariza
1

VIDEO

Marc Levy, najčitaniji živući francuski pisac, osvaja novom modernom ljubavnom pričom između slavne glumice koja se skriva od slave u Parizu i spisatelja koji zatvara oči pred činjenicama vlastitog života. Svjesni su da će teško ostati samo prijatelji... a svjetla pariza samo će im to otežati.

Na filmskom platnu Mia igra zaljubljene žene, ali u stvarnom životu potreban joj je predah od ljubavnog partnera i na filmu i u stvarnosti – prevarantskog supruga, megazvijezde Davida. Mia iz Londona pobjegne u Pariz, promijeni frizuru, kupi goleme sunčane naočale i zaposli se kao konobarica u restoranu najbolje prijateljice.

Paul je Amerikanac, spisatelj koji nije ponovio uspjeh svog prvog romana. Kad ga najbolji prijatelj pošalje na spoj naslijepo s Mijom, njihovi životi i status veze postanu komplicirani.

Iako cijeli Pariz kao da ih gurka jedno prema drugome, dvoje usamljenih stranaca u Gradu svjetla na sve se načine tru ostati samo prijatelji, no to je lakše reći nego učiniti, jer sudbina ima druge planove. Što ih čeka u epilogu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mogu li britanska filmska zvijezda Mia Barlow i američki romanopisac Paul Barton pretvoriti neobično prijateljstvo u pravu ljubav u Gradu Svjetlosti? Odgovor pronađite u romanu P. S. iz Pariza, novoj hit-knjizi francuskog autora svjetskih bestselera Marca Levyja

Zaljubiti se u Parizu trebalo bi biti jednostavno, ali Mia i Paul, nažalost, nose sa sobom više problema nego prtljage.

Nekoliko tjedana prije premijere novog blockbustera u kojem je engleska filmska zvijezda Mia u glavnoj ulozi, glumica otkrije da drugi protagonist, koji je ujedno i njezin muž, u privatnom životu češće igra ulogu preljubnika nego junaka. I tako Mia u jednom trenutku donese odluku: napušta svoj život (brak i karijeru), prekida sve kontakte i pronalazi sklonište u Parizu kod prijateljice Daisy koja je vlasnica malenog restorana u čarobnom kvartu Montmartreu. Mia promijeni frizuru i kupi goleme sunčane naočale kako bi mogla mirne duše šetati ulicama Pariza bez tereta slave te počinje raditi kao konobarica u prijateljičinu restoranu. Međutim, jedan dan Mia otvori Daisyno računalo i slučajno naleti na internetsku stranicu za osamljena srca.

Uskoro Mia upozna Paula, američkog spisatelja, koji je prije gotovo deset godina došao u Pariz pronaći formulu za novu književnu uspješnicu. Kad je napustio San Francisco, učinio je to na krilima slave koju mu je donio njegov prvijenac. Ali uspjeh prve knjige nikad više nije se ponovio. Zbog niza slučajnih događaja i neukusne (ali i dobronamjerne) šale Paulovih prijatelja, on i Mia nađu se u restoranu na spoju (možemo reći naslijepo), a jedan o drugome ne znaju ništa. Nakon zaigranog, pomalo kiselog, ali i urnebesnog razgovora koji ima sve sastojke prave komedije, Mia i Paul shvate da su im njegovi prijatelji smjestili spoj, ali ipak nastave razgovarati i tako odluče ostati prijatelji.

Dok je Mia neodlučna oko toga što treba napraviti sa svojim životom i nevjernim suprugom, Paul razmišlja o preseljenju o Južnu Koreju, gdje su njegove knjige neobjašnjivo izuzetno uspješne, i o tome da se pridruži korejskoj prevoditeljici njegovih knjiga s kojom je u nekoj vrsti ljubavne veze, iako su njihovi susreti ograničeni na jedan ili dva godišnje. I dok poziv u Koreju napokon stiže od njegova izdavača, Mia i Paul počinju provoditi sve više vremena zajedno, a njihovo je zbližavanje očito svima – osim njima samima.

U ovom romanu Marc Levy ostaje vjeran svojoj slavi izvrsnog pripovjedača. Osim odabira savršenog mjesta radnje (Pariz) uz mrvicu egzotike i manje poznatih lokacija i kulture (Koreja), njegovi opisi u najmanju su ruku osvježavajući. Glavni, ali i sporedni likovi, iako se isprva čine pomalo stereotipni, zapravo su vrlo stvarni i opipljivi. Njegov P. S. iz Pariza, bestseler New York Timesa, pruža nam točno ono što očekujemo od najprodavanijega živućeg francuskog autora: zabavnu romansu, napete situacije, pomalo frustrirajuće komplikacije i urnebesne scene. Brza i ni u jednom trenutku dosadna radnja donijet će nam i faktor iznenađenja koji doista nitko ne može predvidjeti. P. S. iz Pariza neće razočarati Levyjeve obožavatelje i one koji će to tek postati. Pripremite deke, kavu i možda kolače; zaključajte vrata i isključite mobitel. P. S. iz Pariza idealan je recept za kratki odmor u tmurnim jesenskim i zimskim danima.

Zabavni likovi i svježa priča, odgađanje neizbježnog i slojeviti likovi s uvjerljivim, svakodnevnim manama koji vrtloglavo jure prema happy endu.

"Zabavna knjiga" – Publishers Weekly

„Vrlo zabavno štivo“ – Krkus Reviewsi

„Radnja leti, a knjiga se lako čita“ – Kirkus Reviews

„Lijepa moderna ljubavna priča koja podsjeća da je najbolja ljubav ona koja nam pomaže da nađemo sami sebe“ – First For Women

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'