Tradicionalni uskrsni doručak ove godine ima novo ruho, iznenadite svoje najdraže zečićima, pilićima i ovčicama na kruhu. Potrebno je samo malo mašte i dobre volje
Maštovit doručak sa zečićima i pilićima razveselit će najmilije
Zeko na kruhu
Sastojci: kruh (bijeli, integralni, crni...), šunka, sir, vlasac
Priprema: Kruh narežite na tanke šnite, pa na jednu stavite šunku, a na drugu sir. Na kruh koji ste stavili šunku dodajte zeca od sira. Zeca možete izrezati kalupom ili ga nacrtajte na kartonu pa po šabloni izrežite iz sira. Isto ponovite sa zecom od šunke. Brkove napravite od vlasca, a rep po želji možete napraviti od polovice cherry rajčice.
Pilići na blagdanskom stolu
Sastojci: jaja, majoneza, krastavci
Priprema: Skuhajte jaja i nakon što se ohlade prepolovite ih nožem. Maknite žutanjak, izgnječite ga i ispunite njime jaje. Možete koristiti majonezu ili umak po želji, a oči i kljun pilića napravite od krastavaca. Nakon toga rubove svake polovice bjelanjka izrežite u cik-cak obliku.
Ovčica za najmlađe
Sastojci: svježi kravlji sir, kruh (bijeli, crni, integralni...), rotkvica, kiseli krastavci, masline
Priprema: Kruh narežite na tanke šnite, u kalup ovčice napunite sirom i dobro pritisnite na kruh. Oči napravite od maslina, a uši od polovica kiselog krastavca. Dodajte njušku i jezik od rotkvice ili pak cherry rajčice.
Bilo kuda, pilići su svuda
Sastojci: kruh (bijeli, crni, integralni...), sir, mrkva
Priprema: Kruh narežite na dvije šnite pa na jednu dodajte sir. Dno sira prekrijte komadićem kruha u cik-cak obliku, a piliću kljun napravite od komadića mrkve. Oči također možete napraviti od mrkve ili komadića salate.