Obavijesti

Lifestyle

Komentari 95

Matovilke iz Virovitice: 'Kosa nam je duga 110 centimetara'

Matovilke iz Virovitice: 'Kosa nam je duga 110 centimetara'
6

Ja sam istinski svoja samo kad imam dugu kosu, kaže Ana, a Pavica dodaje: Ja bih svoju darovala samo u slučaju da meni netko blizak oboli i izgubi svoju

VIDEO

Matovilka više nije lik iz bajke braće Grimm o ljubavi između kraljevića i djevojke duge plave kose. Dvije Virovitičanke, Ana i Pavica, baš poput Matovilke, ponosno nose kosu dugu čak 110 centimetara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Obje dobro poznaju sadržaj slavne bajke te kažu kako se nadaju da će i njih pratiti ljubav i sreća. Pavičin dečko Denis, kao i Anin suprug Zdenko, ne mogu izabranice svojeg srca zamisliti bez duge kose. No obje su složne u jednom - ne misle puštati još dužu kosu jer i ovako im je teško postići to da im, kad sjednu na stolac, koja vlas ne zapne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne mogu se zamisliti bez duge kose jer, otkad znam za sebe, nikad nisam imala kratku kosu – kazala nam je 29-godišnja Ana Povrženić-Sajfert.

Kaže da je odrasla na selu i tamo su gotovo sve djevojčice imale kosu koja je sezala preko ramena. Takvu su kosu nosile i njezina baka i majka, pa je nastavila i ona. Njezina 8-godišnja kći Lana također ima kosu preko ramena, ali za razliku od crvenokose majke, Lanina je plava.

kosa

- Frizerke su se čudile zašto sam se odlučila za dugu kosu. Uvijek im govorim kako sam ja jedino istinska osoba ako imam dugu kosu. Prije četiri godine odrezala sam je do ramena, kad sam rodila sina Jana, jer mi je to bilo praktičnije – priča mlada majka.

Kaže da svaka dva mjeseca podreže nekoliko centimetara jer kosu ne misli puštati dužu od sadašnjih 110 centimetara. Njezinu kosu vole i suprug i djeca, a posebice sin Jan, koji se voli igrati majčinom kosom dok ga uspavljuje.

Razija Mujanović: Rak dojke je bila najteže dobivena utakmica
Razija Mujanović: Rak dojke je bila najteže dobivena utakmica

- Perem je najviše dva puta tjedno šamponom od koprive. Tad stavim i regenerator da se lakše počešljam. Ne koristim masku – pojašnjava Ana, koja je “sam svoj majstor” kad je riječ o kosi. Od šišanja, bojenja… Govori da si kosu ide podrezati kad sin zaspi, kako ne bi primijetio da je upotrijebila škare.

kosa

– Rijetko kad bojim cijelu kosu, za što mi je potrebno i do pet paketa boje. Uglavnom bojim izrast. Toliko sam se izvježbala da se i sama čudim kako mogu tako brzo izaći na kraj s bojenjem kose – kaže.

Pokretanje videa...

00:39

Njenoj sugrađanki Pavici Bošnjak (22) škare nisu ozbiljnije zarezale kosu, osim tu i tamo po koji centimetar, već četiri godine, koliko joj je bilo potrebno da izraste na oko 110 centimetara. Kosa joj je vrlo gusta te povremeno ima problema s raščešljavanjem nakon pranja, pa uzme regenerator u spreju, koji se ne ispire, i frizura je tu.

Nakon 'dipping' manikure joj iz kože oko noktiju išla krv i gnoj
Nakon 'dipping' manikure joj iz kože oko noktiju išla krv i gnoj

– Osoba sam koja pušta prirodi da sama učini što treba. Koristim šampon, češalj i povremeno regenerator. Kosu ne tretiram hranjivim maskama ni uljima. Mislim da preparati mogu štetiti kosi. Nakon pranja kosu sušim na zraku, što traje oko dva sata. Najljepše mi ju je sušiti vani kad je lijepo vrijeme. Ljeti to traje kraće, ali kada dođe zima, onda je to malo veći problem – pojašnjava Pavica dodajući da zimi kosu pere navečer i ostavi je da se tijekom noći osuši jer ne koristi sušilo.

Ona kosu pere svaki dan jer joj se, kako tvrdi, tjeme brzo zamasti. Detaljno je raščešljava jednom tjedno, jer su dlake vrlo teške, pa se vlasi ne petljaju.

kosa

Za razliku od Ane, ona nikad nije bojila kosu jer misli da je tako može oštetiti. Nedavno je odrezala 10 centimetara kose i kaže kako nitko nije primijetio.

Mislili da je pokvarena utičnica, a bio je to skriveni sef u kući
Mislili da je pokvarena utičnica, a bio je to skriveni sef u kući

Vjeruje da bi svi bili šokirani, a posebice roditelji i dečko, kad bi je skratila. Kosu zaveže kad ide na počinak, ali ponekad je i pusti. Tad se ona rasprši po cijelom krevetu. Kad smo ih na rastanku pitali bi li prodale kosu, dobili smo jedinstven odgovor - da to ne dolazi u obzir. Pavica je kazala da bi se od svoje kose odvojila samo kad bi netko tko joj je blizak obolio i pritom izgubio kosu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga