Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Nakon 'dipping' manikure joj iz kože oko noktiju išla krv i gnoj

Nakon 'dipping' manikure joj iz kože oko noktiju išla krv i gnoj
1

Tjedan nakon manikure primjetila sam mrljice na vrhovima prstiju oko nekoliko noktiju i pokušala sam ih sanirati s bezreceptnim kremama, alkoholom i peroksidom, no samo se pogoršavalo, kaže Bethany

VIDEO

Bethany iz Sjeverne Karoline odlučila je u salonu Greensboro napraviti i kod nas popularnu 'dipping nails' metodu manikure, u kojoj se u završnoj fazi umjesto gela na nokte stavlja prah ili puder, odnosno nokti se u njega 'umaču' - odakle i dolazi naziv za ovu manikuru.

No kaže kako ju je kozmetičarka slučajno ogrebla po prstu zbog čega joj je nastala ranica, a kad se takav prst umočio u prah inficirao se. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

- Otprilike tjedan dana kasnije primijetila sam male mrljice na vrhovima prstiju, oko nekoliko noktiju i pokušala ih sanirati s bezreceptnim kremama, alkoholom i peroksidom, no samo se pogoršavalo - ispričala je..

Na kraju su joj, kaže, prsti pod noktima počeli naticati i krvariti, a uz krv joj je izlazio i gnoj. Otišla je liječniku koji joj je dijagnosticirao gljivičnu infekciju.

North Carolina woman says she was left with a fungal infection and bloody, swollen fingers after popular dip powder...

Objavljuje Ginnetta NajwaNedjelja, 17. studenoga 2019.

Kako možete dobiti gljivičnu infekciju 'dipping' manikurom u prahu?

Od ove se vrste manikure gljivična infekcija može dobiti najviše zato što se nokti rašpaju i stanjuju prije umakanja u prah, objasnila je Njujorška dermatologinja dr. Cheryl Karcher koja se posebno bavi promjenama na koži uzrokovanim kozmetičkim proizvodima.

- Pribor za nokte poput škarica i rašpica može biti opasan ako se pravilno ne dezinficira ili, naravno, ako posiječe kožu - kaže ona.

A prema Karcher, upravo se to vjerojatno i dogodilo Bethany.

- Prvotna ozljeda bila je posjekotina na koži i nije nužno uzrokovana umakanjem u prah - objašnjava doktorica i napominje kako klijentice ne bi trebale prste umakati u puder, zbog rizika od infekcije.

10 najčudnijih bolesti: Stalno 'napaljeni', previše darežljivi...
10 najčudnijih bolesti: Stalno 'napaljeni', previše darežljivi...

- Naša su pravila vrlo jasna i kažu da jednom kad proizvod dođe u kontakt s klijentom, mora ga se baciti - rekla je za Health izvršna direktorica odbora za ispitivanje kozmetike u Sjevernoj Karolini, Lynda Elliott.

No, baš i kao većina klijentica i dr. Karcher zna da to nije uvijek praksa.

- Znala sam u nekim salonima vidjeti da su klijenticama svi nokti doslovno uronjeni u kutijicu koja se kasnije vraća na policu - kaže ona i dodaje da je ipak najvažnija razina higijene kod rašpanja nokta.

Ako zaražena rašpica samo dodirne kožu ili kutikule koje se stvaraju oko nokta, velika je vjerojatnost da će doći do infekcije - upozorila je dermatologinja. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'