Juneće odreske dobro istucite kako bi bili tanki, posolite ih i popaprite te jednu stranu uvaljajte u brašno. U posudu za pečenje u koju ste stavili ulje slažite odreske s pobrašnjenom stranom prema dolje...
Lifestyle
Komentari 0
Juneće odreske dobro istucite kako bi bili tanki, posolite ih i popaprite te jednu stranu uvaljajte u brašno. U posudu za pečenje u koju ste stavili ulje slažite odreske s pobrašnjenom stranom prema dolje...
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za šestero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
00:51
Juneće odreske dobro istucite kako bi bili tanki, posolite ih i popaprite te jednu stranu uvaljajte u brašno. U posudu za pečenje u koju ste stavili ulje slažite odreske po cijeloj površini s pobrašnjenom stranom prema dolje. Luk ogulite i narežite na ploške te poslažite na odreske. Dodajte ružmarin te poslažite ostatak odrezaka s pobrašnjenom stranom prema gore. Tako pripremljene odreske zalijte mješavinom vina i vode, poklopite te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite 15-ak minuta te dodajte umak od rajčice u koji ste umiješali malo šećera. Odreske koje ste zalili poklopite i vratite u pećnicu te pecite dok meso nije mekano, a umak zgusnut.
1 kg junetine,150 g crvenog luka, 0,5 l pasirane rajčice (passata), bijelo pšenično brašno, sol, papar 0,2 l bijelog vina, 0,2 l vode, pola male žlice ružmarina, pola male žlice šećera
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+