Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mekani i sočni: Juneći odresci s finim umakom od rajčice i luka

Mekani i sočni: Juneći odresci s finim umakom od rajčice i luka

Juneće odreske dobro istucite kako bi bili tanki, posolite ih i popaprite te jednu stranu uvaljajte u brašno. U posudu za pečenje u koju ste stavili ulje slažite odreske s pobrašnjenom stranom prema dolje...

Sastojci u ovom receptu dovoljni su za šestero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Priprema:

Juneće odreske dobro istucite kako bi bili tanki, posolite ih i popaprite te jednu stranu uvaljajte u brašno. U posudu za pečenje u koju ste stavili ulje slažite odreske po cijeloj površini s pobrašnjenom stranom prema dolje. Luk ogulite i narežite na ploške te poslažite na odreske. Dodajte ružmarin te poslažite ostatak odrezaka s pobrašnjenom stranom prema gore. Tako pripremljene odreske zalijte mješavinom vina i vode, poklopite te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite 15-ak minuta te dodajte umak od rajčice u koji ste umiješali malo šećera. Odreske koje ste zalili poklopite i vratite u pećnicu te pecite dok meso nije mekano, a umak zgusnut.

Rebrica sa sezamom i medom
Rebrica sa sezamom i medom

Sastojci:

1 kg junetine,150 g crvenog luka, 0,5 l pasirane rajčice (passata), bijelo pšenično brašno, sol, papar 0,2 l bijelog vina, 0,2 l vode, pola male žlice ružmarina, pola male žlice šećera

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0