Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Minestrone juha sa slaninom i povrćem po receptu poznatog chefa Thomasa Kerridgea

Minestrone juha sa slaninom i povrćem po receptu poznatog chefa Thomasa Kerridgea

Ovaj cijenjeni kuhar iz Velike Britanije može se pohvaliti s radom u restoranima koji nose Michelinove zvjezdice. Njegova juha od povrća, slanine i tjestenine zagrijat će vam i dušu i tijelo

Thomas Kerridge je bio glavni kuhar u restoranu s Michelinovom zvjezdicom Adlard’s u Norwichu, a sad je glavni kuhar u The Hand and Flowers u Marlowu, pubu koji od 2005. godine nosi dvije Michelinove zvjezdice. Thomas svoju hranu opisuje kao modernu britansku jer klasičnim jelima dodaje neke nove ideje.

Ovo je njegov recept za odličnu minestrone juhu:

Sastojci:

  • malo maslinovog ulja
  • 200 g prošarane slanine, sitno nasjeckane
  • 2 velike mrkve, oguljene i grubo narezane
  • 6 stabljika celera, grubo narezanih
  • 6 režnjeva češnjaka, tanko nasjeckanih
  • 2 glavice luka, grubo nasjeckan
Ideja za brzu večeru: Pizza iz mikrovalne gotova za 5 minuta
Ideja za brzu večeru: Pizza iz mikrovalne gotova za 5 minuta
  • 2 krumpira, grubo narezana
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
  • začinski buket (franc. bouquet garni) - 1 grančica ružmarina, 1 svježi lovorov list i 1 grančica majčine dušice, povezani koncem za kuhanje
  • 0,75 litara povrtnog temeljca
  • 3 tikvice, grubo nasjeckane
  • 1 velika šaka tjestenine za juhu

Za serviranje:

  • 1 šaka svježeg peršina, sitno nasjeckano lišće
  • 100 g parmezana, sitno naribanog

POGLEDAJTE VIDEO o zdravoj hrani:

Pokretanje videa...

Zdrava hrana 01:52

Postupak:

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte slaninu i pržite 2 do 3 minute, ili dok ne bude kuhana i počne rumeniti.

Dodajte mrkvu, celer, češnjak i luk te pržite 4 do 5 minuta uz stalno miješanje. Ubacite potom krumpir i pržite ga 4 do 5 minuta uz povremeno miješanje dok ne omekša.

Meksički specijalitet koji se jede prstima - tacos kao pizza, fina juha ili klasični s junetinom
Meksički specijalitet koji se jede prstima - tacos kao pizza, fina juha ili klasični s junetinom

Umiješajte pire od rajčice i kuhajte minutu, zatim dodajte rajčice, začinski buket i temeljac te pustite da zavrije. Smanjite vatru, pa lagano kuhajte 30 minuta.

Dodajte tikvice i tjesteninu za juhu i vratite da provrije. Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem pa pirjajte 5 do 8 minuta, ili dok tjestenina ne omekša. Izvadite začinski buket.

Rasporedite juhu u zdjelice pa je pospite peršinom i parmezanom, prenosi bbc.co.uk.

POGLEDAJTE 'SPOJ NA SLIJEPO': ‘NE VOLIM I NE ŽELIM DJECU’

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču
Veliki tjedni horoskop: Bik će podmiriti dug, Vage biti jako društvene, a Lav sve šarmirati
od 15. do 21. prosinca

Veliki tjedni horoskop: Bik će podmiriti dug, Vage biti jako društvene, a Lav sve šarmirati

Slobodnim Djevicama će stara ljubav ponovno postati aktualna, no sada nastavljate na zdravijim temeljima. Neke bi novu simpatiju mogle steći i na radnom mjestu